تازهترین خبرها از انتخابات دور دوم مجلس شورای اسلامی
سرویس سیاسی ـ
روز جمعه مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی برگزار میشود. در همین شرایط، فهرست مشترک جبهه پایداری و شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی برای انتخابات دور دوم مجلس شورای اسلامی اعلام شد. شورای مرکزی ائتلاف مردمی نیروهای انقلاب (امناء) نیز فهرست انتخاباتی خود را منتشر کرد. همچنین، شورای وحدت فهرست نامزدهای مورد حمایت خود را اعلام کرد.
انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی ۱۱ اسفند ۱۴۰۲ برگزار شد و از میان داوطلبان، ۲۴۵ نفر به مجلس راه یافتند و سرنوشت ۴۵ کرسی باقی مانده در دور دوم انتخابات روشن خواهد شد. مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی جمعه 21 اردیبهشت ماه برگزار میشود. تبلیغات انتخابات از ساعت 00:00 بامداد روز پنجشنبه مورخ 13/02/1403 آغاز شده و ساعت 08:00 صبح روز پنجشنبه مورخ 20/02/1403 پایان مییابد.
وزیر کشور: آماده برگزاری انتخابات تمام الکترونیکی هستیم
در همین شرایط، احمد وحیدی، وزیر کشور طی سخنانی گفته است: آمادگی کامل برای برگزاری انتخابات تمام الکترونیکی در وزارت کشور وجود دارد.
به گزارش تسنیم، وی افزود: در 8 حوزه انتخابیه که دو نماینده یا بیشتر باید انتخاب شوند، انتخابات را تمام الکترونیکی برگزار میکنیم که بزرگترین حوزه در تهران است که باید 16 نماینده انتخاب شوند.
وزیر کشور عنوان کرد: شعب اخذ رای و سامانههای اخذ رأی مشخص شده است. در دور اول انتخابات در چهار حوزه انتخابیه، انتخابات تمام الکترونیکی برگزار شد، اما برای اولینبار این انتخابات در این گستردگی اجرا میشود و تحول مهمی در حوزه اخذ رأی است.
اسلامی تشریح کرد؛ آخرین وضعیت شبیهسازی انتخابات الکترونیک در تهران
محسن اسلامی، سخنگوی ستاد انتخابات کشور نیز با اشاره به برگزاری دور دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، گفت: این انتخابات در ۲۲ حوزه، ۱۵ استان، ۴۷ فرمانداری و ۸۱ بخشداری برگزار میشود و ۹۰ نامزد برای ۴۵ کرسی باقی مانده مجلس با یکدیگر رقابت میکنند.
وی افزود: به ستادهای انتخابات استانها تاکید کردهایم که میادین شهری برای تبلیغات آماده شوند، فضای مجازی هم برای تبلیغات فراهم شده است. دستورالعملی برای تبلیغات در نظر گرفته شده که مبنای کار تبلیغات است. به گزارش مهر، سخنگوی ستاد انتخابات کشور با اشاره به برگزاری دو مانور انتخاباتی، گفت: مانور شبیه سازی شعب اخذ رأی و راهاندازی شعب و تست دستگاههای احراز هویت و صندوقهای رأی برگزار شده و اشکالات و نواقص احتمالی مورد بررسی قرار گرفته است. این مانورها با حضور اعضای هیئتهای نظارت و ناظران شورای نگهبان برگزار شده است. روز یکشنبه هم در استان تهران صندوقهای الکترونیکی را زیر بار میبریم و شبیه سازی انتخابات الکترونیک را اجرا میکنیم.
اسلامی با بیان اینکه آموزش عوامل اجرائی انتخابات هم انجام شده و ما آمادگی کامل برای برگزاری مرحله دوم انتخابات را داریم، اظهار کرد: با معاونان سیاسی و انتخابات و معاونان امنیتی ۱۵ استانی که انتخابات مرحله دوم در آن استانها برگزار میشود، موارد لازم را برای برگزاری انتخابات بررسی و هماهنگ کردهایم. به آنها تاکید کردیم که حتماً با داوطلبان نشست داشته باشند و مواردی که لازم است را به اطلاع داوطلبان برسانند. وی با بیان اینکه ۱۱ هزار و ۵۰۰ شعبه اخذ رأی داریم که ۶۵ درصد آن مربوط به انتخابات الکترونیکی است، تاکید کرد: در ۸ حوزه انتخابیه که انتخابات الکترونیکی است، آموزشهای لازم به مردم داده شود. مردم هم میتوانند سوابق داوطلبان را از طریق سامانه «انتخاب ایران»، بررسی کنند.
