کد خبر: ۲۷۷۱۴۷
تاریخ انتشار : ۲۲ آبان ۱۴۰۲ - ۲۱:۳۲
با تصویب مجلس

تعرفه مشترکین پرمصرف به‌صورت پلکانی افزایش می‌یابد

طبق بند (الف) ماده 39 لایحه برنامه هفتم توسعه که روز دوشنبه تصویب شد، وزارت نیرو مکلف است تعرفه مشترکان پرمصرف بالاتر از الگوی مصرف را به صورت غیریارانه‌ای و براساس الگوی افزایش پلکانی تعیین کند.
 
سرویس سیاسی-
 
روز گذشته محمدباقر قالیباف از اتمام روند بررسی جزئیات لایحه برنامه هفتم در روز سه‌شنبه ۲۳ آبان خبر داد. وی با اشاره به اینکه تعدادی از مواد لایحه در کمیسیون تلفیق باقی مانده است، گفت: کمیسیون تلفیق دیروز (دوشنبه) تا شب جلسه تشکیل می‌دهد و مواد باقی مانده را بررسی می‌کند تا ان‌شاءالله فردا کار لایحه برنامه هفتم
نهائی شود. 
 بنابراین بهارستان روز دوشنبه فقط در نوبت صبح جلسه علنی تشکیل داد. یکی از مصوبات مهمی که روز گذشته به تصویب اکثریت نمایندگان رسید، مربوط به نحوه محاسبه تعرفه مشترکین پرمصرف بود. 
طبق بند (الف) ماده 39 لایحه برنامه هفتم توسعه که روز دوشنبه تصویب شد، وزارت نیرو مکلف است تعرفه مشترکان پرمصرف بالاتر از الگوی مصرف را به صورت غیریارانه‌ای و بر اساس الگوی افزایش پلکانی تعیین کند.
بند «الف» همچنین بیان می‌کند که وزارت نیرو موظف است تعرفه مشترکان خانوارهای کشور را به گونه‌ای اصلاح نماید که با رعایت مناطق جغرافیایی کشور، تعرفه مشترکان تا سقف الگوی مصرف خانوارهای تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی(ره) و سازمان بهزیستی کشور برابر صفر منظور گردد.
مخالفت
با افزایش یک‌ درصدی مالیات بر ارزش افزوده 
ماده ۲۷ لایحه برنامه هفتم‌ بندی داشت که مالیات بر ارزش افزوده را یک درصد افزایش می‌داد. طبق بند پ ماده ۲۷،  به منظور رفع محرومیت از مناطق محروم و تسریع در تکمیل طرح‌های تملک دارایی‌های سرمایه‌ای ملی و استانی به‌ویژه طرح‌های آموزشی نیمه‌تمام خیّرساز، یک واحد درصد به مالیات بر ارزش افزوده اضافه می‌شود. منابع حاصل به صورت پنجاه (50) درصد به منابع عمومی دولت و پنجاه (50) درصد به وزارت آموزش و پرورش اختصاص می‌یابد.
اما بند مذکور در جلسه علنی صبح دوشنبه مورد موافقت وکلای ملت قرار نگرفت و حذف شد.