آغاز طولانیترین اعتصاب پزشکان در انگلیس کادر درمانی خواستار شرایط کاری مطلوب است
سرویس خارجی-
کادر درمان در انگلیس در ادامه اعتراض خود به شرایط نامطلوب کاری، کار زیاد و دستمزدهای پایین، طی اقدامی که به گفته ناظران ضربه سنگینی را در نخستین روزهای سال جدید میلادی به خدمات درمانی این کشور وارد خواهد کرد، برای ۶ روز دست از کار کشیدند.
کمیته پزشکان عمومی این اتحادیه در ماه اوت (مرداد ماه) بعد از دریافت پیشنهاد افزایش حقوق پنج درصدی از سوی مقامها تصمیم به برگزاری رأیگیری در میان اعضای خود برای اجرای اعتصاب گرفت. این اتحادیه معتقد است که این میزان افزایش حقوق پیشنهادی بدترین پیشنهاد در «بریتانیا» و یک درصد کمتر از نرخ پیشنهادی نهاد بررسیکننده حقوق برای پزشکان متخصص و دندانپزشکان است. از همان موقع در مقاطع مختلف اعتصابهایی برگزار شد که در آخرین آنها اعضای اتحادیه «یونایت» از ۱۸ تا ۲۲ دسامبر (27 آذر تا 1 دی) در بیمارستانهای سراسر «بریتانیا» دست به اعتصاب زدند. حالا خبر میرسد که پزشکان جوان انگلیس در تداوم اعتراض به شرایط نامطلوب کاری، کار زیاد و دستمزدهای پایین، طی اقدامی که به گفته ناظران ضربه سنگینی را در نخستین روزهای سال جدید میلادی به خدمات درمانی این کشور وارد خواهد کرد، به مدت ۶ روز دست از کار کشیدند. این حرکت اعتراضی که از ساعت ۷ بامداد روز چهارشنبه آغاز شد و تا ۷ صبح ۹ ژانویه (19 دی) ادامه دارد، طولانیترین دوره اعتصاب در تاریخ سازمان ملی خدمات بهداشتی انگلیس (اناچاس) محسوب میشود. در این حرکت اعتراضی کسانی دست از کار کشیدهاند که بین یک تا ۹ سال تجربه کار درمانی دارند. در ادبیات سازمان ملی خدمات بهداشت انگلیس به این افراد پزشک جوان گفته میشود.گفتنی است، پزشکان متخصص در انگلیس نیز طی ماههای سپتامبر و اکتبر گذشته در اعتراض به دستمزدهای پایین اعتصاب کردند. آنها پس از پیشنهاد دولت لندن برای افزایش ۴.۹۵ درصدی دستمزدهای خود علاوهبر افزایش ۶ درصدی حقوق سالانه آنها دست از اعتراض کشیدند. براساس برنامه اعلام شده، پزشکان جوان در ایرلند شمالی هم قصد دارند در ۶ مارس (16 اسفند) به مدت ۲۴ ساعت اعتصاب کنند. انجمن پزشکی بریتانیا در ژوئیه (تیر/مرداد) گذشته موفق شد تا افزایش ۱۲.۴ درصدی حقوق پزشکان جوان در اسکاتلند را تضمین کند.
به گزارش ایرنا، مدیران مراکز بهداشتی انگلیس این اعتصاب را غیرضروری و یکی از دشوارترین چالشهای سال جدید توصیف کردهاند. این درحالی است که به گفته انجمن پزشکی بریتانیا، معترضان پس از ۱۶ سال افزایش اندک حقوقهای خود، چارهای جز اعتصاب نداشتند تا صدای اعتراض خود را به گوش مسئولان برسانند. نتایج تازهترین تحقیقات صورت گرفته نشان میدهد که بیشتر انگلیسیها از عملکرد نظام سلامت این کشور در بحبوحه افت شدید خدمات درمانی و اعتصاب گسترده پزشکان، پرستاران و رانندگان آمبولانسها ناراضی هستند. یافتههای مشترک نظرسنجی مؤسسه معتبر «یوگاو» و نشریه «تایمز» لندن نشان میدهد که از نظر دو سوم مردم انگلیس سطح خدمات درمانی در این کشور وخیم است و ۸۰ درصد معتقدند که اوضاع طی پنج سال گذشته، یعنی پس از خروج انگلیس از اتحادیه اروپا وخیمتر شده است.