کد خبر: ۲۷۶۹۷۴
تاریخ انتشار : ۲۰ آبان ۱۴۰۲ - ۲۱:۳۹

پنتاگون زنگ‌های خطر را برای اوکراین به صدا درآورد

 
 پنتاگون اعلام کرده است، واشنگتن در آستانه اتمام بودجه‌های اختصاص داده‌ شده برای اوکراین است و باید کاهش کمک‌های نظامی به کیف را آغاز کند.
زنگ خطر برای اوکراین از سوی حامیان غربی کیف مدتهاست که به صدا درآمده است. طی ماه‌های اخیر بارها رسانه‌ها و کارشناسان هشدار داده‌اند که اوکراین اهمیت خود را برای ناتو از دست داده است. گفته می‌شود شکست در ضد حمله اخیر و شروع جنگ غزه باعث تشدید این روند شده است. وزارت دفاع آمریکا(پنتاگون ) نیز زنگ خطر را برای اوکراین رسماً به صدا درآورد. بر اساس گزارش راشاتودی پنتاگون رسماً اعلام کرد که بودجه کمک به اوکراین در حال اتمام است. طبق گزارش 
راشا تودی، «سابرینا سینگ» معاون سخنگوی وزارت دفاع آمریکا گفت: «واشنگتن حدود ۹۵ درصد از بودجه قبلی را برای اوکراین خرج کرده و این مبلغ در مجموع بیش از ۶۰ میلیارد دلار است. تنها حدود یک میلیارد دلار از این مبلغ خرج نشده باقی مانده است. بودجه باقی‌ مانده برای ارسال تجهیزات نظامی از ذخایر موجود به اوکراین و جایگزینی آن با سفارش‌های جدید استفاده خواهد شد.» بر اساس این گزارش پنتاگون از کنگره خواسته است تا محدودیت‌ها و موقعیت بن‌بست را از میان بردارد و به درخواست کاخ سفید برای بسته کمکی ۱۰۶ میلیارد دلاری که شامل بودجه برای اوکراین، رژیم صهیونیستی و تایوان است، چراغ سبز نشان دهد.
مخالفت‌ها در اروپا
در اروپا نیز چندین دیپلمات به خبرگزاری رویترز گفتند، یکی از پیشنهادهای اتحادیه اروپا برای پرداخت حدود ۲۰ میلیارد یورو در قالب کمک‌های کشنده برای اوکراین از سوی برخی از کشورهای عضو با مخالفت رو‌به‌رو شده‌است.  به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه خبری راشاتودی، درحالی‌که «جوزپ بورل» رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا از ژوئیه(خرداد) سال جاری میلادی به دنبال تایید ابتکارعمل‌های هزینه‌کرد چهار ساله برای اوکراین است، چند عضو اتحادیه اروپا هنوز با این طرح‌ها مخالف هستند و از اجرای چنین تعهدات مالی تاکنون امتناع کرده‌اند. یکی از دیپلمات‌های ارشد اتحادیه اروپا به رویترز گفت: آلمان سؤالات زیادی درباره این کمک مالی به اوکراین دارد و این درست است. ما درباره مبلغ زیادی پول صحبت می‌کنیم. بر اساس این گزارش وزرای دفاع کشورهای عضو اتحادیه اروپا در روزهای آتی به بررسی این طرح مالی برای اوکراین در جلسه بروکسل می‌پردازند و همچنین پیشنهادی مجزا را برای تامین ۵۰ میلیارد دلار در قالب کمک‌های اقتصادی به کیف بررسی خواهند کرد. دبرخی از کشورهای عضو همچنین مخالفت خود را با این کمک اقتصادی اعلام کرده و «ویکتور اوربان»، نخست‌وزیر مجارستان نیز جلوی بسته کمک مالی را در رأی‌گیری ماه گذشته میلادی گرفت.وی گفته بود: «این پیشنهاد مبنای درستی نداشت تا ما روی آن مذاکره کنیم و به همین دلیل رد شد» اسلواکی نیز اصل کمک‌های ادامه‌دار به کیف را زیر سؤال برده‌ است. «رابرت فیتسو»، نخست‌وزیر جدید این کشور این سؤال را مطرح کرده است که «آیا این کمک‌های مالی نتیجه این جنگ در اوکراین را تغییر می‌دهد؟ خب ۵۰ میلیارد یوروی دیگر در اوکراین هزینه کنید و هیچ اتفاقی نمی‌افتد.»