سال ۲۰۲۳ بدترین سال و ۷ اکتبر بدترین روز تاریخ اسرائیل بود
سرويس خارجي-
در حالی که صهيونيستها به تدريج از بدترین حمله در تاریخ خود يا همان عمليات فلسطيني «طوفاني الاقصي» فاصله ميگيرند، تمرکز بر دلايل و تاثيرات اين حمله كه جهان را در شوك فرو برد، بيشتر ميشود. تحلیلگران میگویند یکی از عواملی که احتمالا پشت زمان وقوع این حمله وجود دارد، آشفتگی سیاسی اخیر در تلآويو است. «جیمز استاوریدیس»، از فرماندهان سابق ناتو به انبیسی نیوز گفته است: «حمله به اسرائيل زماني صورت گرفت که اسرائیل هیچوقت به این اندازه تقسیم، ضعیف و از هم پاشیده نبوده است.»
در واقع حمله غافلگیرانه نيروهاي فلسطيني به اسرائیل نشاندهنده تحولی بیسابقه در وضعیت موجود در منطقه است. حزبالله تاکنون برای نشان دادن همبستگی خود با حماس با هدف قرار دادن مناطقي در استانهاي شمالي فلسطين اشغالي اين پيام را داده است كه غزه تنها نيست. قدرت آتش حزبالله بسيار قابل توجه است و زرادخانه موشکی بزرگ آن میتواند هر مکاني را در رژيم اسرائیل با دقت هدف قرار دهد. همچنین برخی از گروههای فلسطینی در کرانه باختری براي تشديد حملات خود عليه اشغالگران بسيج شدهاند. وزارت بهداشت فلسطين گفته است كه شهداي كرانه باختري با رشد كم سابقهاي طي سه هفته گذشته به 116 نفر رسيده است. تشديد تنش همزمان در كرانه باختري، مرز لبنان و درگيري در غزه بدترين سناريوي موجود براي موجوديت تلآويو است. وضعيت آنقدر آشفته است كه به گفته «آویگدور لیبرمن»، وزیر جنگ اسبق رژیم صهیونیستی تا كنون ۲۰۰ هزار شهرکنشین در اطراف غزه آواره دیگر مناطق شدهاند. حتي پس از جنگ نيز بهدليل ادامه ناامنيها بعيد است كه دیگر کسی به اين شهركها بازگردد. همچنين روز گذشته شبکه 12 تلویزیون رژیم صهیونیستی فاش کرد که از آغاز درگيريهاي اخير تاکنون طي سه هفته گذشته بيش از 700 پزشک اسرائیلی به سبب شوک وارده به آنها در نتیجه دیدن هر روزه اجساد نظامیان کشته و مجروح از تلآويو و ديگر شهركها به اروپا مهاجرت كردهاند. اوضاع صهيونيستها در بيرون از مرز نيز آشفته است و حتي كشورهايي مانند تركيه كه با تلآويو رابطه دارند، رژيم صهيونيستي را متهم به نسلكشي كردهاند. حتي تصويب قطعنامه ضداسرائيلي در سازمان ملل براي توقف جنگ باعث شد تا «مئیر جاودانفر»، كارشناس فارسي زبان ساكن در رژيم صهيونيستي در يك گفتوگوي تلويزيوني بگويد كه ما امروز در جهان تنها شدهايم و كسي از ما حمايت نميكند. روزنامه عبري زبان هاآرتص با اشاره به بحران كنوني كه پس از عمليات طوفان الاقصي گريبانگير تلآويو شده است، میگوید: «اگر سال ۲۰۲۳ را بدترین سال در تاریخ اسرائیل بدانیم، هفتم اکتبر (۱۵ مهر) هم بیشک بدترین روز در تاریخ ۷۵ ساله اسرائیل است. این شکست، بهت، سرخوردگی و تشویش را باعث شد.» به اعتقاد «آلون پینکاس»، دیپلمات صهیونیستی كه نويسنده يادداشت هاآرتص است، واقعه هفتم اکتبر(عمليات طوفان الاقصي) سه اصل امنیت داخلی اسرائیل را به چالش کشید، اين سه اصل شامل اين موارد هستند: «موقعیت و دکترین نظامی و جنگی، مفاهیم سیاست خارجه و حوزه جهانی و ژئوپلیتیکی.» این نویسنده معتقد است که حماس با حامیان خود مثل ایران، حزبالله لبنان، انصارالله یمن و سوریه قدرت بزرگی دارد و اقدامی که حماس در هفتم اکتبر انجام داد، شکست بزرگی برای رژیم صهیونیستی بوده و این رژیم را به چالش کشیده شده است.
