بازی غرب با خطوط قرمز پوتین ماکرون: احتمال عملیات زمینی علیه روسیه وجود دارد
بازی غربیها با خطوط قرمز روسیه همچنان ادامه دارد و ماکرون در ادامه لفاظیهای خود درباره جنگ اوکراین بار دیگر از احتمال عملیات زمینی علیه روسیه در اوکراین خبر داده است.
با شکست سنگین اوکراین در ضد حمله تابستان گذشته خود امیدها به پیروزی کیف در جنگ بین غربیها بسیار کمرنگتر شده است با این وجود اروپا و آمریکا با تسلیح اوکراین همچنان به ادامه جنگ اصرار دارند. مسئلهای که طی روزها و هفتههای اخیر نشان از تقابل جدی بین روسیه و ناتو در سومین سال شروع جنگ دارد بازی برخی از کشورهای عضو ناتو با خطوط قرمز پوتین در جنگ است. پوتین به صراحت اعلام کرده است که اعزام نیروی نظامی به اوکراین از سوی غرب به منزله آغاز جنگ ناتو با روسیه خواهد بود اما علیرغم این هشدار زمزمهها در غرب درباره همین مسئله آغاز شده است. چندی پیش ماکرون در نشست حامیان اوکراین در پاریس به صراحت اعلام کرد که اعزام نیرو به اوکراین همچنان روی میز ناتو قرار دارد. رئیسجمهور فرانسه به تازگی هم پس از دیدار با رهبران آلمان و لهستان، بار دیگر از انکار عملیات زمینی مقطعی نظامیان غربی در اوکراین خودداری کرد و گفت که ممکن است عملیات زمینی غرب در اوکراین در یک مقطع زمانی بهخصوص، ضروری باشد. به گزارش ایسنا، امانوئل ماکرون، رئیسجمهور فرانسه اعلام کرد عملیات زمینی در اوکراین توسط غربیها ممکن است در مقطعی ضروری باشد. ماکرون در بازگشت از برلین در مصاحبهای با روزنامه لوپاریزین عنوان کرد نباید تحت تاثیر روسیه قرار گرفت. او همچنین در مصاحبهای از پاریس که از تلویزیون اوکراین پخش شد و توسط یک روزنامهنگار اوکراینی در کانال یوتیوب وی در روز شنبه منتشر شد، گفت: از روسیه خواسته میشود تا آتشبس در اوکراین را در جریان بازیهای المپیک پاریس رعایت کند.
درخواست برای سربازگیری در ناتو
«کریسیانیس کارینس»، وزیر خارجه لتونی هم با اشاره به آنچه تهدید احتمالی روسیه خوانده است، از انگلیس و سایر متحدانش در ناتو خواست تا نسبت به جذب سرباز اقدام کنند. به گزارش مهر «لتونی» در واکنش به جنگ اوکراین روسیه، قانون خدمت سربازی اجباری را دوباره به اجرا درآورده است. براساس قانون جدید، تمام شهروندان مرد ۱۸ تا ۲۷ ساله از جمله افرادی که خارج از این کشور به سر میبرند، باید یک سال خدمت سربازی انجام دهند. «کارینس» در واکنش به این پرسش که آیا انگلیس و سایر کشورها باید از لتونی پیروی کنند، گفت:« اکیداً این کار را توصیه میکنیم. ما در حال توسعه و تشریح سازوکاری هستیم که آن را دفاع همهجانبه با مشارکت تمام بخشهای جامعه میخوانیم».وی همچنین لندن را به افزایش هزینه دفاعی به اندازه ۳درصد تولید ناخالص داخلی ترغیب و این اقدام را «اجتنابناپذیر» توصیف کرد. وی افزود: کشورهای ناتو باید الگوی «دفاع همهجانبه» را مدنظر قرار دهند؛ الگویی که در آن میتوان شمار زیادی از شهروند-سرباز را بدون اطلاع قبلی فراخواند.«پاتریک سندرز»، فرمانده کل نیروهای مسلح انگلیس هم در ماه ژانویه(دی) خواستار آموزش و تجهیز شهروندان برای حضور احتمالی در ارتش در صورت رویارویی مستقیم با روسیه شده بود.
90 هزار حمله سایبری به روسیه
خبر دیگر این که همزمان با برگزاری انتخابات ریاست جمهوری روسیه سامانه انتخاباتی این کشور در معرض حملات سایبری گسترده از اروپا و آمریکای شمالی قرار گرفته است. به گزارش ایسنا، «ایگور لاپانوف» مدیر شرکت مخابراتی روس تلکام اعلام کرد سامانه انتخاباتی روسیه در روز اول انتخابات در معرض بیش از
۹۰ هزار حمله سایبری از اروپا و آمریکای شمالی قرار گرفته است. به گزارش روسیا الیوم، لاپانوف روز شنبه گفت: « تعداد بسیار زیادی از حملات انجام شد و تلاش برای هک کردن منابع ما بیش از ۹۰ هزار حمله بوده است» وی افزود: «وقتی از چنین سطح بیسابقهای از حملات سایبری صحبت میکنیم، باید درک کنیم که غرب علیه ما میجنگد و در روز اول رأیگیری، حملاتی را از اوکراین، اروپای غربی و آمریکای شمالی ثبت کردیم.» انتخابات ریاست جمهوری روسیه از جمعه آغاز و دیروز(یک شنبه) به پایان رسید. چهار نامزد در این انتخابات با هم رقابت میکردند: رئیسجمهور ولادیمیر پوتین نامزد مستقل، لئونید اسلوتسکی نامزد حزب لیبرال دموکرات روسیه، نیکولای خاریتونوف نامزد حزب کمونیست روسیه، و ولادیسلاو داوانکوف نامزد حزب نوین خلق.