kayhan.ir

کد خبر: ۲۸۰۸۳۲
تاریخ انتشار : ۱۷ دی ۱۴۰۲ - ۲۲:۰۲
برای مقابله با کم آبی ایجاب می‌کند

ضرورت صرفه‌جویی مصرف آب در تهران و کلانشهرها

نصف ‌شدن ذخایر سدهای تهران و بارش‌های این استان نسبت به شرایط نرمال و متوسط درازمدت موجب شده ضرورت صرفه‌جویی بیشتر احساس شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، بارش‌های سال آبی جاری در تهران با کاهش 56 درصدی نسبت به آمار متوسط درازمدت مواجه شده و این خشکی پاییز و زمستان، اثر خود را در کاهش ذخایر سدهای تهران گذاشته است. در زمان حاضر با وجود 273 میلیون مترمکعب آب ذخیره‌شده پشت سدهای تهران، 86 درصد ظرفیت مخازن سدهای پنج‌گانه تأمین آب شرب تهران خالی است.
ذخایر سدهای تهران در زمان حاضر نسبت به شرایط نرمال، کسری 300 میلیون مترمکعبی دارند و ذخایر سه سد از مجموع پنج سد، زیر 20 درصد است که این سدها، همگی در سامانه شرقی منطقه تأمین آب تهران واقع شده‌اند. البته وضعیت سد طالقان خوب است به‌طوری‌که با 166 میلیون متر مکعب سه برابر سد امیرکبیر با 53 میلیارد متر مکعب آب دارد. با این‌حال نصف‌شدن ذخایر سدهای تهران و بارش‌های این استان نسبت به شرایط نرمال و متوسط درازمدت موجب شده ضرورت صرفه‌جویی بیشتر احساس شود.
ایران تا تاریخ 16 دی 1402، نسبت به دوره بلندمدت، به میزان 53 میلیارد مترمکعب بارش کمتری دریافت کرده است. این میزان آب، معادل حجم فعلی آب دریای خزر در شمال کشور است.
مطابق اطلاعات هواشناسی، استان‌های فارس، قم، مرکزی و قزوین بیشترین کاهش باران را تجربه کرده‌اند و در مقابل خراسان شمالی، گلستان و مازندران سه استان کشور هستند که شرایط مطلوبی را پشت سر گذاشته‌اند.
حامد روحانی؛ کارشناس اقلیم‌شناسی با اشاره به تجربیات سه سال گذشته گفت: خشکسالی در تهران منحصر به امسال نیست و تجربه مدیریت این شرایط با صرفه‌جویی 10 درصدی توسط مردم وجود دارد.
گفتنی است، بر اساس اظهارات کارشناسان، با صرفه‌جویی 10 درصدی در مصرف آب کشاورزی بدون اینکه به خودکفایی در این بخش آسیبی وارد شود به اندازه کل نیاز مصرفی کشور، می‌توان آب شرب استحصال کرد. با این‌حال به دلیل هزینه بالای استحصال آب شرب، مردم با قرار دادن یک جسم حجیم در فلاش‌تانک دستشویی و استفاده از سردوش‌های مناسب در حمام می‌توانند تا 30 درصد کل آب تصفیه شده را صرفه‌جویی کنند؛ چرا که 60 درصد آب تصفیه شده در این دو مکان استفاده می‌شود.