اسلامی درباره واجدین شرایط رأی اظهار کرد: کسانی که در مرحله اول رأی نداده باشند، میتوانند در هر حوزهای رأی دهند. کسانی که در مرحله اول در یک حوزه انتخابیه رأی داده باشند، فقط در همان حوزه میتوانند در مرحله دوم رأی بدهند. متولدین ۲۱ اردیبهشت ۱۳۸۵ به قبل میتوانند در این انتخابات شرکت کنند. دبیر ستاد انتخابات کشور درباره چگونگی رأی دادن در انتخابات الکترونیکی، گفت: فرد با یکی از اصل مدارک کارت ملی، شناسنامه، گواهینامه، گذرنامه یا کارت پایان خدمت وارد شعبه میشود. در ابتدا احراز هویت به صورت الکترونیکی انجام شده و اگر فرد واجد شرایط رأی دادن باشد، به او کارت تعرفه داده میشود. رأی دهنده، کارت تعرفه را بر روی مکانی که روی صندوق الکترونیکی است، قرار میدهد و وقتی صندوق اجازه رأی دادن را داد، لیست اسامی و کد و تصاویر داوطلبان در اختیار فرد رأی دهنده قرار میگیرد و فرد کد داوطلبان را در محل مشخص شده به صورت دستی وارد کرده و رأی خود را میدهد.
وی ادامه داد: در این انتخابات دیگر تعرفه رأی کاغذی وجود ندارد و تعرفهای هم داخل صندوق انداخته نمیشود. بعد از اینکه فرد رأی خود را داد، کارت تعرفه را برمیگرداند و مدرک شناسایی خود را پس میگیرد.
اسلامی تصریح کرد: در حوزههای الکترونیک تلاش میشود با تأیید هیئت نظارت، نتایج در اسرع وقت اعلام شود. فرآیندهای اعتراض و شکایت در هیئتهای اجرائی و نظارت هم پیشبینی شده و طبق قانون انجام میشود.
توصیه محسن رضایی به نیروهای انقلاب:
برای ساختن ایران قوی اختلافات جزئی و سلایق شخصی را کنار بگذارید
علاوهبر اینها، محسن رضایی در حاشیه کمیسیون تخصصی شورایعالی هماهنگی اقتصادی سران قوا با بیان اینکه ارزشهای انقلاب همچون ایثار، برادری، وحدت و فداکاری عامل پیروزی بر رژیم طاغوت بودند، گفت: برادری و وحدت رمز موفقیت و پیروزی ما در سختترین دوران تاریخ کشورمان بودهاند.
به گزارش ایرنا، دبیر شورایعالی هماهنگی اقتصادی سران قوا با یادآوری اینکه روح برادری در دفاع مقدس، قوای رزمندگان را چند برابر و معجزه میکرد، متذکر شد: کمرنگ شدن این ارزشها در سالهای اخیر، به ضرر انسجام ملت و همچنین مانع رشد و پیشرفت است.
رضایی با تأکید بر اینکه دشمنان به دنبال ایجاد تفرقهاند و باید با هوشیاری و بصیرت در مقابل این توطئهها بایستیم، تأکید کرد: جبهه انقلاب باید اختلافات جزئی و سلایق شخصی را کنار گذاشته و با همدلی و حول منافع ملی در جهت ساختن ایرانی قوی و آباد قدم بردارد.
لیست نهائی «ائتلاف امناء» برای دور دوم انتخابات مجلس در حوزه انتخابیه تهران
خبر دیگر اینکه، جبهه پایداری و شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی فهرست مشترک خود برای انتخابات دور دوم مجلس را اعلام کردند. شورای مرکزی ائتلاف مردمی نیروهای انقلاب (امناء) نیز فهرست انتخاباتی خود را منتشر کرد. همچنین، شورای وحدت فهرست نامزدهای مورد حمایت خود را اعلام کرد.
سید نظام الدین موسوی، دبیر شورای مرکزی ائتلاف مردمی نیروهای انقلاب (امناء) در گفتوگویی از نهائی شدن لیست این ائتلاف برای دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس خبر داده و گفته است: از ۳۰ نامزد ائتلاف امناء در دور اول انتخابات ۷ نفر انتخاب و ۱۵ نفر نیز به دور دوم راه پیدا کردند.
دبیر شورای مرکزی ائتلاف مردمی نیروهای انقلاب (امناء) افزود: با تصویب شورای مرکزی ائتلاف تمامی ۱۵ نامزد راه یافته فهرست ائتلاف به دور دوم، در این مرحله نیز در لیست امناء قرار دارند.
