روزنامه بیلد آلمان فاش کرد
طرح آلمان و آمریکا برای واداشتن زلنسکی به پایان جنگ با روسیه
روزنامه آلمانی «بیلد» در گزارشی فاش کرد که آلمان و آمریکا طرحی را برای فشار به زلنسکی برای پایان دادن به جنگ اوکراین آماده کردهاند.
همه در غرب میخواهند هرچه سریعتر جنگ اوکراین پایان یابد. کمشدن حمایتهای سیاسی و نظامی از یک سو و افشای گوشهای از برنامههای غرب برای ترور یا کنار گذاشتن زلنسکی یا مجبور کردن وی به مذاکره با روسیه از سوی دیگر کاملاً نشان میدهد که اروپا و آمریکا از ادامه کمکها به کییف و درخواستهای بیپایان زلنسکی برای دریافت تسلیحات جدید دیگر خسته شدهاند. در این میان شکست اوکراین در ضدحمله تابستان گذشته، جنگ غزه و همچنین فشار افکار عمومی در غرب برای پایان دادن به کمکها سران اروپا و آمریکا را مجاب کرده است که در پی راهی برای پایان دادن به جنگ باشند. نشریه آلمانی بیلد هم یک طرح محرمانه آلمانی- آمریکایی را برای وادار کردن اوکراین به پایان دادن به جنگ فاش کرد. بر اساس این طرح، واشنگتن و برلین تسلیحات کافی برای حفظ خطمقدم فعلی را به اوکراین ارائه خواهند کرد، اما این تسلیحات برای بازپسگیری سرزمینهای اشغالشده کافی نیست. آنها امیدوارند ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین را به سمت میز مذاکره با ولادیمیر پوتین، رهبر روسیه سوق دهند. یک منبع دولتی آلمان با اشاره به توقف حمله متقابل اوکراین علیه روسیه در شرق، به بیلد گفت: «زلنسکی باید متوجه شود که نمیتواند به این شکل ادامه دهد. او باید به ملت خود توضیح دهد که نیاز به مذاکره وجود دارد.» منابع دولتی آلمان همچنین به بیلد گفتند که کاخ سفید با آلمان در مورد نیاز به تغییر تمرکز از تحویل تسلیحات به مذاکرات موافق است.
بر اساس گزارش بیلد تا جمعهشب هیچ پاسخی از سوی کاخ سفید به این گزارش داده نشد. «بیلد» خاطرنشان کرد که به عنوان بزرگترین تامینکننده تسلیحات و تدارکات دفاعی برای نیروهای اوکراینی، درخواست آلمان و آمریکا باید توسط زلنسکی جدی گرفته شود. دولت آلمان فوراً به گزارش بیلد واکنش نشان نداد، زیرا مقامات در کییف همچنان به تلاش برای پیروزی کامل نظامی بر روسیه، امید دارند. به گزارش ایسنا بیلد همچنین گزارش داد که در دولت آلمان شکافی بین «اولاف شولتس»، صدراعظم و «بوریس پیستوریوس»، وزیر دفاع او وجود دارد. از زمان روی کار آمدن شولتس، وزارت دفاع تحت نظارت دفتر صدراعظم فدرال بوده است. تصمیمهای زیادی در آنجا گرفته میشود. یک مقام دفاعی ناشناس به بیلد گفت که به نظر میرسد تلاشی برای دور کردن وزیر از طرح ادعایی آلمانی- آمریکایی باشد.
