kayhan.ir

کد خبر: ۲۷۷۹۷۳
تاریخ انتشار : ۰۴ آذر ۱۴۰۲ - ۲۱:۳۷
طحان نظیف در نشست خبری:

داوطلبان انتخابات مجلس نباید بیشتر از حداکثر میزان مشخص‌شده در حساب انتخاباتی خود هزینه‌کرد داشته باشند

سخنگوی شورای نگهبان گفت: داوطلبان در هنگام ثبت‌نام شماره حسابی در سامانه معرفی کردند که آن حساب، انتخاباتی تلقی می‌شود. در آن حساب نباید از حداکثر میزانی که بر اساس تعداد کرسی‌های حوزه انتخابیه و وضعیت جغرافیایی و جمعیت آن حوزه مشخص شده است، بیشتر هزینه کرد.
 
 
دکتر‌ هادی طحان‌نظیف، عضو حقوقدان و سخنگوی شورای نگهبان در نشستی که با خبرنگاران و اصحاب رسانه داشت، ضمن عرض تبریک به مناسبت فرارسیدن هفته بسیج، بیان داشت: برای بررسی برنامه هفتم با توجه به حجمی که برنامه دارد و به دلیل اینکه بتوانیم در زمان قانونی اظهارنظر کنیم تاکنون ۱۵ جلسه غیررسمی در شورای نگهبان برگزار شده است.
برگزاری آزمون شفاهی انتخابات خبرگان
تا یک ماه آینده
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی شورای نگهبان، وی در پاسخ به سؤالی درباره زمان برگزاری آزمون شفاهی داوطلبان انتخابات مجلس خبرگان گفت: هفته گذشته آزمون کتبی خبرگان رهبری برگزار شد و از ۳۲۸ نفر که به آزمون کتبی دعوت شده بودند، اکثریت حضور داشتند و فکر می‌کنم ۶۹ نفر غایب بودند. افرادی که حضور پیدا کردند از شیعه و سنی بودند و آنهایی که نیاز نداشتند طبیعتاً حضور پیدا نکردند؛ اعضای فعلی و سابق خبرگان و کسانی که در ادوار گذشته در آزمون کتبی پذیرفته شده بودند، نیاز نبود در آزمون کتبی شرکت کنند.
عضو حقوقدان و سخنگوی شورای نگهبان همچنین خبر داد: ما در یکی دو هفته آینده آن کسانی که در ادوار گذشته آزمون کتبی قبول شده‌اند را برای مصاحبه شفاهی دعوت خواهیم کرد. کسانی که در هفته گذشته در آزمون کتبی حضور داشتند طبیعتاً در فرآیند تصحیح اوراق قرار دارند و ان‌شاءالله تا یک ماه آینده به مصاحبه شفاهی دعوت خواهند شد.
طحان نظیف همچنین در پاسخ به سؤالی درباره شفافیت منابع مالی داوطلبان انتخابات مجلس شورای اسلامی بیان کرد: برای اولین بار در این دوره شاهد اجرائی‌سازی قانون در این خصوص هستیم. این قانون مربوط به سال 1398 است و در انتخابات پیش‌رو (انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی) مبنای عمل قرار خواهد گرفت.
وی افزود: داوطلبان در هنگام ثبت‌نام شماره حسابی در سامانه معرفی کردند که آن حساب، انتخاباتی تلقی می‌شود. در آن حساب نباید از حداکثر میزانی که براساس تعداد کرسی‌های حوزه انتخابیه و وضعیت جغرافیایی و جمعیت آن حوزه مشخص شده است، بیشتر هزینه کرد.
سلامت اقتصادی کاندیداها
برای شورای نگهبان اهمیت بسیاری دارد