باتلاق تلآويو
سه هفته پس از عمليات طوفان الاقصي، اسرائیل در حال فرو رفتن در یک باتلاق سیاسی و نظامی است. جنگ فعلي هر نتيجهاي داشته باشد، (حتي اگر صهيونيستها ادعاي پيروزي بر حماس را مطرح كنند) اما حماس هزینه سنگینی را به نیروهای اشغالگر اسرائیل تحمیل كرده است. رژيم اسرائیل ممکن است تلاش کند تا تشکیلات خودگردان فلسطینی (PA) را وارد تحولات غزه كند، اما تشکیلات خودگردان از نظر نظامی دست خالي است، رهبری آن سالخورده و ضعیف است و شهرت آن در غزه به دليل مذاكرات با تلآويو به شدت خدشهدار شده. اگر جنگ برای ماهها ادامه داشته باشد، احتمالاً همه رهبران عرب تحت فشار فزاینده حاميان فلسطين و معترضان در خيابانها قرار خواهند گرفت تا حمایت خود را از حماس اعلام كنند. جنگ با هر نتيجهاي باعث محبوبيت دو چندان حماس در سراسر جهان عرب شده و مقاومت فلسطين اكنون نماد تمام عيار آزادي قدس در برابر اشغال اسرائیل شده است.
عقبنشيني احتمالي از حمله زميني
با وجود آن كه صهيونيستها حدود 400 هزار نيرو پشت مرز غزه مستقر كردهاند، اما هزينه جنگ زميني براي آنها آنقدر زياد است كه به نظر ميرسد از انجام آن عقبنشيني كردهاند. آخرين عمليات زميني آنها نيز در جمعه گذشته با شكست روبهرو شد و الجزيره گزارش داد كه نيروهاي صهيونيستي فقط 100 متر از مرز غزه پيشروي كردند. حال روز گذشته نيز روزنامه آمريكايي «نیویورک تایمز» به نقل از یک مقام آمریکایی گزارش داد كه اسرائیل از نقشه حمله زمینی همهجانبه به غزه منصرف شده و حملات کنونی محدود و کوتاهمدت هستند. روزنامه یدیعوت آحارانوت هم طی گزارشی عنوان کرد که اهداف اسرائیل روی 3 مسئله متمرکز شده که شامل بازگرداندن اسرا، نابودی حماس و مقابله با دشمنان منطقهای است که تحقق این شروط بعید به نظر میرسد. «ابومحمد» از مقامات ارشد حماس نيز اظهار داشته است كه من قول حمله موشکی را دادم و از امروز کارزار گسترش خواهد یافت و رگبارهای موشکی به تمام تلآویو، اشدود و عسقلون اصابت خواهد کرد.
دعوا در تلآويو
همزمان با ادامه جنگ شديد در غزه، صهيونيستها در تلآويو به جان هم افتادهاند. روز گذشته نتانیاهو با انتشار پستی در فضاي مجازي، رؤسای سرویسهای امنیتی رژیم صهیونیستی را مسئول شكست در برابر نیروهای مقاومت فلسطین دانسته بود و كمي بعد اين پست را پاک کرد. لاپید، رهبر اپوزیسیون رژيم اسرائیل در واكنش به سخنان نتانياهو به او تاخت و گفت: «نتانیاهو با فرار از مسئولیت شکست در 7 اکتبر از خطوط قرمز عبور کرد و باید عذرخواهی کند.» بنی گانتز وزیر جنگ پیشین رژیم صهیونیستی هم از بنیامین نتانیاهو انتقاد كرد و به او يادآور شد كه ما در شرایط جنگ هستیم. گزارشگر کانال ١٢ رژیم صهیونیستی خطاب به نتانیاهو گفته است كه تو شکست خوردی و این اتفاق (حمله 7 اکتبر) پایان فعالیت و زندگی سیاسیات خواهد بود.
