برگزاری مراسم تجلیل از مدالآوران در ضیافت «سده المپیک»
برای اولین بار از صدای جهان پهلوان رونمایی شد تختی: به مردم تعظیم میکنم
مراسم «سده المپیک» به منظور تجلیل از مدالآوران بازیهای المپیک ۱۹۴۸ لندن تا ۲۰۲۰ توکیو در شرایطی برگزار شد که از تنها جمله باقیمانده از صدای جهان پهلوان غلامرضا تختی رونمایی شد.
سرویس ورزشی-
مراسم ضیافت سده المپیک صبح دیروز به میزبانی سالن اجلاس سران و با حضور کیومرث هاشمی وزیر ورزش و جوانان، محمود خسرویوفا رئیس کمیته ملی المپیک و سید مناف هاشمی دبیرکل کمیته ملی المپیک، رؤسای فدراسیونهای ورزشی، مدالآوران المپیکهای ادوار گذشته (از 1948 لندن تا 2020 توکیو) و چهرههای ورزشی برگزار شد. به دلیل بارندگی و ترافیک زیاد اطراف سالن سران، بسیاری از مهمانان با تاخیر به این مراسم رسیدند. نشان لیاقت و افتخار، هدایای نقدی، لوح تقدیر و یک نسخه از کتاب تاریخ شفاهی، هدایایی بود که برای مدالیستهای ایران از المپیک 1984 تا 2020 توکیو در نظر گرفته شد.
خسرویوفا: ۵ چهره ماندگار ورزش انتخاب میشوند
محمود خسروی وفا رئیس کمیته ملی المپیک در این مراسم عنوان داشت: عکسها و فیلمهایی که در این مراسم رونمایی و منتشر میشود همگی واقعی است. امروز از موسیقی المپیک ساخته استاد انتظامی هم رونمایی میشود که یک قطعه ماندگار خواهد بود. او هیچ هزینهای برای ساخت این قطعه نگرفت و این قطعه را برای ایران ساخت و ایران قوی یک کار موسیقی قوی میخواهد.
خسرویوفا با اشاره به انتخاب ۵ چهره ورزشی به عنوان چهرههای ماندگار فرهنگی گفت: ۵ نفر از ورزشکاران به عنوان چهره ماندگار فرهنگی انتخاب شدهاند که توسط انجمن آثار و مفاخر فرهنگی مورد تقدیر قرار میگیرند. این دورهمی امروز را مدیون شهدا هستیم که آرامش را به جامعه ما دادند. ما هرچه داریم از قبل شهدا داریم.
ادامه مراسم اما به دلیل مشکلات فنی که پخش تصاویر و تیزرهای آماده شده از مدالآوران را متوقف کرد، با مشکل مواجه شد طوریکه در مجموع پخش تصاویر را قطع کردند و ادامه مراسم را به مرشد خوانی اختصاص دادند. کیومرثهاشمی وزیر ورزش و جوانان هم در حالی که حدود یک ساعت از آغاز مراسم میگذشت به جمع بزرگ ورزشیهای حاضر در سالن اجلاس ملحق شد یعنی زمانیکه مشکلات فنی ایجاد شده بود و اجرای مرشد خوانی در جریان بود.
پیام رئیس کمیته بینالمللی المپیک
در اواسط این برنامه پیام توماس باخ رئیس کمیته بینالمللی المپیک قرائت شد. رئیس کمیته بینالمللی المپیک در این پیام گفت: المپینهای عزیز تبریک صمیمانه خود را ابراز میکنیم. این مراسم فرصتی برای الهام گرفتن و تجلیل از دستاوردهای بزرگ ورزشی شما است. این مراسم فرصت فوقالعاده برای دستاوردهای ورزشی شما بوده و موفقیتهایی که افتخار و شادی را برای مردم ایران به ارمغان آورده است. از کمیته ملی المپیک ایران برای برگزاری چنین مراسم خاطرهانگیزی که فرصت فوقالعاده برای گردهمایی المپینها و بزرگداشت افتخارات المپینها است، تشکر و قدردانی مینمایم.
به یاد معماران ورزش ایران
بعد از برطرف شدن مشکل فنی ایجاد شده و اتمام هنرنمایی گروه مرشدخوانی، «ضیافت سده المپیک» ادامه پیدا کرد. تجلیل از مدالآوران المپیک محور اصلی مراسم بود. بر همین اساس فیلمهایی پخش شد از ورزشکارانی قدیمی که در ادوار مختلف المپیک (المپیکهای دور) صاحب مدال شده بودند.
«به یاد معماران ورزش ایران». این عنوان بخش دیگری از تصاویر پخش شده در ضیافت سده المپیک بود، این بخش از برنامه مروری داشت به مسئولانی که در سالهای بسیار دور ورزش ایران را مدیریت میکردند و همچنین خبرنگاران و عکاسان روایتگر فعالیتهایشان بودند. در یکی از کلیپهای پخش شده مروری شد بر اتفاقات رخ داده پیرامون ورزش ایران در سالهای دور. در این بخش مرگ سرپرست کاروان ایران یک روز پیش ار المپیک هلسینکی یادآور شد. ابوالفضل صدری سرپرست کاروان اعزامی به آن بازیها بود که یک روز پیش از المپیک درگذشت.
تقدیر از مدالآوران المپیک ۱۹۴۸ تا ۲۰۲۰
بعد از اتمام پخش کلیپها، مراسم تقدیر از عبدالله موحد و نصیری به عمل آمد. تقدیر از این دو پیشکسوت با حضور وزیر ورزش، رئیس کمیته ملی المپیک و خانواده مرحوم تختی انجام شد. شاهرخ شهبازی بازیگر نقش جهان پهلوان تختی در فیلم «غلامرضا تختی» از مهمانان ضیافت سده المپیک بود. او در بخشی از برنامه به حضور بر روی سن فراخوانده شد، همزمان با حضور او تصاویری از تختی پخش شد. زینت ضیافت سده المپیک مربوط به رونمایی از صدای مرحوم غلامرضا تختی بود. این صدا مربوط به حضور مرحوم تختی در المپیک ١٩٦٤ توکیو و گفتوگوی استاد بهمنش با وی بود. تختی در این گفتوگو که بین کشتیهای تختی صورت گرفته بود او تنها به این جمله بسنده که کرد که: به مردم تعظیم میکنم».
بخش پایانی ضیافت سده المپیک به تقدیر از مدالآوران ادوار مختلف المپیک اختصاص داشت. المپیک ١٩٤٨ اولین دوره المپیک بود که کاروان ایران در آن حضور داشت، بر این اساس ابتدا از مدالآوران این المپیک تقدیر شد و این روند تا المپیک ٢٠٢٠ توکیو ادامه داشت. اگر مدالآوری در مراسم حضور نداشت یا در قید حیات نبود، از خانواده او تقدیر به عمل آمد.