وزارت رفاه اعلام کرد
خرید 91 میلیون بسته غذایی توسط مردم با کالابرگ فجرانه
مشاور معاون رفاهی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از خرید 91 میلیون بسته غذایی توسط مردم با کالابرگ یارانهای در طرح فجرانه خبر داد.
«سید رضا یحیوی» مشاور معاون امور رفاهی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در گفتوگو با خبرگزاری فارس، افزود: طرح کالابرگ فجرانه که تاکنون دو مرحله اجرا شده، نوبت سوم آن هم که قرار بود از امروز 18 فروردین آغاز شود، احتمالا با یکی دو روز تاخیر اجرا خواهد شد، هنوز مبلغ یارانه دولت شارژ نشده است.
وی در مورد عملکرد طرح فجرانه، گفت: در 52 روز گذشته از این طرح 79 هزار میلیارد تومان در قالب 91 میلیون بسته غذایی توسط مردم خریداری شده که از این مبلغ 60 همت آورده مردم بوده و 19 همت نیز یارانه دولت بود که به سفره مردم منتقل شده است.
مشاور طرح کالابرگ الکترونیکی در مورد اهمیت طرح فجرانه بیان داشت که با این طرح علاوهبر نقطهزنی طرح در امنیت غذایی هفت دهک درآمدی جامعه، کارخانههای داخلی تولیدی نیز رونق یافته است.
یحیوی میزان استقبال مردم از طرح کالابرگ فجرانه را در نوبت اول 87 درصد و در 22 روز نوبت دوم 65 درصد عنوان کرد.
به گفته مشاور معاون امور رفاهی وزیر کار، کالابرگ شامل 11 قلم کالا (مرغ، تخم مرغ، گوشت گوساله، روغن، قند و شکر، برنج، شیر، ماست، پنیر، ماکارونی و حبوبات) است که ارزش روز این کالاها برای هر نفر 743 هزار تومان و قیمت آن بر اساس نرخ سال 1401 مبلغ 520 هزار تومان است که دولت با طرح فجرانه 220 هزار تومان برای هر کس به شرط خرید از همه این کالاها یارانه میپردازد.
یحیوی ادامه داد: در سراسر کشور 220 هزار فروشگاه خرد و زنجیرهای به این طرح پیوستهاند و دو فروشگاه اینترنتی نیز به مشمولان کالابرگ خدمات میدهند.
وی در مورد ادامه طرح فجرانه کالابرگ، گفت: هنوز معلوم نیست، اگر دولت اعتبار جدید تصویب کند، ممکن است این روش ادامه یابد، شاید هم روش دیگری اجرا شود.
«علیرضا عسگریان»، معاون وزیر رفاه نیز در گفتوگو با ایرنا درخصوص طرح کالابرگ گفت: دهکهای یک تا سه جامعه میتوانند بهره بیشتری از این طرح داشته باشند و از ابتدای اجرای طرح کالابرگ الکترونیکی تاکنون در کشور ۹۰ درصد جمعیت دهکهای یک تا سه و ۸۷ درصد از جمعیت دهکهای یک تا هفت جامعه خرید کالا را در قالب این طرح انجام دادهاند.
وی اضافه کرد: با احتساب مرحله دوم فجرانه طرح کالابرگ الکترونیکی که ۱۷ فروردینماه به پایان میرسد، در واقع بیش از ۸۰۰ هزار تن مواد غذایی خریداری شده است که نشان میدهد اتفاق خاصی در حوزه امنیت غذایی در کشور رخ داده و دسترسی مردم به مواد غذایی آسانتر شده است.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: سامانه طرح کالابرگ الکترونیکی به گونهای طراحی شده است که ظرف یک ماه بیش از 50 میلیون فاکتور خرید با مغایرت کمتر از نیم درصد تسویه میشود و این نشان از وجود زیرساخت کاملی در این بخش دارد که از قابلیت ارتقا و پوشش حوزههای جدید برخوردار است.
عسگریان اظهار کرد: طرح کالابرگ الکترونیکی، طرحی خوب و قدرتمند در راستای اهداف اصلی نظام جمهوری اسلامی است که به عموم مردم مربوط میشود، دولت یک راهبرد غذایی سهگانه دارد که کودکان، مادران و عموم جامعه را زیر پوشش قرار میدهد.
وی ادامه داد: در این راستا همه کودکان نیازمند امنیت غذایی و تغذیه مضاعف در کشور شناسایی شدهاند و در صورتی که از سوی وزارت بهداشت به وزارت کار معرفی شوند، به ازای هر کودک متعلق به خانوارهای دهکهای یک تا پنج به میزان 10 میلیون ریال و به ازای هر کودک متعلق به دهکهای شش و هفت، مبلغ شش میلیون ریال پرداخت میشود.
عسگریان افزود: مادرانی که نیاز به تغذیه مضاعف دارند نیز در سطح کشور شناسایی شده و تحت پوشش طرح امنیت غذایی دولت قرار میگیرند. اجرای این طرح سهگانه تامین امنیت کودکان، مادران و عموم جامعه در سال ۱۴۰۳ نیز ادامه مییابد.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار امیدواری کرد میزان مشارکت مردم در طرح کالابرگ الکترونیکی و استفاده از منافعی که متعلق به خودشان است همچنان بیش از ۷۰ درصد بماند.