همه مناطق اشغالي ناامن است
شهربندری ایلات، جنوبیترین نقطه در فلسطین اشغالی است؛ این منطقه دورترین نقطه به حزبالله لبنان در جبهه شمالی و همچنین دورترین نقطه نسبت به حماس و جهاد اسلامی در دو منطقه فلسطینینشین غزه و کرانه باختری است و اين فاصله باعث شده تا صهيونيستها تصور كنند اين منطقه امن است، اما اوضاع برای رژیم صهیونیستی تغییر کرده و از روز سوم آبان، نیروهای مقاومت فلسطین، پایگاههای ارتش رژیم در شهر ایلات را با موشک عیاش۲۵۰ هدف قرار دادند و اين حملات همچنان ادامه دارد. روز جمعه گذشته نیز بازیگر جدیدی وارد معادلات منطقهای شد و نیروهای انصارالله یمن یک حمله گسترده پهپادی و موشکی به ایلات انجام دادند. يك کارشناس اسرائیلی درباره حمله يمنيها گفته است كه كسي به جبهه جنوبی اسرائیل توجه نداشت اما از جنوب اسرائیل با حملات پهپادی یمنیها مواجه شدهایم.
كشيده شدن جنگ به بیت لاهیا و صوفا
روز گذشته بارديگر صهيونيستها در مناطق اشغالي با حمله نيروهاي فلسطيني غافلگير شدند. شبکه ۱۲ اسرائیل اعلام کرد که نیروهای مقاومت با استفاده از تونل در شمال غزه با نظامیان صهیونیست در بیت لاهیا درگیر شدهاند. منابع اسرائیلی اعلام كردند كه حدود 20 جنگجو از گردانهای القسام به تجمع نیروهای اسرائیلی در شمال بیت لاهیا رسیدند و همان زمان درگيريهاي غافلگيرانه آغاز شد. همچنين منابع خبری ديروز گزارش دادند که نیروهای پیاده نظامی رژیم صهیونیستی در منطقه صوفا در شرق رفح در کمین مقاومت افتادند.
براساس گزارشها، نظامیان صهیونیست بعد از درگیری شدید با نیروهای مبارز که سه ساعت به طول انجامید مجبور به عقبنشینی از منطقه صوفا در شرق رفح واقع در جنوب نوار غزه شدند. براساس ارزيابيها، عملیات نفوذ گردانهای شهید عزالدین قسام به آن سوی دیوار امنیتی در حد فاصل میان نوار غزه و فلسطین اشغالی آن هم در روز بیست و سوم جنگ علیه غزه شکست فجیع دیگری برای رژیم صهیونیستی است. این عملیات از زمان حمله مجاهدان قسام در هفتم اکتبر به پایگاههای نظامی و شهرکهای صهیونیستنشین در اطراف نوار غزه در نوع خود بیسابقه است.
رژيم كودككش
المیادین در تازهترين گزارش خود اعلام كرده است كه نزدیک به ۲ هزار فلسطینی در نتیجه حملات ارتش رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه ناپدید شدهاند.
براساس اين گزارش، نیمی از این افراد را کودکان تشکیل میدهند. پیشتر گزارش شده بود که بیش از هزار فلسطینی هنوز زیر آوار ناشی از حملات جنگندههای رژیم صهیونیستی قرار دارند.
همچنين نزدیک به یک میلیون و نیم فلسطینی مجبور به ترک منازل خود در نوار غزه شده و در شرایط بسیار سختی زندگی میکنند. همچنين در تازهترين جنايت، جنگندههای ارتش رژیم صهیونیستی روز یکشنبه محوطههای اطراف بیمارستان قدس در غزه را بمباران کردند.