kayhan.ir

کد خبر: ۲۸۷۵۳۰
تاریخ انتشار : ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۲۱:۵۹

وزیر خارجه انگلیس به زلنسکی: با سلاح‌های انگلیسی به روسیه حمله کنید!

 
 
سرویس خارجی-
وزیر خارجه انگلیس در سفر به اوکراین به مقام‌های این کشور گفت 
که از تسلیحات ارسالی انگلیس علیه خاک روسیه استفاده کنند.
طی دو سال و نیمی که از جنگ اوکراین می‌گذرد، اروپا و آمریکا با این هشدار که شکست اوکراین در مقابل روسیه به منزله شکست کل غرب مقابل روسیه خواهد بود، میلیاردها دلار کمک تسلیحاتی و نقدی در کنار انواع و اقسام حمایت‌های سیاسی و مستشاری و... را روانه کی‌یف کرده‌اند. علی‌رغم این کمک‌ها و همچنین تصویب نزدیک به 61میلیارد دلار کمک جدید از سوی دولت آمریکا، کارشناسان و مقامات غربی بر این باورند که این کمک‌ها، کمکی به پیروزی اوکراین نخواهد کرد و گریزی از شکست کی‌یف در این جنگ نیست. از آن‌سو، نگرانی ناتو از تبعات ورود مستقیم به جنگ با روسیه و آغاز جنگ جهانی سوم با یک قدرت بزرگ اتمی همواره این سازمان نظامی را وامی‌داشت، اجازه استفاده از تسلیحات مدرن اهدائی به اوکراین را به زلنسکی ندهد. اما با طولانی‌شدن این جنگ و دردسرهای حمایت از یک متحد پُرهزینه مثل رژیم صهیونیستی در سومین سال جنگ اوکراین باعث شده، اروپا و آمریکا بازی با خطوط قرمز روسیه را آغاز کنند؛ ضمن این که آنها خوب می‌دانند ادامه این روند به شکست قطعی اوکراین (بخوانید ناتو) منجر خواهد شد.
مسکو پیش از این هشدار داده بود که با اعزام نیروهای این سازمان یا ارسال تسلیحات دوربرد به کی‌یف که اوکراین را قادر سازد عمق خاک روسیه را هدف قرار دهد به شدت برخورد خواهد کرد اما هر دوی این خطوط قرمز سال جاری میلادی به نظر می‌رسد که از سوی ناتو نادیده گرفته شده است. در جدیدترین مورد از این زیرپا گذاشتن خطوط قرمز روسیه، «دیوید کامرون» وزیر خارجه انگلیس در جریان سفر به کی‌یف به رئیس‌جمهور اوکراین یعنی ولودیمیر زلنسکی وعده داد که سالانه تا زمانی که لازم باشد، 3.75میلیارد دلار به اوکراین خواهد داد و حتی به این کشور اجازه می‌دهد تا از این تسلیحات انگلیس علیه اهدافی در خاک روسیه استفاده کند.
وی در توجیه کمک نظامی کشورش به اوکراین گفت: «همان‌طور که روسیه به داخل اوکراین حمله می‌کند، می‌توانید کاملاً درک کنید که چرا اوکراین احساس می‌کند که باید اطمینان حاصل کند که از خود دفاع می‌کند. «کامرون» همچنین به رویترز گفت که برخی از تسلیحات در زمان دیدار وی از اوکراین، به این کشور تحویل داده می‌شود. کامرون که در سال‌های 2010 تا 2016 به‌عنوان نخست‌وزیر انگلیس فعالیت داشت و چند ماه پیش به عنوان وزیر خارجه روی کار آمد با وزیر خارجه اوکراین دیمیترو کولبا و زلنسکی در دومین سفر به کی‌یف از زمانی که به‌عنوان وزیر خارجه منصوب شده است، دیدار کرد. به گزارش فارس از زمان آغاز جنگ اوکراین در سال 2022، انگلیس متعهد به پرداخت 12.5میلیارد پوند به کی‌یف شده که 7.6میلیارد پوند از آن مبلغ، کمک نظامی می‌شود که 3میلیارد پوند از کل این مبلغ برای کمک نظامی در سال 2024 و 2025 است. کمک‌های نظامی انگلیس شامل تسلیحات کشنده و غیرکشنده از جمله تانک‌ها، سامانه‌های پدافند هوائی و موشک‌های نقطه‌زن دوربرد می‌شود.
واکنش روسیه
چراغ سبز انگلیس به اوکراین مبنی بر هدف قراردادن عمق خاک روسیه با سلاح‌های انگلیسی با واکنش روسیه مواجه شد. «دمیتری پسکوف»، سخنگوی کرملین هشدار داد: «این تشدید مستقیم تنش‌ها پیرامون درگیری اوکراین است که به طور بالقوه می‌تواند تهدیدی برای امنیت اروپا و کل ساختار امنیت این منطقه باشد... 
ما هم به عملیات نظامی ویژه خود تا پایان پیروزمندانه ادامه خواهیم داد.» معاون دومای روسیه هم در واکنش به این اظهارات گفت: «مسکو قدرت دفاع از کشور خود در برابر این سلاح‌ها را دارد.» به گزارش ایرنا به نقل از ریانووستی، «دیمیتری بلیک» به این رسانه روس گفت: «روسیه با هدف تقویت قدرت دفاعی خود، دائماً در حال تقویت سیستم‌های پدافند هوائی خود است... غرب از مدت‌ها پیش تصمیم به استفاده از موشک‌های دوربرد در خاک روسیه گرفته و کامرون علناً این موضوع را اعلام کرد و البته تردید نداشت که نیروهای مسلح ما دائماً در حال تقویت سیستم دفاع هوائی هستند.» وی با اشاره به توانمندی‌های روسیه در زمینه موشک‌های ضدهوایی و ایستگاه‌های جنگ الکترونیک، اطمینان داد که روسیه ضمن دفاع از خود در برابر موشک‌های دوربرد، ابتکار ضدحمله را نیز در اختیار خواهد داشت.
اعزام نیروهای فرانسوی به خاک اوکراین
از سوی دیگر همزمان با اظهارات تنش‌زای کامرون، امانوئل ماکرون رئیس‌جمهوری فرانسه نیز که پیش‌تر استفاده از سلاح اتمی علیه روسیه را مطرح کرده بود، عنوان کرد که وی مسئله اعزام قوا به اوکراین در صورتی که روسیه جبهه نبرد را درهم شکند، منتفی نمی‌داند. ایرنا در این‌باره به نقل از خبرگزاری فرانسه نوشت، رئیس‌جمهوری فرانسه که در این زمینه با هفته‌نامه انگلیسی اکونومیست مصاحبه می‌کرد، به صراحت گفت: «من هیچ‌چیزی را (در جنگ اوکراین) دور از نظر نمی‌گیرم، چراکه با فردی مواجه‌ایم که هیچ‌چیزی را منتفی و دور از نظر نمی‌گیرد.» در حالی ماکرون نسبت به قصد خود مبنی بر اعزام قوا به اوکراین سخن می‌راند که وی ۹ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ طی سخنانی از آمادگی کشور خود برای گفت‌وگو با دیگر کشورهای اروپایی 
درباره استفاده از سلاح هسته‌ای علیه روسیه خبر داده بود. وی مسئله اعزام نیرو 
به اوکراین را چند ماه پیش هم مطرح کرده بود که جنجال بزرگی به پا کرد.