با حضور شهردار انجام شد
افتتاح فاز دوم مرکز «یاورشهر9» در تهران برای مقابله با آسیبهای اجتماعی
آیین افتتاح فاز دوم مرکز تربیتی، آموزشی و درمانی یاورشهر۹ و آغاز عملیات اجرائی فاز۳(پویششهر) شهرداری تهران با حضور شهردار تهران و جمعی از مسئولان شهری برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری شهر، آیین افتتاح فاز دوم مرکز تربیتی، آموزشی و درمانی یاورشهر۹ و آغاز عملیات اجرائی فاز۳(پویششهر) شهرداری تهران روز شنبه در سلسله پویشهای امید و افتخار با حضور علیرضا زاکانی، شهردار تهران و جمعی از مدیران شهری و کشوری برگزار شد.
پروژه مرکز اقامتی درمانی یاور شهر۹، حسب ماموریت محوله از سوی قرارگاه اجتماعی شهر تهران مبنی بر ایجاد زیرساختهای نگهداری و مهارتآموزی معتادان متجاهر در دستور کار سازمان عمرانی مناطق شهرداری تهران قرار گرفت و فاز نخست آن با ظرفیت هزار و 500 نفر در حال بهرهبرداری میباشد.
فاز دوم آن نیز با ظرفیت دو هزار و 500 نفر در زمینی به مساحت سه هزار متر مربع و با زیربنای 6 هزار متر مربع احداث و دیروز به بهرهبرداری رسید.
شهردار تهران در این مراسم ضمن ابراز خرسندی از اضافه شدن مجموعهای جدید به ظرفیت مراکز یاور شهر، اظهار داشت: روزی که تصمیم بر این کار گرفتیم، قوه قضائیه، دادستانی، فراجا، سپاه، دانشگاه علوم پزشکی تهران، بهزیستی و کمیته امداد، استانداری و فرمانداری، ستاد مبارزه با مواد مخدر و دیگر نهادها نسبت به این موضوع و خدمتگزاری در این عرصه همکاری کردند.
علیرضا زاکانی ادامه داد: باید همه دست به دست هم دهند تا آسیب و مشکل را در دو جهت حل کنند؛ از بین بردن زمینههای آسیب یکی از این جهات به شمار میرود و باید در جامعه نسبت به خشک شدن ریشههای آن اقدام کنیم. جامعهای که فقیر باشد آسیب اجتماعی تولید خواهد کرد.
با توانمندسازی خانوادههای معتادان
دنبال خشکاندن ریشههای فقر هستیم
زاکانی در حاشیه این مراسم نیز با بیان اینکه یکی از اقدامات در حوزه ساماندهی معتادان، توانمندسازی آنها در حوزه اشتغال است، گفت: در حال حاضر هزار نفر از این افراد مشغول به کار هستند. یکی از ۹ گام مورد توجه در این حوزه، مهارتآموزی و اشتغالآفرینی است که با ایجاد زمینه ظهور و بروز این مهارتها همراه خواهد بود. هدف ما این است با توانمندسازی خانوادهها ریشههای فقر را به سمت خشک شدن هدایت کنیم. در حال حاضر در گامهای اولیه هستیم و این روند ادامه دارد.
وی با بیان اینکه مسیر زیادی طی شده و مسیر بیشتری نیز باقی مانده است، افزود: مشکل ما تأمین ظرفیت بود که امروز دو هزار و ۵۰۰ ظرفیت ایجاد و این مشکل برطرف شد. مشکل دوم ما افراد منع پذیرشی بودند که با شیوهای که دنبال شده، هیچ مانعی برای پذیرش وجود ندارد.
تشکیل قرارگاه اجتماعی
در سطح محلات تهران
معاون اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران نیز در این مراسم گفت: خوشحالیم امروز در جمع کسانی هستیم که حدود ۲۹ ماه کنار هم به دنبال این هستیم تا کارهای بزرگی در پایتخت جمهوری اسلامی به ثمر برسد. وقتی اولین جلسه شورای اجتماعی به همت ریاست جمهور تشکیل شد، در آغاز راه باتوجه به کمبودها متوجه شدیم که چقدر با چیزی که باید باشد، فاصله است؛ در آن زمان حدود ۱۲ تا ۱۳ هزار تخت برای اسکان ماده ۱۶ وجود داشت و بسیار نگران بودیم که کسی در سرما نماند و برای تهیه یک تخت به چندین جا زنگ میزدیم. شبهایی که همکاران ما، غربالگری انجام میدادند و نیروهای سازمان بهزیستی طرح را اجرا میکردند، اعلام میشد که چون افراد منع پذیرشی هستند، جایی برای آنها وجود ندارد.
محمدامین توکلیزاده ادامه داد: درخصوص منع پذیرشیها که شامل آلزایمر، بیماری خاص، صغرسن و کبرسن هستند، مشکل داشتیم. امروز با زحمت مسئولین که با هم همدل شدند چیزی به اسم منع پذیرشی نداریم و ظرفیت ۲۴هزار نفری برای پذیرش تمامی این افراد تامین شده است. قوه قضائیه و ۱۴دستگاه به صورت مستقیم و ۲۰ دستگاه به شکل غیرمستقیم کمک کردند تا ۲۴ هزار ظرفیت ایجاد شود.
توکلیزاده افزود: امروز با پیوستن امنای محلات و شهروندان موارد مغفول مانده نیز دنبال شد و ۹ گام شامل سمزدایی، هویتبخشی، سلامت جسمانی، معنویت درمانی، حرفهآموزی مقدماتی، پرداخت به موضوع خانواده معتادان و حرفهآموزی تخصصی ورود به بازار اشتغال و مسئله جامعهپذیری و صیانت پس از خروج در حال انجام است. طبق دستور شهردار تهران قرارگاه اجتماعی در سطح محلات تشکیل میشود تا در سطح محلات برای آسیبها تصمیمگیری میشود.