به گزارش ایرنا، وی تصریح کرد: همچنین با توجه به اینکه آقای مهدی شریفیان در اطلاعیهای رسماً اعلام کرد که خود را متعهد به رویکردهای ائتلاف امنا در مجلس آینده میداند، با تصویب شورای مرکزی حضور وی به عنوان نفر شانزدهم فهرست امناء در دور دوم قطعی شد.
موسوی در ادامه اسامی کامل ۱۶ نفر ائتلاف انتخاباتی امنا در حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس را به شرح ذیل اعلام کرد:
۱- سید نظام الدین موسوی ۲-احمد نادری ۳- ابراهیم عزیزی ۴-پیمان فلسفی ۵-سمیه رفیعی
۶-ابوالفضل ظهره وند ۷-محمد سراج ۸-ابوالقاسم جراره ۹-زینب قیصری ۱۰-ریحانه اخلاقی
۱۱-صالح اسکندری ۱۲-سید مرتضی محمودی ۱۳-بیژن نوباوه وطن ۱۴-حسین صمصامی
۱۵-مجتبی رحماندوست ۱۶-مهدی شریفیان
لیست مشترک ۱۶ نفره جبهه پایداری و شورای ائتلاف منتشر شد
امیرابراهیم رسولی، سخنگوی شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی نیز از نهائی شدن لیست مشترک شورای ائتلاف و جبهه پایداری با عنوان لیست جبهه انقلاب برای دور دوم انتخابات خبر داد.
مجید متقیفر، سخنگوی جبهه پایداری انقلاب اسلامی هم با اشاره به اهمیت حضور مردم در مرحله دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، گفت: حضور غرورانگیز ملت حماسه ساز ایران اسلامی در انتخابات یازدهم اسفندماه سال گذشته، با وجود مشکلات اقتصادی و کمبودها، برگ زرین دیگری از دفتر رشادت و وفاداری به انقلاب اسلامی بود که انشاءالله ۲۱ اردیبهشت ماه و در مرحله دوم انتخابات با حضور پرشور مردم تکمیل خواهد شد.
به گزارش مهر، وی اعلام کرد: جبهه متبوعش مفتخر است با درک صحیح از دغدغههای رهبر معظم انقلاب که در خطبه نماز عید سعید فطر در فروردین ماه سال جاری نیز به صورت علنی بر آن تأکید کردند و توفیق ملت ایران را در توحید کلمه دانستند و همه فعالان سیاسی ـ اجتماعی را توصیه به عدم ایجاد دودستگیهای جعلی کردند، در مسیر حفظ وحدت میان نیروهای انقلاب با اعتقاد کامل گام بردارد و در همین راستا در مرحله دوم از انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی نیز لیست نهائی جبهه انقلاب از سوی جبهه پایداری انقلاب اسلامی و شورای ائتلاف نیروهای انقلاب در حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس جمعبندی و مورد توافق قرار گرفت.
اسامی کاندیداهای حاضر در لیست مشترک جبهه پایداری و شورای ائتلاف نیروهای انقلاب به شرح زیر است:
۱- علیرضا سلیمی ۲- غلامحسین رضوانی ۳- محمد سراج ۴- زهره سادات لاجوردی ۵- زهره طبیبزاده
۶- فاطمه قاسم پور ۷- مجتبی زارعی ۸- حسین صمصامی ۹- حسین نجابت ۱۰- محمدحسین حسینزاده بحرینی ۱۱- علی اصغر پورمحمدی ۱۲- حسن خجسته باقرزاده ۱۳- مهدی شریفیان ۱۴- مهدی عسگری
۱۵- عبدالحسین روح الامینی ۱۶- سعید آجرلو
لیست انتخاباتی شورای وحدت منتشر شد
همچنین، اسامی نامزدهای مورد حمایت شورای وحدت در دومین مرحله انتخابات مجلس دوازدهم در حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس اعلام شد که به شرح زیر است:
۱- سمیه گلپور چمرکوهی ۲- ریحانه اخلاقی ۳- سمیه رفیعی ۴- زینب قیصری ۵- زهره سادات لاجوردی
۶- علیاصغر پورمحمدی ۷- ابوالقاسم جراره ۸- محمد سراج ۹- مجتبی رحماندوست ۱۰- علیرضا سلیمی
۱۱- حسین صمصامی مزرعه آخوند ۱۲- ابراهیم عزیزی ۱۳- پیمان فلسفی ۱۴- سیدنظام الدین موسوی
۱۵- سیدمرتضی محمودی ۱۶- احمد نادری
به گزارش مهر، احسان محمدحسینی، مدیر روابط عمومی و امور رسانه شورای وحدت درخصوص این لیست گفت: در فرآیند انتخاب نمایندگان تلاش شد در شرایط برابر از نظر صلاحیت، بانوان در اولویت قرار داشته و در صدر فهرست قرار گیرند.