هشدار عضو اتاق بازرگانی
حلقههای قدرت برای انتخابات اتاق بازرگانی تعیین تکلیف میکنند
عضو اتاق بازرگانی با اشاره به اظهارات حاشیهساز سلاحورزی، تشکلسازیها و انفعال شورای نظارت را دو عاملی معرفی کرد که باعث شده نتیجه انتخابات ریاست اتاق بازرگانی توسط حلقههای قدرت تعیین شود.
سید حمید حسینی در گفتوگو با خبرگزاری تسنیم با اشاره به اظهارات جنجالی و خارج از چارچوب رئیس مخلوع اتاق بازرگانی ایران گفت: متاسفانه به دلیل تشکلسازیهایی که در سالهای اخیر صورت گرفته، تقریبا نتیجه انتخاباتهای ریاست اتاق بازرگانی ایران، از قبل تعیین شده است. این در حالی است که بسیاری از این تشکلها، سراسری نیستند و طبق قانون نمیتوانند در هیئت نمایندگان عضو داشته باشند.
وی افزود: به عنوان مثال در انتخاباتی که اخیرا در کرمان یا بوشهر برگزار شد؛ رؤسایی که دو دوره رئیس بودند بدون اعتنا به آییننامه، مجددا رئیس شدند که در چنین شرایطی نمیتوان انتظار داشت که وضعیت اتاق ایران تغییری کند.
عضو اتاق بازرگانی با اشاره به موقعیت سلاحورزی در اتاق ایران گفت: البته برای جریان فعلی که اکثریت اتاق را تشکیل میدهند هیچکس شبیه رئیس مخلوع فعلی نخواهد شد. به هر حال با توجه به اینکه آقای سلاحورزی در دورههای قبل هم بوده است اجازه رسیدگی به اسناد و اتفاقات گذشته را نمیدهد و به همین خاطر است که تمام رؤسای قبلی به ایشان میگفتند که مقابل ابطال انتخابات مقاومت کند و رای را نپذیرد.
حسینی تصریح کرد: عملکرد انفعالی شورای نظارت واقعا جای انتقاد دارد. به عنوان مثال شورای نظارت بدون هیچ تحقیق و تفحصی انتخابات خیلی از شهرستانها را تایید کرد در شرایطی که اعتراضات و شکایات بسیاری روی این انتخاباتها وجود داشت. فرصت به وجود آمده بهترین فرصت است که شورای نظارت جدیتر ورود کند و دست به اصلاح اتاق بازرگانی بزند.
وی افزود: هم اکنون آقای سلاحورزی در شرایطی بر مسند ریاست اتاق نشسته است که انتخابات ابطال شده است. مشخص است در این شرایط که شورای نظارت رویکردی انفعالی در پیش گرفته است مجددا رئیس بعدی اتاق از افراد همین جریان فعلی خواهد بود. البته تنها نگرانی گروه فعلی این است که برای کاندید شدن مجدد باید تایید واجا را کسب کنند که ممکن است آنجا با چالش مواجه شوند.
عضو اتاق بازرگانی با اشاره به تعلل در تصویب قانون جدید اتاق بازرگانی توسط مجلس گفت: متاسفانه قانون جدید اتاق بازرگانی در کمیسیون اقتصادی مجلس گیر کرده و هنوز تصویب نشده، در حالی که این قانون میتوانست بسیاری از ضعفهای قانون فعلی را جبران کند و تغییر و تحولات بنیادی در اتاق رقم بزند. از طرفی اگر گزارش تحقیق و تفحص مجلس درخصوص انتخابات اخیر اتاق خوانده میشد هرگز افراد فعلی به خود اجازه چنین اظهاراتی نمیدادند.
