اسرائیل در جنگ غزه غافلگیر شد اما هرگز نتوانست غافلگیر کند (خبر ویژه)
در حالی که رژیم صهیونیستی در عملیات طوفان الاقصی به شکل بیسابقهای غافلگیر شد، در مقابل نتوانست گزینهای برای غافلگیر کردن مقاومت غزه داشته باشد.
در این زمینه وبسایت فرارو با فهرست کردن برخی شکستهای بزرگ رژیم صهیونیستی در جنگ غزه نوشت: ناپلئون بناپارت میگوید: «سعی کنید با دشمن خود به مدت طولانی نجنگید. زیرا وی عملا تمامی حیلههایتان را فرا میگیرد و تدابیر خاص و مؤثری را علیه شما میاندیشد». انعکاس عینی این موضوع را در میدانهای جنگ غزه، پس از وقوع حادثه هفتم اکتبر و آغاز حملات گسترده ارتش اسرائیل به نوار غزه میتوان مشاهده کرد. اسرائیل و دولتهای غربی متحد آن همواره عادت کرده بودند که با اتکا به جریانهای رسانهای و اهرمهای تبلیغاتی فراگیر خود، در بحبوحه یک بحران بینالمللی که پایِ منافع آنها در آن به نحوی بارز و برجسته در میان است، به نحوی از کلیتِ روند تحولات، روایتسازی کنند که جدای از اقناع گسترده افکار عمومی بینالمللی، زمینههای لازم برای مشروعیت بخشی به اقدامات غیرقانونی و نامشروعشان نیز فراهم شود.
اساسا بر همین پایه، شاهد آن بودهایم که گروههای مقاومت فلسطینی و کلیت محور مقاومت در منطقه غرب آسیا، سرمایهگذاریهای قابل توجهی را روی اهرم رسانه و تبلیغات انجام داده و میدهند. معادلهای که سبب شده اکنون شاهد باشیم در بحبوحه جنگ غزه، دیگر این اسرائیل نیست که مسائل و تحولات جنگی را روایت میکند و جبهه مقابل نیز صداهای قابل توجهی را برای روایت تحولات مذکور دارد.
اساسا همین قدرتِ جدیدِ ایجاد شده نیز سبب شده تا مثلا ادعاهای مختلف مطرح شده اسرائیلیها در مدت اخیر نظیر اقدام نیروهای حماس در سربریدن کودکان ساکن در اراضی اشغالی و یا تجاوز به زنان صهیونیست از سوی آنها و همچنین سازماندهی مرکز فرماندهی جنبش حماس در فضای زیر بیمارستان شفای غزه، خیلی زود هدفِ افشاگری قرار گیرد و دروغ بودن ادعاهای اسرائیل در این حوزهها، پیش چشمِ افکار عمومی بینالمللی قرار گیرد.
جالب اینکه مثلا در مورد آنچه سربریده شدن کودکان ساکن در اراضی اشغالی به دست نیروهای مقاومت ادعا شده بود، کار به جایی رسید که خبرنگار شبکه سی ان ان رسما از مخاطبان بینالمللی به دلیل انتشار این خبر عذرخواهی کرد.
در نمونهای دیگر، ارتش اسرائیل در قالب کارزار نظامی خود علیه نوار غزه، با شوکهای قابل توجهی رو به رو شده است تاکنون حدود 400 خودروی زرهی و تانک ارتش اسرائیل در جریان حمله زمینی به نوار غزه آسیب دیده یا منهدم شده است. نکته جالب اینکه اسرائیلیها قبل از حمله زمینی خود به نوار غزه، مانور گستردهای را با محوریت توان تانکها و خودروهای زرهی خود انجام میدادند و تاکید داشتند که با تکیه بر این ادوات، میتوانند پیشرویهای مؤثر زمینی را در نوار غزه ثبت کنند.
با این حال، شناخت مقاومت فلسطین از موضوع و درنظرگرفتن تمهیدات لازم برای آن در قالب انهدام خودروهای زرهی با «راکتهای ضدزره یاسین»، شوک جدی را به ارتش اسرائیل وارد کرد. موضوعی که حتی نشریات و تحلیلگران نظامی رژیم اسرائیل نیز به آن اشاره داشتهاند. ارتش اسرائیل به دلیل وارد آمدن آسیبهای جدی به یگان تانکهای مرکاوا، برای جلوگیری از خسارات بیشتر، اقدام به وارد کردن تانکهای قدیمیترِ به میدانهای جنگ غزه کرد.
جدای از همه اینها، یکی از نکاتی که بسیاری از ناظران و تحلیلگران نظامی در مدت اخیر به آن اشاره داشتهاند، تلفات پایین نیروهای جنبش حماس در بحبوحه نبرد با اسرائیل بوده است. از این رو، اینطور به نظر میرسد که تئوریسینها و فرماندهان نظامی حماس به خوبی مدل جنگاوری ارتش اسرائیل را مطالعه کردهاند و خود را برای سناریوهای مختلف در قالب جنگ با این ارتش و دور ماندن از آسیبهای احتمالی در این جنگ، آماده کردهاند.
همه این موارد سبب شده یکی از به اصطلاح پیشرفتهترین ارتشهای دنیا، پیشرویهای بسیار کُندی را در میدانهای جنگ غزه به ثبت برساند و چشم اندازهای روشنی نیز پیش روی تحرکات آتی نظامی آن نباشد. جالب اینکه حتی در بحبوحه جنگ شاهدیم اسرائیل به آتشبس موقتی تن میدهد که در قالب آن، تا حد زیادی اصول مد نظر حماس لحاظ شده است.
از این رو، باید اذعان کرد که اسرائیل عملا با بحرانی رو به رو شده که ناپلئون بناپارت مدتها قبل نسبت به آن هشدار داده بود: سعی کنید با طرف متخاصم خود به مدت طولانی نجنگید. زیرا وی تمامی نیرنگ و فریبهای شما را یاد میگیرد!