تریلی تئاتر و ماجرای فرار بنی صدر!
کتاب «تریلی تئاتر»؛ خاطرات 50سال فعالیت هنری اصغر نوبخت به قلم رضا عیوضی و از سوی انتشارات «راه یار» منتشر شد.
«آدم عاشق از دهفرسخی هم پیداست؛ راهرفتنش، حرفزدنش، چاینوشیدنش، نشستوبرخاستش، گریه و خندهاش، همه با دیگران فرق دارد.»
اصغر نوبخت عاشقی واقعی با قلبی مهربان است که اگر قرار باشد کاری انجام بدهد، آن را با نهایت عشق و علاقه به سرانجام میرساند و وای از روزی که کار محبوبش را تکلیف دینی خودش هم بداند! اینجاست که هنر و توانایی خدادادی، بهقول خودش «طغیان» میکند و سختیها و مشکلات را به هم میپیچد و بهسمت اهداف پیش میرود.
حدود 30 جلسه گفتوگو با اصغر نوبخت، علاوهبر سودها و یادگیریهای شخصی، ثابت کرد که هنر نزد ایرانیان انقلابی است و بس.
این کتاب شامل زندگینامه و خاطرات هنری اصغر نوبخت است و در آن سعی شده است بر فعالیتهای طنزآمیزش تمرکز شود. شخصیت منحصربهفرد اصغر نوبخت و نیز خاطرات ناب و دستاولش از دوران مبارزه و انقلاب و پس از آن، در کنار کلام طنزآمیز و خودمانیاش، ابتدا کار این حقیر را سخت کرده بود. اینکه چگونه تمامی اینها همان گونه که هست به دست مخاطب برسد، صاحب این قلم را میترساند. درنهایت به این نتیجه رسیدیم که برای انتقال کامل آنچه هست، با جمیع شرایط، بهترین قالب گفتوگوست.
و این اتفاقی بزرگ و تاریخی است که روزگاری مردمی برای دفاع از عقایدشان و برای حمله به عقاید پست و پلید، راه هنر را برگزیدهاند و با ابزار طنز به مصاف طاغوت رفتهاند.»
در بخشی از این کتاب میخوانیم: «فردای فرار بنیصدر، ما یک صحنه بهسرعت اضافه کردیم. خود من هم که بازیگر نقش بنیصدر بودم، لباس زنانه پوشیدم و با کفش پاشنهبلند رفتم روی صحنه. بازیگرها با هم صحبت میکردند که این خانم کیست. من میگفتم: «صداش رو درنیارین. منم ابوالحسن!»
همان شبها بهقدری جمعیت هجوم آورد که شب جلوی سالن اکران، بچههای سپاه تیراندازی کردند تا مردم متفرق بشوند...»
بنابراین گزارش، کتاب «تریلی تئاتر»؛ خاطرات 50سال فعالیت هنری اصغر نوبخت که تحقیق و تدوین آن برعهده رضا عیوضی بوده است، در 216صفحه، شمارگان 1000جلد توسط انتشارات «راه یار» منتشر شده است.