کد خبر: ۲۷۶۶۳۲
تاریخ انتشار : ۱۵ آبان ۱۴۰۲ - ۲۱:۳۷
کنعانی:

آمریکا بخشی از جنگ است نه راه‌حل و باید تکلیف خودش را روشن کند

سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه آمریکا در موضوع بحران فلسطین یک دولت بیطرف نیست،یک طرف بحران است، اظهار داشت: آمریکا باید تکلیف خودش را روشن کند.
 
 
ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست خبری هفتگی خود با خبرنگاران درخصوص تحولات سرزمین‌های اشغالی به واسطه جنایات جنگی رژیم صهیونیستی اظهار داشت: تنوع اقدامات وحشیانه صهیونیست‌ها علیه مردم فلسطین قابل شمارش نیست و این نسل‌کشی عصر جدید به طور روزانه در مقابل دید همه جهانیان و با حمایت چند رژیم غربی و به ویژه آمریکا در جریان است.
سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان گفت: جای تاسف است که آمریکا با استفاده از قدرت خود شورای امنیت و صلح بین‌المللی را به گروگان در آورده است.
وی درخصوص تهدید یکی از وزرای رژیم صهیونیستی نسبت به استفاده از بمب اتم افزود: تهدید به استفاده از بمب اتم علیه مردم غزه باتوجه به رفتار وحشیانه صهیونیست‌ها حتما باید از سوی جامعه جهانی با جدیت مورد توجه قرار گیرد و این تهدید را تضعیف‌کننده سیستم منع سلاح‌های کشتار جمعی می‌دانیم و امیدواریم که این موضوع به صورت جدی و فوری مورد توجه شورای امنیت سازمان ملل به عنوان تهدیدی علیه صلح بین‌المللی قرار گیرد.
کنعانی بیان داشت: سکوت حامیان و مدافعان به اصطلاح حقوق بشری غربی را هم رصد می‌کنیم، کسانی که سال‌هاست علیه تهدیدات موهوم و غیر واقعی سرو صداها ایجاد می‌کنند ولی در مقابل این تهدید واقعی سکوت اختیار کرده‌اند.
سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: این تهدید نشان‌دهنده اوج استیصال رژیم صهیونیستی در قبال مقاومت فلسطین است و علاوه‌بر این نیز نشان می‌دهد که رژیم صهیونیستی حد و مرزی برای جنایات جنگی خود قائل نیست و از هیچ قانون و حقوق بین‌المللی نیز تبعیت نمی‌کند.
آمریکا و چند کشور غربی 
زنجیر این رژیم ‌صهیونیستی را باز گذاشتند
وی ادامه داد: جای تاسف دارد که آمریکا و چند رژیم غربی زنجیر این رژیم را باز گذاشتند و باید پاسخگوی جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه باشند.
سخنگوی وزارت امور خارجه درخصوص در سفر سودانی نخست‌وزیر عراق به ایران تصریح کرد: اینکه ایشان در این سفر حامل پیامی هستند یا خیر مطلع نیستم، اما درخصوص امکان دامنه جنگ در منطقه‌ این احتمال وجود دارد. با سطح و حجم جنایات رژیم صهیونیستی و سابقه‌ای که از وحشی‌گری این رژیم در ۷۵ سال گذشته وجود دارد، اینکه این رژیم همچنان بخش‌هایی از خاک سوریه و لبنان را در اختیار دارد و پشتوانه بسیاری از تحرکات تروریستی در منطقه بوده، قابل پیش‌بینی است که همه کشورهای منطقه‌این رژیم را تهدیدی علیه امنیت منطقه می‌دانند.
وی افزود: در صورت تداوم جنایات جنگی رژیم صهیونیستی امکان گسترش جنگ وجود دارد. دولت آمریکا نمی‌تواند از یک‌سوی پیام دهد که ما خواهان گسترش جنگ نیستیم و از طرفی دست رژیم صهیونیستی را برای استمرار جنایات جنگی باز بگذارد.
سخنگوی وزارت امور خارجه درخصوص سیاست پاکستان در قبال مهاجران افعانستانی تصریح کرد: این موضوع در چارجوب مناسبات پاکستان و افغانستان است و مقامات اسلام آباد باید نظر دهند، اما آنچه برای ایران اهمیت دارد این است که این موضوع نتیجه سال‌ها اقدامات متجاوزانه خارجی و بیست سال اشغالگری آمریکا علیه مردم این کشور است.
