استفتاء از رهبر معظم انقلاب اسلامی
روش تطهیر کف خانه و مانند آن
س) اگر کف خانه با خون، نجس شده و جایی برای خارج شدن آب وجود نداشته باشد، برای تطهیر چگونه عمل کنیم؟
ج) پس از برطرف کردن عین نجاست، به یکی از دو روش زیر میتوان آنجا را تطهیر کرد:
۱: آب کر (لولهکشی) به جای نجس وصل شود و همه آن محل را فرا بگیرد.
۲: آب قلیل بر محل نجس شده، ریخته شود سپس با دستمال و مانند آن برداشته شود و بنا بر احتیاط واجب یک بار دیگر بر محلی که آب جمع شده بود مجددا آب ریخته شده و با دستمال و مانند آن برداشته شود. (اگر برای دفعه دوم از دستمال قبلی استفاده شود باید آن دستمال ابتدا تطهیر شود)
تصرف در مشاعات ساختمان
س) برخی ساکنان مجتمعهای مسکونی، در بخش مشاعات تصرفاتی میکنند که برخی دیگر راضی نیستند (مثلا در حیاط آنجا ورزش میکنند)، آیا این تصرفات جایز است؟
ج) اگر قانونی در این زمینه بوده یا شرطی وجود داشته باشد که این تصرفات مطابق آن مجاز باشد، عدم رضایت دیگران تأثیری ندارد و این تصرفات جایز است؛ در غیر این صورت رضایت همه مالکان شرط است.
دریافت وجه بابت معرفی کار به دیگران
س) با ارتباطی که دارم به عنوان مثال یک کارگر را برای شخصی معرفی میکنم برای کار کردن، و قرار میگذارم با کارگر به ازای معرفی، درصدی از درآمد را به من بدهد، آیا عمل من از لحاظ شرعی مشکل دارد؟
ج) اگر به صورت قرارداد جعاله باشد اشکال ندارد، یعنی کارگر بگوید: اگر کار مناسبی به من معرفی کنی، فلان درصد از درآمدم را به شما میدهم و شما قبول کنید.
شیوه تطهیر با آب قلیل
س) چگونه با آب قلیل، چیزی که نجس شده را آب بکشیم؟
ج) ابتدا عین نجس را از محل برطرف کنید سپس آب قلیل را بهگونهای که آب از آن جدا شود، روی آن بریزید و چنانچه آب از آن جدا نمیشود، میتوانید آب را با پارچه یا مانند آن بردارید و در صورت دوم بنابر احتیاط دوباره آب بریزید و آن را بردارید؛ البته اگر محل نجس مانند فرش و لباس است که آب را به خود میگیرد، باید آن را فشار یا تکان دهید که آب داخل آن، خارج شود. اما اگر چیزی با ادرار نجس شده باشد باید تطهیر با آب قلیل را به روشی که گذشت یک بار دیگر تکرار کنید.
پس از انجام این مراحل، محل پاک میشود؛ البته آب قلیلی که برای تطهیر از محل نجس جدا میشود (غُساله تطهیر با آب قلیل) نجس است لذا باید پارچه استفاده شده برای جمعآوری آب، تطهیر شود یا از پارچه دیگر استفاده شود.