همه نگرانند
روزنامه تلگراف نیز در این زمینه نوشته است: علاوهبر آلمان، سایر اعضای دیگر پیمان آتلانتیک شمالی(ناتو) هم نگرانند که ضدحمله اوکراین نتایج مورد انتظار را نداشته و از همینرو معتقدند که باید در توقعات خود از نتیجهبخش بودن ضدحملات اوکراین تجدیدنظر کنند. «رابرت فیکو» نخستوزیر اسلواکی که به تازگی در انتخابات این کشور پیروز شده و در طول مبارزات انتخاباتی خود همواره بر توقف کمکهای نظامی به اوکراین تاکید میکرد، بهتازگی در اظهاراتی اعلام داشت که چنانچه مذاکرات صلح آغاز نشود، جنگ اوکراین تا سال ۲۰۳۰ ادامه مییابد. به گزارش ایرنا به نقل از تلگراف پیروزی اخیر «خیرت ویلدرز» رهبر حزب راستگرای افراطی برای آزادی در هلند نیز به نگرانیها درخصوص تداوم حمایت این کشور از اوکراین دامن زده است. وزیر دفاع دولت مستعفی هلند روز جمعه در سخنانی گفت: حزب برای آزادی هرگز مشتاق حمایت از اوکراین نبوده است. آنها حتی گاهی حامی روسیه بودهاند و همین مرا نگران میکند.
افشاگری مذاکرهکننده اوکراینی
در حالی که کشورهای غربی یکی پس از دیگر پشت اوکراین را خالی میکنند. یک مذاکرهکننده ارشد اوکراینی فاش کرد که این، آنها بودند که اوکراین را مجبور به ادامه جنگ کردند در حالی که در همان اوایل جنگ، صلح در دسترس بود. مسئول هیئت اوکراینی در مذاکرات با روسیه جمعه در مصاحبهای اذعان کرد: مسکو آماده بود حدود یک ماه بعد از آغاز جنگ، آن را متوقف کند اما کییف به توصیه غرب به جنگ ادامه داد.
به گزارش فارس، «دیوید آراخامیا» مذاکرهکننده ارشد کییف در مذاکرات صلح «اسلامبول» افشا کرده که مسکو به کییف توافق صلحی را در مارس ۲۰۲۲ (اسفند 1400) پیشنهاد داده و حاضر بود به جنگ تحت شروطی پایان دهد. این قانونگذار اوکراینی که ریاست گروه پارلمانی حزب «خدمتگزار مردم» حزب رئیسجمهور اوکراین ولودیمیر زلنسکی را برعهده دارد، توضیح داد مهمترین شروط روسیه پذیرش بیطرفی از سوی اوکراین، مانند کاری که فنلاند زمانی انجام داد و تعهد به عدم پیوستن به ناتو بود.
به گفته وی در جریان مذاکرات، نخستوزیر وقت انگلیس بوریس جانسون به کییف سفر کرد و به مقامات اوکراینی گفت: «به جنگ ادامه دهید و هیچ توافقی را با مسکو امضا نکنید». بر اساس این گزارش رئیسجمهور روسیه ولادیمیر پوتین نیز ژوئن(خرداد 1402) امسال پیشنویس این توافق را در مقابل دوربینها به نمایش گذاشت که نشان میدهد جنگ در چند هفته اول امکان صلح داشت. پوتین توضیح داد به محض عقبنشینی نیروهای روسیه از حومه کییف در چند هفته اول جنگ به عنوان حسننیت، اوکراین از توافق انصراف داد. مقامها و رسانههای غربی این عقبنشینی را پیروزی اوکراین تعبیر کردند و بعد از آن ارسال تسلیحات و تجهیزات برای اوکراین با هدف شکست راهبردی روسیه در زمین اوکراین را آغاز کردند.
بزرگترین حمله پهپادی روسیه به اوکراین
خبر دیگر از جنگ اوکراین این که مقامات نظامی اوکراین گفتند، روسیه دیروز(شنبه) بزرگترین حمله پهپادی خود را از ابتدای عملیات نظامیاش در فوریه سال ۲۰۲۲ (اسفند 1400) انجام داده است. به گزارش ایسنا، «ژنرال میکولا اولشچوک» فرمانده نیروی هوایی اوکراین در پیامرسان تلگرامش نوشت: کییف اصلیترین هدف بوده است. وی مدعی شد: روسیه در کل ۷۵ پهپاد علیه اوکراین پرتاب کرده است که ۷۴ تا از آنها توسط دفاع هوایی منهدم شدند. «سرهی پوپکو» رئیس اداره مدنی و نظامی کییف نیز گفت: این حمله شدیدترین حمله هوایی توسط پهپادها به کییف بوده است.