عبور چین از آمریکا و روسیه در حوزه فنآوری هایپرسونیک
یک تحلیلگر ارشد پنتاگون اذعان کرد چین در توسعه، آزمایش و استفاده از موشکهای هایپرسونیک از آمریکا و روسیه پیشی گرفته است.
«جفری مک کورمیک»، تحلیلگر ارشد اطلاعاتی وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون)، اظهار کرد دولت چین در توسعه، آزمایش و استفاده از موشکهای هایپرسونیک عملکرد بهتری نسبت به روسیه داشته و این در حالی است که واشنگتن به دنبال این تسلیحات جدید است که سرعت آن پنج برابر سرعت صوت است. این تحلیلگر تأکید کرد روسیه از این تسلیحات در اوکراین استفاده کرده اما در سرمایهگذاری نهایی و سیستمهای حمایتی از چین عقب مانده است. آمریکا همچنان تنها یک سلاح مافوق صوت را وارد صحنه کرده است. ارتش و نیروی هوایی به دنبال دستیابی به آنها در سال 2022 و 2023 بودند. هر دو نهاد با مشکلات و سختیهای آزمایش این تسلیحات مواجه شدند که منجر به تغییر سیاستهای نیروی هوایی برای استفاده از تسلیحات دیگر شد و ارتش نیز طرح آزمایشی خود را برای سال مالی 2025 تنظیم و تقویت کرد و برنامههای میدانی خود را به لحاظ مقیاسی کاهش داد.
آنطور که تسنیم از رسانه آمریکایی بلومبرگ گزارش کرده است، وی که تحلیلگر ارشد اطلاعاتی مرکز اطلاعات هوا و فضای ملی است، خطاب به کمیته خدمات نیروهای مسلح کنگره افزود: زرادخانه هایپرسونیک پیشرفته جهان از تلاشهای 20 ساله پکن برای پیشبرد حیرتانگیز توسعه فناوریها و ظرفیتهای هستهای و متعارف از طریق سرمایه گذاریهای زیاد و متمرکز، توسعه، آزمایش و به کارگیری آنها ناشی شده است. موشکهای هایپرسونیک معمولاً حامل کلاهکی هستند که سرعت آن بیش از 5 برابر سرعت صوت است یعنی حدود 6 هزار و 200 کیلومتر سرعت دارد و معمولا در ارتفاع پایین پرتاب می شود. جیمز وبر، مدیر ارشد ارتش برای بخش هایپرسونیک در اینباره گفت: پنتاگون، از سال 2018، بیش از 12 میلیارد دلار را برای توسعه سیستمهای تسلیحاتی هایپرسونیک سرمایهگذاری کرده تا ظرفیتهای متفاوتی را بر روی خشکی، دریا و هوا فراهم کند. تلاشها و سرمایهگذاریهای چین در زمینه تکنولوژی هایپرسونیک در حالی است که همسایه این کشور یعنی کره شمالی اوایل سال جاری میلادی نخستین موشک هایپرسونیک خود با سوخت جامد و برد متوسط را با موفقیت آزمایش کرد. بر این اساس، هدف از این پرتاب، آزمایش اطمینانپذیری موتورهای سوخت جامد، چند مرحلهای با رانش بالا و نیز آزمایش کلاهک کنترلی قابل رزمایش هایپرسونیک با برد متوسط است.
تایوان انبار باروت شده!
خبر دیگر از چین آنکه سفارت چین در واشنگتن از فروش تسلیحات آمریکایی به تایوان و تبدیل این جزیره به انبار باروت انتقاد کرد. فروش تسلیحات دولت آمریکا به تایوان این جزیره را به انبار باروت تبدیل کرده و ساکنان آن را در معرض خطر جدی قرار میدهد. به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، این را «لیو پنگیو»، سخنگوی سفارت چین در واشنگتن به خبرنگار تاس گفته است. به گفته وی، فروش تسلیحات واشنگتن به تایوان نقض جدی اصل «چین واحد» و سه بیانیه مشترک چین و آمریکا است. علاوه بر این، این اقدامات آمریکا، همانطور که لیو پنگیو اشاره کرد، «سیگنال اشتباه» را به نیروهای طرفدار «استقلال تایوان» ارسال میکند. گفتنی است، آمریکا بزرگترین تأمین کننده تسلیحات تایوان به حساب میآید به طوری که این جزیره یکی از بزرگترین اسکادرانهای جنگندههای اف ۱۶ را در شرق آسیا در اختیار دارد.