وی ادامه داد: میلیون‌ها نفر از مردم افغانستان مجبور شدند تحت شرایط سخت ایجاد شده برای زندگی بهتر ولو به‌ صورت موقت سرزمین خود را ترک کنند. ما این موضوع را یک مسئله انسانی می‌بینیم و البته این موضوع یک مسئولیت بین‌المللی است و ایران همیشه در رایزنی‌های چندجانبه این موضوع را مطرح کرده است.
کنعانی بیان داشت: دولت آمریکا باید غرامت آسیب‌های وارد شده به زیر ساخت‌های کشور آنها و زندگی مردم آن کشور را بپردازد. در جلسه با هیئت افغانستانی این موضوع مطرح شد و قرار شد اقداماتی انجام شود که مشکلات مهاجران به حداقل ممکن کاهش یابد.
مذاکرات رفع تحریم‌ها همچنان در جریان است
سخنگوی وزارت امور خارجه بیان داشت: سفر آقای باقری در چارچوب گفت‌وگوهای ایران‌ با اتحادیه اروپا و مسئولین سیاسی اروپا با تمرکز بر تحولات فلسطین صورت گرفت و باتوجه به دیدگاه‌هایی که اروپایی‌ها در قبال صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی دارند باید نسبت به تحولات غزه هم مسئولیت‌پذیر باشند و برای توقف حملات جنایتکارانه صهیونیست‌ها علیه مردم غزه به وظیفه خود عمل کنند و مذاکرات رفع تحریم‌ها همچنان در جریان است و از فرصت‌هایی این چنینی استفاده می‌کنیم.
کنعانی درخصوص برنامه هفتم توسعه و عدم همکاری برخی نهادها با وزارت خارجه تصریح کرد: بر اساس قوانین بالادستی دستگاه دیپلماسی مسئول اجرای سیاست خارجی و تنظیم‌کننده روابط خارجی است و تردیدی وجود ندارد. در ارتباط با برنامه هفتم اینها جزئیات برنامه است و دیدگاه‌هایی مطرح شده است. هیچ‌گونه قصدی برای شرح وظایف دستگاه خارجی وجود ندارد.
ایران هیچ گاه امر و نهی به دوستان خود
 نداشته و ندارد
وی درخصوص سفر منطقه‌ای وزیر امور خارجه آمریکا و طرح اتهاماتی علیه ایران بیان کرد: اتهام‌زنی به ایران در مسیر تلاش‌های آمریکا برای انحراف افکار عمومی است و ما معتقدیم که آمریکا نه یک راه‌حل بلکه یک طرف جنگ است.
سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: ایران هیچ گاه امر و نهی به دوستان خود نداشته و ندارد و همان‌طور که حماس و دیگران اعلام کردند، عملیات اخیر آنها تصمیمی کاملا فلسطینی بود و این قبیل اتهام زنی‌های آمریکا مسئولیت مقامات کاخ سفید در قبال جنایات صورت گرفته در غزه را کم نمی‌کند.
وی درخصوص سفر اخیر هیئتی از افغانستان به ایران نیز بیان کرد: آنچه برای ما مهم است تحکیم ثبات و امنیت در افغانستان و حل و فصل مشکلات آن کشور است. تعامل و همکاری‌های ما با این کشور در حوزه‌های مختلف اقتصادی و سیاسی در حال انجام است. موضوع مهاجران و امنیت مرزهای دو طرف را در دستورکار داریم و همکاری‌های خوبی را با یکدیگر داریم.
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: سرنوشت دو کشور همسایه از یکدیگر قابل تفکیک نیست و باید تلاش کنیم و با هم همکاری‌های بهتری داشته باشیم و به شرایط بهتر سیاسی و اقتصادی آن کشورها کمک کنیم.
کنعانی ادامه داد: موضوع گفت‌وگوها با هیئت افغانستانی عمدتاً متمرکز بر موضوعات اقتصادی با توجه به ترکیب هیئت افغانستانی بود.
وی بیان کرد: روابط اقتصادی و تجاری ایران و افغانستان دیرپاست. ایران همواره شریک اول تجاری افغانستان بوده و آمدوشدهای مقامات اقتصادی در راستای تحکیم این روابط دیرپاست.
آمریکا عملاً بخشی از جنگ است
 نه بخشی از راه‌حل
سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه درخصوص کریدورهای ترانزیتی برای اهداف و مقاصد صادراتی و وارداتی تبادل نظر انجام شد، افزود: در گفت‌وگوهای تهران هم این موضوعات مورد توجه خواهد بود.
