kayhan.ir

کد خبر: ۲۸۳۲۸۲
تاریخ انتشار : ۲۸ بهمن ۱۴۰۲ - ۲۰:۱۴

رشد قارچ‌گونه «کوروش کمپانی»ها نتیجه عدم برخورد با مافیای واردات آیفون

 
مافیای واردات آیفون در چند سال اخیر با ایجاد یک فضای غیرشفاف از طریق رویه‌های رانتی و مقاومت در برابر پیاده‌سازی سیستم خدمات پس از فروش رسمی نقش مستقیم در کلاهبرداری چند صد میلیارد تومانی کوروش کمپانی داشته است.
کوروش کمپانی که این روزها با اتهام کلاهبرداری مواجه است، در ابتدا خود را بزرگ‌ترین مرجع تعمیرات موبایل در ایران معرفی کرده و در یک سال گذشته اقدام به پیش‌فروش و واردات موبایل با شعار حذف واسطه‌ها و عرضه آیفون 20 میلیون تومانی کرده بود.
به گزارش تسنیم، بررسی‌ها نشان می‌دهد از سال 1397 در سایه عدم اجرای قوانین مرتبط با خدمات رسمی پس از فروش موبایل در کشور مجوزهای متعدد برای حوزه تعمیر و خدمات بدون ارتباط با شرکت‌های اصلی صادر شده است.
در یکی دو سال اخیر همزمان با نظارت ناکافی و رونق گرفتن رویه‌های رانتی وارداتی، شرکت‌هایی بی‌نام و نشان مثل کوروش کمپانی وارد حوزه واردات آیفون شده‌اند. در نهایت نیز در یک سال اخیر مرزهای سودجویی در این حوزه وارد مرزهای جدیدی شد و سازکارهای کلاهبرداری پانزی از طریق پیش‌فروش آیفون راه افتاد.
مافیای واردات آیفون در چند سال اخیر با ایجاد یک فضای غیرشفاف از طریق رویه‌های رانتی و مقاومت دربرابر پیاده‌سازی سیستم خدمات پس از فروش رسمی نقش مستقیم در کلاهبرداری چند صد میلیارد تومانی کوروش کمپانی داشته است.
به عبارت دیگر ردِ پای این کلاهبرداری بزرگ از عدم نظارت کافی در حوزه خدمات رسمی و قانونی پس از فروش در کشور قابل پیگیری است. این فضای غیرشفاف در حوزه خدمات پس از فروش رسمی در پی مقاومت مافیای واردات موبایل شکل گرفته است.
نکته جالب توجه اینکه برخی برندهای اصلی حوزه موبایل که میلیارد‌ها دلار در ایران فروش دارند و سود هنگفتی نیز در این حوزه کسب کرده‌اند، هیچ خدماتی به صورت رسمی ارائه نمی‌کنند. این فضا غیرشفاف منجر به رشد قارچ‌گونه کلاهبردارهایی از جمله کوروش کمپانی شده است.
این رویه نامتعارف و غیر استاندارد که خروجی آن حیف و میل ارزی برای کشور بوده در سایه ایجاد یک فضای غیرشفاف از سوی مافیای واردات همچنان اصلاح نشده و وزارت صمت به عنوان متولی اصلی این حوزه باید یک تصمیم مشخص در حوزه ارائه خدمات پس از فروش رسمی اعمال کند.
 دردسر واردات گوشی‌های رفرش و ریپک
در فضای غبار آلود ایجاد شده ناشی از عدم اجرای قوانین مرتبط با ارائه خدمات رسمی و معتبر مطابق قوانین کشور، شاهد فعالیت صدها شرکت در زمینه واردات آیفون هستیم که از مسیر تحولات ارزی یکی دو سال اخیر سودهای قابل توجهی نیز برای شرکت‌های سودجو ایجاد شده است.
بر این اساس با وجود هشدارهای مختلف درخصوص بازار بدون متولی از محل عدم ارائه خدمات پس از فروش رسمی از یک‌سو و همچنین گسترش رویه رانتی واردات در مقابل صادرات خود؛ حالا شاهد بزرگ‌ترین پرونده کلاهبرداری از مردم با وعده عرضه آیفون 20 میلیون تومانی هستیم.
از ابتدای سال با وجود گزارش‌های مستند رسانه‌ای شاهد افزایش ورود آیفون‌های رفرش و ریپک به کشور برای رفع تعهد ارزی با قیمت بازار آزاد بودیم اما هیچ اقدام محدود‌کننده‌ای در این رابطه دیده نشد. گوشی‌های رفرش، گوشی‌های دارای نقص فنی هستند که توسط شرکت مادر تعمیر شده و با قیمت کمتر فروخته می‌شوند. شرکت سازنده این گوشی‌ها را شامل گارانتی نکرده است. گوشی‌های ریپک هم به‌هیچ‌عنوان تضمین نمی‌شوند که اصالت داشته باشند.
 واردات بدون مجوز!
«مهدی اسدی»، رئیس انجمن واردکنندگان موبایل، تبلت و لوازم جانبی هم در گفت‌وگو با ایسنا، در رابطه با ماجرای فروش موبایل آیفون توسط شرکت کوروش کمپانی با قیمت بسیار کمتر از قیمت جهانی گفت: این شرکت اصلا دارای مجوز واردات آیفون نبوده و موبایل‌های آیفون را از طریق واردکنندگان داخلی تهیه کرده و در گذشته نیز دو مرتبه دفتر آن‌ها پلمب شد که متاسفانه 
بنا بر دلایلی که مطلع نیستیم، مجددا بازگشایی شد.
وی در رابطه با تبلیغات صورت گرفته از سوی برخی هنرمندان سینما و همچنین ورزشکاران برای این شرکت، گفت: بسیاری از کلاهبرداری‌ها و مشکلاتی که برای مردم و مالباختگان ایجاد می‌شود به خاطر تبلیغاتی است که با دریافت پول از سوی برخی از سلبریتی‌ها برای این شرکت‌ها صورت می‌گیرد و متاسفانه با اعتمادسازی که از سوی سلبریتی‌ها برای این شرکت‌ها انجام می‌شود، بسیاری از مردم به سادگی این‌گونه تبلیغات را باور می‌کنند.
رئیس انجمن واردکنندگان موبایل درباره واکنش این انجمن به موضوع کوروش کمپانی گفت: پیگیری این موضوع در دستور کار ما قرار دارد و با باشگاه استقلال، خانه سینما، انجمن صنفی بازیگران، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و همچنین وزارت ورزش برای جلوگیری از این‌گونه تبلیغات رایزنی‌های خود را آغاز کرده‌ایم.
اسدی در پایان با اشاره به انجام تبلیغات از سوی برخی از باشگاه‌های ورزشی برای شرکت‌های مشابه فروش موبایل و کلاهبرداری از مردم گفت: اگر جلوی برخی از باشگاه‌ها در تبلیغات برای یک شرکت دیگر گرفته نشود، بی‌شک مجددا شاهد تکرار ماجرائی به مراتب بدتر از کوروش کمپانی خواهیم بود.