kayhan.ir

کد خبر: ۲۷۷۵۵۰
تاریخ انتشار : ۲۸ آبان ۱۴۰۲ - ۲۱:۳۵
نایب‌ رئیس فدراسیون: با تدبیر وزیر مشکل حل می‌شود

پایان ریاست داورزنی بدون برگزاری مجمع فوق‌العاده «اساسنامه» محل اختلاف وزارت ورزش و والیبال است!

اساسنامه فدراسیون جهانی والیبال با اساسنامه سایر فدراسیون‌های ورزشی متفاوت است و همین موضوع این روزها محل اختلاف وزارت ورزش و جوانان و فدراسیون والیبال شده است.

 

سرویس ورزشی-

دوره چهارساله ریاست محمدرضا داورزنی در فدراسیون والیبال امروز دوشنبه به پایان می‌رسد و عملاً والیبال ایران در شرایط بلاتکلیف قرار خواهد گرفت. فدراسیون والیبال آخرین روز ریاست داورزنی را روز برگزاری مجمع فوق‌العاده قرار داده بود تا اعضای مجمع تکلیف سرپرست فدراسیون را مشخص کنند اما این موضوع با مخالفت وزارت ورزش و جوانان همراه بود و شب گذشته هم به صورت رسمی این مجمع به تعویق افتاد و به زمان دیگری موکول شد.
همه این اتفاقات در شرایطی رخ داده که والیبال ایران روزهای حساس مهمی پیش‌رو دارد؛ پس از کسب نتایج ضعیف تیم ملی در انتخابی المپیک و قرار گرفتن در جایگاه پانزدهم رنکینگ جهانی عملاً صعود به المپیک به اما و اگر کشیده شده؛ فدراسیون والیبال بلافاصله پس از عملکرد ضعیف تیم ملی، وعده جذب مربی خارجی داد تا در لیگ ملت‌های ۲۰۲۴ که آخرین فرصت برای رسیدن به المپیک پاریس است، بتواند برای سومین بار تیم ملی را راهی المپیک کند. البته در آخرین جلسه کمیته فنی دو مربی ایرانی هم به لیست مربیان اضافه شد و فدراسیون با ۶ مربی وارد مذاکره شد تا برای هدایت تیم ملی به اصلح‌ترین گزینه برسد.
حالا پروسه انتخاب سرمربی تیم ملی والیبال با توجه به اتفاقاتی که رخ داده موقتاً متوقف شده و در شرایطی ریاست داورزنی در فدراسیون والیبال به پایان رسیده مشخص نیست چه اتفاقی رخ می‌دهد. آیا وزارت ورزش تاریخ جدید مجمع فوق‌العاده را اعلام می‌کند و در صورت وقوع چنین اتفاقی آیا فدراسیون جهانی والیبال به این موضوع واکنش نشان می‌دهد یا خیر؟
داورزنی: دوره چهار ساله ریاست من تمام شد
عصر روز شنبه در نشست هیئت ‌رئیسه فدراسیون والیبال، محمدرضا داورزنی رئیس این فدراسیون گفت: ۲۹ آبان پایان دوره چهار ساله ریاست من است و براساس قوانین روند برگزاری مجمع انتخاباتی و یا انتخاب سرپرست مشخص گردیده و منتظر نظر وزارت ورزش و جوانان هستیم. تا برگزاری مجمع فدراسیون وظیفه خود را در قبال ثبت‌نام‌ها، بررسی صلاحیت‌ها و ... انجام دادیم یعنی تا برگزاری مجمع وظایفی که به عهده فدراسیون بوده، انجام شده است. نقش وزارت ورزش و جوانان، کمیته ملی المپیک و فدراسیون مشخص است.
وی با تاکید بر این‌که فدراسیون و کارهای آن هیچ‌گاه تعطیل نمی‌شود، گفت: تیم زیر ۱۷ سال پسر ایران در حال حاضر در اردو است و بازیکنان بزرگسال نیز در لیگ‌های مختلف جهان، لیگ برتر و دسته یک مردان و زنان ایران حضور دارند.
