kayhan.ir

کد خبر: ۲۷۷۹۳۹
تاریخ انتشار : ۰۴ آذر ۱۴۰۲ - ۲۱:۲۱

خودداری برخی فعالان بازار طلا از ثبت معاملات در سامانه جامع تجارت

 
درحالی که رئیس اتحادیه طلا و جواهر توصیه به عدم ثبت معاملات طلا در سامانه جامع تجارت را تکذیب کرده ‌اما برخی فعالان بازار طلا و جواهر تهران از انجام وظایف در این زمینه خودداری می‌کنند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، در روز‌های اخیر نادر بذرافشان؛ رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران در پاسخ به این سؤال که آیا اعضای هیئت ‌مدیره اتحادیه طلا و جواهر، معاملات مسکوکات خود  را در سامانه جامع تجارت ثبت می‌‎کنند یا خیر، گفت: بله؛ اما به اعتقاد من این بستر هنوز با ایرادات سامانه‌ای متعددی همراه است که باید اصلاح شود. علاوه‌بر این نکته، هنوز برخی از اعضای صنف طلا و جواهر تهران سؤالات و ابهامات گوناگونی درباره امنیت سامانه جامع تجارت و همچنین ثبت سرمایه خود در سامانه جامع تجارت دارند.
رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران همچنین درباره برخی اظهارات مبنی بر این که اتحادیه طلا و جواهر تهران اعضای این صنف را از ثبت معامله سکه در سامانه جامع تجارت بر حذر می‌دارد، تصریح کرد: چنین موضوعی صحت ندارد و قویاً آن را تکذیب می‌کنم. اتحادیه طلا و جواهر طبق وظایف ذاتی خود موارد مربوط به آموزش اعضای صنف و همچنین اطلاع‌رسانی لازم برای ثبت معاملات سکه در این سامانه را انجام داده، لذا؛ دلیلی ندارد که اتحادیه، واحدهای صنفی را از انجام این کار منع کند.
اما باوجود اینکه رئیس اتحادیه طلا و جواهر توصیه به عدم ثبت معاملات طلا در سامانه جامع تجارت را تکذیب کرده و تأکید دارد که واحد صنفی وی نیز اقدامات ثبتی را انجام می‌دهد؛ اما شواهد نشان می‎‌دهد برخی فعالان بازار طلا و جواهر تهران از انجام وظایف قانونی خودداری می‌کنند.
 شفافیت؛ هدف اصلی ثبت معاملات سکه
پیش‌از این، حجت‌الله قاسمی؛ رئیس اداره بازرسی و کشف کالای قاچاق اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان تهران با تأکید بر اینکه، فعالان صنف سکه و طلا از تولیدکننده تا خرده‌فروش می‌بایست نسبت به ثبت اطلاعات خریدوفروش خود در سامانه جامع تجارت اقدام نمایند، افزود: در این راستا می‎بایست بازرسان صنف و وزارت صمت از افرادی که در سامانه جامع تجارت ثبت‌نام نکرده‌‎اند تعهد کتبی دریافت کنند.
او با اشاره به برخی مزایای اجرای طرح ثبت معاملات طلا، تصریح کرد: دریافت فاکتور یکپارچه سیستمی غیرقابل جعل و امکان استعلام به لحظه توسط خریدار و فروشنده از مزایای اجرای این طرح است. علاوه‌بر این، ثبت معاملات شفافیت در بازار طلا و اعضای صنفی را افزایش می‌دهد و امکان رصد و پیگیری تخلفات را امکان‌پذیر خواهد کرد.