ضربالاجل به هیئت رئیسه اتاق بازرگانی
با اینحال و به گزارش خبرگزاری فارس، سید علی لطفیزاده؛ دبیر شورای عالی نظارت بر اتاق بازرگانی ایران روز یکم آذر، در نامهای به هیئترئیسه اتاق بازرگانی ایران با موضوع اجرای مصوبه نشست مورخ یکم آبانماه 1402 شورای عالی نظارت، نوشته است که «بر مبنای مصوبه مذکور که در تاریخ 13 آبان 1402 به دبیرخانه اتاق بازرگانی ایران واصل شده است، فرآیند انتخاب رئیس اتاق بازرگانی ایران، حسین سلاحورزی مردود اعلام شده و حسب تکلیف مندرج در مصوبه شورای عالی نظارت ضمن تمدید ماموریت انجمن نظارت، مقرر شد جهت تعیین شخص جایگزین مجددا انتخابات برگزار شود.»
در بخشی از نامه او آمده است: «بدیهی است از تاریخ ابلاغ مصوبه شورای عالی نظارت به دبیرخانه اتاق بازرگانی ایران هرگونه دخل و تصرف در اموال اتاق از سوی شخص فاقد صلاحیت موجب ضمان خواهد بود. افزون بر آن با لحاظ فقدان صلاحیت مشارالیه و همچنین ابطال انتخابات مربوطه نسبت به ایشان، اساسا هیچگونه ابهامی پیرامون وضعیت حقوقی مشارالیه وجود نداشته و استناد به نظریه واحد حقوقی اتاق ایران جهت استمرار ریاست غیرقانونی شخص مذکور رافع مسئولیت نخواهد بود.»
همچنین «جهانبخش سنجابی»؛ دبیر انجمن نظارت بر انتخابات اتاق ایران بهتازگی با رد ادعای تأیید انتخابات اتاق ایران، گفته است: رأی صادره دادگاه تجدیدنظر درباره آییننامه اصلاحی مصوب شورایعالی نظارت ارتباطی با تمام بندهای آییننامه ندارد و کماکان وزارت اطلاعات مسئول تأیید صلاحیت نامزدهاست.
انتخابات اتاق مهندسی شده بود
گفتنی است، از روند اظهارات و واکنشها چنین برمیآید که در انفعال نهادهای نظارتی، به تازگی ماموریت جدیدی از سوی حلقههای قدرت به سلاحورزی داده شده تا در آستانه انتخابات اتاق بازرگانی، به حاشیهسازیهای تازهای بپردازد و درباره نتیجه انتخابات اتاق بازرگانی از همین حالا تعیین تکلیف کند!
جلیل کاربخش؛ عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی کرمان با اشاره به اظهارات اخیر رئیس مخلوع اتاق بازرگانی، گفت: ریشه اتفاقات اخیر اتاق را باید در تصویب مصوبه دی ماه سال گذشته بدانیم. مصوبهای که با حضور و دفاع آقای سلاحورزی در شورای عالی نظارت بر انتخابات اتاق تصویب شد. از طرفی خود آقایان آمدند از این مصوبه در اتاق ایران دفاع کردند و در نهایت همین مصوبه زمینهساز حضور و شرکت سلاحورزی در انتخابات بود.
وی افزود: در واقع اینطور میتوان گفت که با این مصوبه، انتخابات ریاست اتاق بازرگانی ایران مهندسی شد. البته همانطور که مشهود است سلاح ورزی از سوی احزاب و جریانهای مسئلهدار به صورت واضح حمایت میشود و ایشان به طور رسمی نماینده این جریانات است.
هزینهسازی جریانهای مسئلهدار برای بخش خصوصی
عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی کرمان با اشاره به مقاومت سلاحورزی مقابل رای شورای عالی نظارت گفت: متاسفانه مخالفتهای آقای سلاحورزی و نپذیرفتن رای شورای نظارت درخصوص خلع از ریاست اتاق، باعث شده تا اتاق در شرایط بلاتکلیفی باقی بماند. از طرفی به نظر میرسد سلاحورزی مقابل حاکمیت ایستاده است و همین موضوع باعث شده تا هیچ شورای حاکمیتی اتاق را در جلسات دعوت نکند.
کاربخش ادامه داد: مشخصا عدم حضور نماینده اتاق در جلسات و شوراهای مهم حاکمیتی باعث خسران بخش خصوصی خواهد بود و مقابله آقایان با دولت چیزی جز زیان برای فعالین بخشهای مختلف اقتصادی کشور نداشته است.