کنعانی با بیان اینکه آمریکا در موضوع بحران فلسطین یک دولت بیطرف نیست، آمریکا نشان داده که یک طرف بحران است، اظهار داشت: در طول تحولات جاری هم آمریکا نشان داده که با تمام قوا در کنار رژیم ایستاده است. آمریکا عملاً بخشی از جنگ است نه بخشی از راه‌حل.
آمریکا باید تکلیف خودش را روشن کند
وی بیان داشت: اگر آمریکا به دنبال حل بحران است، باید رفتار عملی خودش را آغاز کند. آمریکا مانع استفاده از ظرفیت شورای امنیت برای پایان دادن جنایات رژیم شده است. آمریکا باید تکلیف خودش را روشن کند. آمریکا از منظر ملت‌ها یک طرف مسئول است و باید به افکار عمومی پاسخ دهد. ما دیدگاهای خودمان را به طور رسانه‌ای بارها اعلام کردیم.
وی افزود: دولت آمریکا درک می‌کند که رژیم صهیونیستی یک شکست بزرگ دریافت کرده و تلاش می‌کند با حمایت‌های گسترده از آن رژیم به زعم خود با ارتکاب جنایات جنگی و نسل‌کشی علیه مردم مظلوم غزه برای رژیم شکست خورده صهیونیستی امتیاز گیری و کسب آبرو کند.
کمیته حقیقت‌یاب 
برای مستند‌سازی جنایات رژیم‌صهیونیستی تشکیل شود
سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه باید جنایات جنگی رژیم صهیونیستی مورد پیگیری بین‌المللی قرار گیرد، گفت: متاسفانه برخی کشورها مصونیت برای رژیم ایجاد کردند. حتماً باید کمیته تخصصی حقیقت یابی برای مستند‌سازی جنایات تشکیل شود و حتماً باید مقامات این رژیم به دیوان کیفری بین‌المللی ارجاع شوند و مورد پیگرد قانونی قرار گیرند.
سخنگوی وزارت امور خارجه درخصوص سفر هنیه به تهران و گفت‌وگوها برای تبادل اسرا بیان کرد: ما به عنوان کشور طرف گفت‌وگو از سوی برخی کشورها که شهروندانشان در سرزمین اشغالی حضور داشتند، درخواست‌هایی برای آزادی این شهروندان دریافت کردیم، قطر هم درخواست‌هایی را دریافت کرده است.
وی افزود: ما در این رابطه درخواست‌ها را به حماس و آقای هنیه منتقل کردیم. طرف حماس هم آماده کمک و همکاری است. این مشورت‌ها درخصوص نحوه اجرا وجود دارد.
کنعانی گفت: بر اساس اظهارات مقامات حماس تاکنون ۶۰ نفر از اسرای رژیم صهیونیستی در نتیجه بمباران رژیم صهیونیستی کشته شدند. رژیمی که از کشتن اسرای خود ابایی ندارد، از کشتن شهروندان دیگر هم ابایی ندارد.
سخنگوی وزارت امور خارجه بیان داشت: حماس اعلام کرده که در شرایط کنونی امکان بررسی و انتقال اسرا به دلیل تهدیدات موجود فراهم نیست و اگر وقفه در عملیات نظامی صورت گیرد چنین امکانی برای تبادل ایجاد خواهد شد.
کشورهای اسلامی باید اقدامات جدی
 برای پایان دادن جنایات رژیم صهیونیستی انجام دهند
سخنگوی وزارت امور خارجه درخصوص سفر وزیر امور خارجه کشورمان به ترکیه اظهارداشت: دو کشور ایران و ترکیه دو کشور مهم منطقه هستند که در موضوعات مرتبط با منطقه نقش اثرگذاری ایفا کردند. سفر آقای امیرعبداللهیان با توجه به شرایط فلسطین بود و دو کشور گفت‌وگوی خوبی داشتند. اتفاق نظر داشتند آنچه در غزه در حال انجام است، به هیچ وجه مورد پذیرش نیست و اینکه کشورهای اسلامی باید اقدامات جدی برای پایان دادن جنایات رژیم صهیونیستی انجام دهند.
به گزارش ایرنا، کنعانی در پایان خاطرنشان کرد: بحث توسعه همکاری‌های تجاری و اقتصادی مورد توجه بوده است و در بحث کمیسیون‌های مشترک به طور جدی این موضوع در دستورکار قرار دارد، ایران اهتمامش را به رغم تحولات پیچیده مصروف توجه به موضوعات دیگر نخواهد کرد.