رئیس فدراسیون والیبال در ادامه توضیحاتی درخصوص روند صعود به المپیک ۲۰۲۴ پاریس و رویدادهای بیش روی تیم ملی تا المپیک ۲۰۲۸ ارائه کرد و با اشاره به چند جلسه برگزار شده کمیته فنی، گفت: ضمن احترام به تمامی مربیان ایرانی، در بسیاری از کشورهای شناخته شده در زمینه والیبال هم دیده می‌شود که از مربیان خارجی استفاده می‌کنند. فرآیند استفاده از سرمربی در هر کشوری متفاوت است و خیلی به وطنی یا خارجی بودن مربی توجه نمی‌کنند.
وی تصریح کرد: به فردی نیاز داریم که تیم ملی والیبال ایران را ارتقا دهد و باید دید این توانایی در کدام یک از مربیان ایرانی یا خارجی وجود دارد؟ با ۱۴ مربی خارجی سطح اول جهان مذاکراتی داشتیم که هر کدام شرایط و دلایلی داشتند از جمله این که برخی تمایلی برای همکاری نداشتند و برخی قراردادی داشتند که امکان حضور در ایران به آنها نمی‌داد.
مرادی: نمی‌خواهیم پای مجامع بین‌المللی باز شود
دیروز هم وحید مرادی، نایب ‌رئیس فدراسیون والیبال در گفت‌وگویی با خبرگزاری فارس درخصوص بحث منتفی شدن مجمع فدراسیون اظهار داشت: واقعیت این است که ما نمی‌خواهیم در تقابل با وزارت ورزش بیفتیم. به دلایل مختلف، اول اینکه ما خودمان وزیر را آدم این‌کاره و فهیمی می‌دانیم. ما می‌دانیم که وزیر یک تدبیری می‌کند تا این مسئله حل شود.
وی افزود: اگر یک آدم غریبه و غیر ورزشی وزیر بود یا یک آدمی که از بیرون ورزش به این وزارت آمده بود، شاید فدراسیون برای توجیه کردن او دست به هر کاری می‌زد. کیومرث هاشمی کاملاً به قوانین و مقررات و الزامات خارجی آگاهی کامل دارد و داورزنی نیز خودش را سرباز نظام می‌داند و تحت هیچ شرایطی دلش نمی‌خواهد که پای مجامع بین‌المللی به این قصه‌ها کشیده شود. من نمی‌دانم وزارت ورزش و جوانان چه خواهد کرد ولی اطمینان دارم با تدبیر برنامه‌ای را در پیش خواهد گرفت که هزینه برای کشور درست نشود. از این بابت مطمئن هستم.
محل اختلاف وزارت ورزش و والیبال
اساسنامه فدراسیون جهانی والیبال با اساسنامه سایر فدراسیون‌های ورزشی متفاوت است و همین موضوع این روزها محل اختلاف وزارت ورزش و جوانان و فدراسیون والیبال شده است. طبق اساسنامه فدراسیون جهانی، مجمع بالاترین رکن برای تصمیم‌گیری در امور فدراسیون است و از نظر FIVB هرگونه دخالت سیاسی در امور فدراسیون‌ها قابل قبول نخواهد بود. در واقع فدراسیون جهانی تنها نظر اعضای مجمع را در مورد فدراسیون مربوطه می‌پذیرد. حالا این موضوع محل چالش بین وزارت ورزش و فدراسیون والیبال شده و به همین خاطر بود که مجمع فوق‌العاده امروز دوشنبه هم به دلیل مخالفت وزارت ورزش به تعویق افتاد.
حالا سؤال اصلی اینجاست که فدراسیون والیبال تا چه زمانی باید بلاتکلیف باشد؟! باتوجه به شرایط فعلی و روزهای حساسی که پیش روی این رشته ورزشی است، در صورت ادامه این بلاتکلیفی چه سرنوشتی در انتظار والیبال ایران است؟! آیا وزارت ورزش و جوانان تاریخ جدید مجمع را اعلام می‌کند و این اختیار را هم به اعضای مجمع می‌دهد که سرپرست فدراسیون را مشخص کنند یا خیر.