kayhan.ir

کد خبر: ۲۸۲۲۰۴
تاریخ انتشار : ۰۸ بهمن ۱۴۰۲ - ۲۱:۳۵
پس از 5 بار بی‌توجهی به اخطارهای آتش‌نشانی مطرح شد

درخواست عجیب رئیس بیمارستان گاندی از دولت به جای پاسخگویی

 
در شرایطی که بنا بر اعلام مسئولان آتش‌نشانی تهران، پیش از حادثه اخیر در بیمارستان گاندی پنج بار اخطار ناایمن بودن به مسئولان بیمارستان داده شده است، رئیس این مرکز به جای پاسخگویی خواستار حمایت دولت شد.
عصر پنج‌شنبه خبر آتش‌سوزی در بیمارستان گاندی همراه با تصاویر هولناک آن باعث نگرانی گسترده‌ای شد. هرچند با لطف خدا و ورود بموقع آتش‌نشانی این حادثه تلفاتی نداشت اما همان موقع از سوی سخنگوی سازمان آتش‌نشانی تهران اعلام شد: «پنج مرتبه به بیمارستان گاندی اخطار ایمنی داده شده که آخرین‌بار آن در آبان‌ماه در جلسه کمیته ایمنی منطقه بوده است.»
دیروز هم مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران در جلسه علنی شورای اسلامی شهر تهران به ارائه گزارشی از عملیات اطفای حریق در بیمارستان گاندی پرداخت و گفت:‌ اولویت نجات بیماران بود و پس از آن موضوع حریق دنبال شد. آسانسورها قطع شده بود لذا انتقال بیماران کار سختی بود حتی یک تماس از کردستان داشتیم که فرزند من در نقطه‌ای از بیمارستان است و باید نجات داده شود که ما اعلام کردیم که همه منتقل شده‌اند اما تاکید کردند که جنین‌شان در بیمارستان نگهداری می‌شود که در همین راستا ۹ جنین نجات پیدا کردند و منتقل شدند به این ترتیب در بیمارستان از جنین تا بیمارستان ۷۰ ساله و ۱۱ بیمار آی سی یو نجات پیدا کردند.
به گزارش ایسنا، قدرت‌الله محمدی ادامه داد: تنها یک بیمار بود که اگر دستگاه از وی قطع می‌شد از بین می‌رفت که در یک اتاق ویژه با مراقبت‌های ویژه نگهداری کردیم و آن بیمار هم نجات پیدا کرد.
محمدی با اشاره به اینکه حریق بیمارستان گاندی از اتاق ۱۰۶ واقع در طبقه ۱۶ آغاز شد و به نمای کامپوزیت بیمارستان منتقل شد، بیان داشت: در میان لایه‌های کامپوزیت ماده مشتعل همچون بنزین وجود دارد که نمی‌دانم کدام آزمایشگاه این نما را تایید کرده است. حریق ما در طبقه‌ شانزدهم بود اما اگر نمای این ساختمان غیر از کامپوزیت بود هیچ کدام از طبقات دچار حریق نمی‌شد و در همان طبقه حریق اطفا می‌شد.
مدیرعامل آتش‌نشانی تهران افزود: ما سایت بیمارستان را نجات دادیم ۵۰ درصد این بیمارستان هتلینگ و ۵۰ درصد بیمارستان بود که اگر حریق به ۵۰ درصد بیمارستان منتقل می‌شد این بیمارستان از رده خارج می‌شد و با کمبود فعلی بیمارستان در تهران این بیمارستان به صورت کامل از رده خارج می‌شد. در عملیات اطفای  این ساختمان ۱۶ طبقه نمی‌توانستیم لوله‌کشی کنیم و باید سامانه‌ها اطفای حریق آنجا مورد استفاده قرار می‌گرفت اما فیزیک آن وجود داشت ولی آب نداشت. اگر یک هزارم خسارتی که به این بیمارستان وارد شده برای ایمنی هزینه می‌کردند این اتفاق در این ابعاد رخ نمی‌داد. ما ممنوعیت اعلام نمی‌کنیم اما شرکت سازنده باید ایمنی ساختمانی را که می‌سازد تامین کند.
 ۵۰ درصد ساختمان‌های دولتی
 و وزارتخانه‌ها ناایمن هستند
محمدی تاکید کرد: متاسفانه ۵۰ درصد ساختمان‌های دولتی و وزارتخانه‌های ما ناایمن هستند ولی برای بازدیدها ما را راه نمی‌دهند شرکت‌های بیمه می‌توانند در این مسیر کمک کنند. چرا ساختمانی که تاییدیه آتش‌نشانی ندارد بیمه می‌شود؟ باید ساختمان‌ها برای بیمه ملزم به اخذ تاییدیه‌ آتش‌نشانی شود.
پس از ارائه گزارش مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی تهران، چمران ریاست شورای شهر تهران نیز گفت: در سال ۱۳۹۵ مصوبه‌ای داشتیم که استفاده از نمای کامپوزیت ممنوع شد ولی فشار زیادی از طریق نامه و مصاحبه وارد کردند تا در نهایت این ممنوعیت محدود به ساختمان‌های مسکونی شد. قطعا باید طرحی بیاوریم که ممنوعیت استفاده از نمای کامپوزیت در ساختمان‌های عمومی همچون هتل‌ها و بیمارستان‌ها ممنوع شوند.
 چاره اخطارهای بی‌اثر به ساختمان‌های ناایمن
در ادامه این جلسه، سوده نجفی، عضو هیئت‌رئیسه شورای شهر تهران با اشاره به حریق بیمارستان گاندی گفت: اخطارهای آتش‌نشانی جنبه تشریفاتی و اداری پیدا کرده و لازم است که شهرداری نسبت به ثبت شکایت از ساختمان‌های ناایمن در قوه قضائیه اقدام کند.
  درخواست عجیب به جای عذرخواهی
به گزارش کیهان، روز گذشته ویدئویی از رئیس بیمارستان گاندی منتشر شد که در آن به عنوان از دولت و نهادهای دیگر مثل شهرداری و تامین اجتماعی و قوه قضائیه درخواست حمایت می‌کرد.
 این درحالی است که مسئولان این مرکز درمانی، پیش از این حادثه، پنج بار اخطار ایمنی دریافت کرده بودند و باید نسبت به ایمن‌سازی این ساختمان اقدام می‌کردند. بنابراین توجیه اهمال‌کاری در ایمن‌سازی بیمارستان توسط مسئولان این مرکز درمانی و سایر ساختمان‌های ناایمن در سطح شهر قابل قبول به نظر نمی‌رسد.
مسئولان این بیمارستان باید به جای درخواست از دولت برای حمایت در این حادثه، پاسخ دهند چرا با وجود درآمد هنگفت، نسبت به اخطارهایی که مشخص شد بی‌جهت هم نبوده است بی‌تفاوت بوده‌اند؟ اگر این حادثه منجر به جان باختن بیماران بی‌گناه می‌شد چه کسی باید مسئولیت این بی‌تفاوتی حادثه‌ساز را می‌پذیرفت؟
مسئولان دستگاه قضا و نهادهای نظارتی همچون آتش‌نشانی و شهرداری اکنون که این حادثه به خیر گذشت باید با جدیت بیشتری به دنبال پیگیری ایمنی ساختمان‌های عمومی و به نتیجه رساندن قطعی اخطارها باشند.