kayhan.ir

کد خبر: ۲۸۵۸۶۰
تاریخ انتشار : ۱۹ فروردين ۱۴۰۳ - ۲۱:۱۱
با رشد 39 درصدی 

صادرات ایران به پاکستان از 2 میلیارد دلار عبور کرد



سال گذشته دو میلیارد و ۷۸ میلیون دلار کالا از ایران به پاکستان صادر شده که بیانگر رشد ۳۹ درصدی است.
به گزارش خبرگزاری مهر، سید روح‌الله لطیفی؛ سخنگوی کمیسیون روابط بین‌الملل و توسعه تجارتخانه صنعت، معدن و تجارت ایران درخصوص تجارت ایران با پاکستان اظهار کرد: با وجود برخی فراز و نشیب‌ها، با اراده دو کشور ایران و پاکستان مبنی بر توسعه روابط سیاسی و اقتصادی، تجارت غیر نفتی کشورمان با این کشور همسایه جنوب شرقی در سالی که گذشت، به چهار میلیون و ۹۳۳ هزار و ۳۸۵ تن کالا به ارزش دو میلیارد و ۷۵۲ میلیون و ۱۵۶ هزار و ۳۹۱ دلار رسید که این میزان نسبت به سال ۱۴۰۱ با رشد 14 و هفت دهم درصدی در وزن و ۱۰ درصدی در ارزش همراه بوده است.
وی افزود: از این میزان بیش از چهار میلیون و ۳۷۹ هزار تن کالا، به ارزش دو میلیارد و ۷۸ میلیون و ۲۲۴ هزار و ۲۶۱ دلار، سهم صادرات کشورمان به پاکستان بود که نسبت به سال ۱۴۰۱ رشد ۲۳ درصدی در وزن و ۳۹ درصدی در ارزش داشته است.
سخنگوی کمیسیون توسعه تجارتخانه صمت درخصوص میزان واردات کشورمان از پاکستان گفت: واردات ایران از پاکستان در سال ۱۴۰۲ به ۵۵۴ هزار و ۲۵۰ تن کالا، به ارزش ۶۷۳ میلیون و ۹۳۲ هزار و ۱۳۰ دلار رسید که این میزان نسبت به سال ماقبل کاهش ۲۶ درصدی در وزن و ۳۳ درصدی در ارزش داشته است که عمده‌ترین دلیل این کاهش، افزایش تولید برنج در کشور و عدم نیاز به واردات این محصول مانند سال‌های قبل از کشورهایی نظیر پاکستان و هند بوده است.
لطیفی تاکید کرد: هدف‌گذاری افزایش سطح تجارت ایران و پاکستان به پنج میلیارد دلار از برنامه‌های مورد علاقه دو کشور است که گام‌های مؤثری در این زمینه برداشته شده که در این مسیر علاوه‌بر اراده دو کشور، تلاش تجار، افزایش مرزهای رسمی، اجرائی شدن تصمیمات و تفاهم‌نامه‌های طرفین به ویژه درخصوص مسائل مرتبط با انرژی و افزایش ظرفیت‌های ترانزیتی و حمل‌ونقلی در همین راستا قابل ارزیابی است.
 توافق ۱۵‌بندی گمرکات ایران و پاکستان
همچنین به گزارش خبرگزاری فارس؛ به منظور توسعه روابط گمرکی و تسهیل تجارت بین دو کشور همسایه ایران و پاکستان،‌ محمد رضوانی‌فر؛ معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک ایران برای مذاکره با همتای خود به اسلام‌آباد پایتخت پاکستان سفر کرد. 
رئیس کل گمرک ایران در دیدار با «فرید اقبال»؛ عضو هیئت فدرال درآمد‌ی و رئیس کل گمرک پاکستان با هدف تسهیل و توسعه تجارت و رفع موانع گمرکی در ۱۵ بند توافق کردند که با عملیاتی شدن آن مبادلات تجاری میان دو کشور افزایش می‌یابد. براساس این گزارش، عملیاتی کردن تبادل الکترونیکی داده‌ها و اطلاعات با تشکیل تیم اجرائی از سوی دو طرف، ارائه تسهیلات گمرکی برای تسهیل تهاتر کالایی در منطقه آزاد چابهار و امکان تردد کامیون‌های ایرانی به عمق سرزمینی پاکستان از جمله توافقات بین ایران و پاکستان بود.
بر اساس این گزارش، از دیگر توافقات مابین رؤسای گمرکات ایران و پاکستان شامل لزوم همکاری شرکت‌های پاکستانی با ناوگان حمل‌ونقل ایرانی، افزایش ظرفیت پذیرش کامیون‌ها در مرزهای مشترک گمرکی به ویژه در سمت پاکستان و تاکید بر کاهش هزینه‌های ترخیص کالا، لزوم هماهنگی در زمان فعالیت مقامات گمرکی و سازمان‌های همجوار در دو سوی مرز مشترک و توسعه کارنه تیر در مرز مشترک دو کشور در ریمدان و پیشین بوده است.
همچنین، بررسی عملکرد بازارچه‌های مرزی و ارزیابی شرایط موجود، درخواست طرف پاکستانی برای صدور مجوز پذیرش صادرات برخی کالاهای اساسی نظیر برنج از مرزهای گمرکی مشترک، بررسی دلایل تفاوت نرخ هزینه‌های حمل از گمرکات ایران به مقصد پاکستان در مقایسه با سایر گمرکات و رفع آن و بررسی درخواست برای تسهیل صادرات دام زنده شامل گاو، گوساله، شتر و گوسفند از پاکستان به ایران از جمله این توافقات است.
بر اساس این گزارش، تنظیم تقویم زمان‌بندی شده برای انجام ملاقات مرزی مشترک بین مسئولان دو گمرک، درخواست تسریع در بررسی موافقت‌نامه گشایش دروازه مشترک مرزی در میرجاوه، تهیه بسته اجرائی مورد توافق طرفین به منظور تسهیل تردد در مرزهای مشترک، تعیین و معرفی دو نفر رابط از هر دو طرف برای پیگیری مسائل اضطراری از دیگر مواردی بوده که مورد توافق طرفین قرار گرفت.