kayhan.ir

کد خبر: ۲۸۳۷۱۲
تاریخ انتشار : ۰۴ اسفند ۱۴۰۲ - ۲۱:۰۹

خیز تولیدکنندگان اسباب‌بازی برای حضور در بازار اتحادیه اوراسیا

 
مدیرکل دفتر محصولات دانش‌بنیان و خدمات فنی مهندسی سازمان توسعه تجارت ایران از خیز تولیدکنندگان اسباب بازی کشور برای حضور در بازار اتحادیه اوراسیا خبر داد.
محمدرضا کریم‌زاده در نشست هماهنگی بین تولیدکنندگان و مشارکت‌کنندگان ایرانی با هدف شرکت در هجدهمین نمایشگاه کالای کودک روسیه با اشاره به موضوع تحریم‌ها و عدم حضور برخی از برندها در بازار روسیه گفت: باید به شایسته‌ترین شکل ممکن از این فرصت برای جذب مشتری و معرفی کالاهای ایرانی در صنعت اسباب‌بازی دنیا استفاده کرد.
او افزود: با اجرای توافق‌نامه تجارت با اوراسیا، می‌توانیم پس از اخذ پیشنهادات انجمن تولیدکنندگان اسباب‌بازی کالاهای مرتبط با این صنعت را هم بررسی کنیم و برای فعالان این صنعت امتیازاتی را لحاظ کنیم.
کریم‌زاده با تأکید بر استفاده از ظرفیت فروشگاه‌های زنجیره‌ای روسیه، تصریح کرد: این مهم باید مدنظر مشارکت‌کنندگان در این رویداد قرار بگیرد.
او با اشاره به آمادگی کامل سازمان توسعه تجارت ایران برای حمایت از مشارکت‌کنندگان، گفت: حضور هوشمندانه و مؤثر شرکت‌های ایرانی در این رویداد مهم بین‌المللی یکی از اهداف سازمان توسعه تجارت است.
گردش مالی 300 میلیون دلاری اسباب بازی
 در ایران
گفتنی است، طبق آمارها گردش مالی جهانی صنعت اسباب بازی ۱۰۰ میلیارد دلار در سال است و سهم ایران از این حوزه ۳۰۰ میلیون دلار برآورد شده است. در واقع سهم گردش مالی ایران از صنعت اسباب بازی سه دهم درصد است. از میزان ۳۰۰ میلیون دلار گردش مالی اسباب ‌بازی، ۱۰۰ میلیون دلار آن به اسباب بازی‌های داخلی اختصاص دارد.
اگر بخواهیم به نسبت جمعیتی توجه کنیم، باید سهم بازار اسباب بازی کشور یک میلیارد دلار باشد چون ما یک درصد جمعیت دنیا را داریم و با توجه به سهم یک درصدی کشورمان از جمعیت دنیا و برخورداری از نیروی انسانی خوش‌فکر، جوان و دانش‌آموخته، دور از ذهن نیست که بتوانیم از بازار جهانی اسباب بازی یک درصد را به خود اختصاص دهیم. بنابراین، سهم گردش مالی در صنعت اسباب بازی با توجه به تولید داخل می‌تواند یک میلیارد دلار یعنی رشد ۱۰ برابری داشته باشد.
این ظرفیت در کنار فرهنگ، هنر، اصالت و اندیشه در کشور وجود دارد و می‌تواند منجر به خلق خلاقیت‌ها در حوزه اسباب‌بازی شود. ضمن اینکه از آنجایی که در کشور توسعه فناوری رخ داده است، کودکان و نوجوانان نیز به اسباب‌بازی‌های مبتنی بر فناوری علاقه بیشتری دارند و این می‌تواند به توسعه حداکثری صنعت اسباب بازی منجر شود.
صادرات اسباب بازی ایران در سال ١٣٩٩ زیر ٣٠ میلیون دلار بود که در  سال ١۴٠١ به ٣٨ میلیون دلار رسید و هدفگذاری امسال ۵٠ میلیون دلار است. همچنین در سال ١۴٠٠ بالغ بر ۱۷ میلیون و 400 هزار دلار سهم واردات این نوع کالاها بود که در سال ١۴٠١ به سه میلیون و 150 هزار دلار رسید.
در سال ١٣٩٩ معادل ٣٧۶ میلیون دلار قاچاق اسباب بازی که از این رقم ١۵٢ میلیون دلار قاچاق اسباب بازی الکترونیکی بود البته ٢۴ نهاد در صنعت اسباب بازی وظیفه دارند که جلوی قاچاق و سایر موارد را بگیرند.