سخنگوی شورای نگهبان این نکته را هم متذکر شد که یکی از مولفه‌های اصلی در بررسی صلاحیت‌ها پاکدستی و سلامت اقتصادی افراد است. سلامت اقتصادی کاندیداها برای شورای نگهبان خیلی اهمیت دارد. اینکه افراد به تعهدات مالی خود پای‌بند باشند و جزو فراریان مالیاتی نباشند، جزو بدهکاران کلان بانکی نباشند و تعهدات ارزی بلاوجه نداشته باشند، در بررسی صلاحیت‌ها مورد توجه قرار می‌گیرد.
وی خاطرنشان کرد: دستگاه‌هایی هم که در این زمینه مورد سؤال و استعلام ما هستند، گزارش‌های خود را برای ما ارسال می‌کنند تا شورا با توجه به این گزارش‌ها بتواند اظهارنظر کند.
طحان نظیف در پاسخ به سؤالی درباره برگزاری انتخابات الکترونیکی گفت: موضوع انتخابات الکترونیکی در قانون انتخابات آمده و به آن اشاره شده است. البته بخش‌های مختلفی از انتخابات اکنون به صورت الکترونیکی در حال انجام است؛ بخش‌های زیادی از 25 مرحله انتخابات به صورت الکترونیکی برگزار می‌شود.
عضو حقوقدان و سخنگوی شورای نگهبان افزود: اما اگر منظور اخذ رای به صورت الکترونیکی است، در این موضوع با وزارت کشور تعامل داریم. در روزهای گذشته طرحی در این خصوص از وزارت کشور دریافت کردیم که در حال بررسی آن هستیم. بررسی در مورد این طرح به اتمام برسد، موضوع در صحن شورای نگهبان مطرح و تصمیم‌گیری می‌شود. در نهایت نظر کارشناسی خودمان را در این خصوص اعلام خواهیم کرد.
دیدار اعضای فقها و حقوقدان شورای نگهبان با رهبر معظم انقلاب و سخنانی که ایشان درخصوص برگزاری انتخابات پرشور داشتند، موضوع سؤال دیگری بود که طحان‌نظیف درباره آن گفت: درخصوص انتخابات تمهیدات مختلفی صورت گرفته است. از ابتدای سال جلسات متعددی با دستگاه‌های مختلف داشتیم تا تمهیداتی در این خصوص داشته باشیم، آسیب‌شناسی کنیم و اگر نکاتی در ادوار گذشته وجود داشته در جهت تسهیل امور مردم گام برداریم.
وی سپس عنوان کرد: اکنون وارد مرحله بررسی صلاحیت‌ها شده‌ایم. هیئت‌های اجرائی نظر خودشان را اعلام کردند. افرادی از هیئت‌های اجرائی شکایت داشتند که به ما اعلام کردند. هیئت‌های نظارت در حال بررسی شکایات هستند. بعد از هیئت‌های نظارت نیز شورای نگهبان در این خصوص زمان دارد.
زمان بررسی هیئت‌های نظارت استان‌ها 50 روز است
سخنگوی شورای نگهبان اعلام کرد: زمان بررسی هیئت‌های اجرائی 15 روز بود. زمان بررسی هیئت‌های نظارت استان‌ها 50 روز است. در نهایت نیز 30 روز زمان بررسی در شورای نگهبان است. قانون مراحل متعددی پیش‌بینی کرده تا اتقان کار بیشتر شود.
طحان نظیف این نکته را هم بیان کرد که ما تصورمان این است که اگر در چارچوب قانون به وظایف‌مان عمل کنیم، حتماً آثاری درخصوص مشارکت در پی خواهد داشت.
وی در پاسخ به سؤالی درباره اثرگذاری حضور همسر و فرزندان یک داوطلب انتخابات مجلس در خارج از کشور در بررسی صلاحیت‌ها، گفت: این موضوع فی‌النفسه نمی‌تواند موجب ردصلاحیت بشود. قانون نسبت به خود شخص تاکید و تصریح دارد اما نسبت به بستگان ورودی نکرده است.