کد خبر: ۲۷۵۹۳۱
تاریخ انتشار : ۰۶ آبان ۱۴۰۲ - ۲۱:۲۹
رئیس ‌سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان خبر داد

مذاکره با دیوان عدالت اداری برای تغییر رأی درخصوص آزمون مدارس سمپاد

 
رئیس ‌سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان گفت: اعتراض خود را برای ابطال پذیرش دانش‌آموزان پایه نهم سمپادی بدون شرکت در آزمون پایه دهم در مدارس استعدادهای درخشان اعلام کرده‌ایم.
الهام یاوری روز شنبه در گفت‌وگو با ایرنا درباره اعتراض دانش‌آموزان سمپاد برای برگزاری آزمون مجدد ورودی مدارس اظهار داشت: این تصمیم را درست و به مصلحت سمپاد و کشور نمی‌دانیم اما به هر حال رأی دیوان عدالت اداری یک تصمیم قضائی است و برای ابراز اعتراض خود از ابزارهای قانونی استفاده می‌کنیم.
یاوری درباره اجرای این طرح گفت: آزمون امسال برگزار نمی‌شود و سال آینده قرار است که برگزار شود؛ بنابراین تا آن زمان برای انجام مذاکرات مهلت داریم.
وی با بیان اینکه براساس این تصمیم حدود 
۲۰ هزار دانش‌آموز هر سال باید امتحان دهند، افزود: در حال مذاکره هستیم؛ اختلاف نظری در این زمینه وجود دارد که باید حل شود و هرچند در این زمینه تصمیم‌گیرنده نیستیم اما تلاش می‌کنیم تا ابعاد این موضوع را تشریح کنیم که این‌ اقدام برای کشور مفید نیست.
رئیس‌ سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان تصریح کرد: مهم‌ترین افرادی که از اجرای این تصمیم سود می‌بردند، مؤسسه‌های تست‌زنی هستند که بازار سنگینی را برای خود ایجاد می‌کنند.
یاوری تاکید کرد: دانش‌آموزان در جریان پیگیری‌ها، تلاش‌ها و افت‌وخیزهای این موضوع هستند و می‌دانند که سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان همه تلاش خود را در این زمینه انجام می‌دهد.
به گزارش ایرنا، هیئت عمومی دیوان عدالت اداری ۲۰ اردیبهشت امسال مقرره تبعیض‌آمیز میان دانش‌آموزان عادی و استعدادهای درخشان مبنی بر پذیرش دانش‌آموزان پایه نهم بدون شرکت در آزمون پایه دهم در مدارس استعدادهای درخشان را باطل کرد.
دیوان عدالت اداری اعلام کرد: به‌دنبال شکایت از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت آموزش‌وپرورش و درخواست ابطال بند ۵ بخش (د) دستورالعمل آزمون ورودی مدارس استعدادهای درخشان به شماره ۵۰۱/۱۰۴ تاریخ ۱۹ اسفند ۱۳۹۹ مبنی بر پذیرش دانش‌آموزان پایه نهم بدون شرکت در آزمون پایه دهم در مدارس استعدادهای درخشان، هیئت عمومی دیوان عدالت اداری پس از بحث و بررسی دستورالعمل یادشده را مصداق تبعیض ناروا و مغایر با بند ۹ اصل سوم و اصول ۱۹ و ۲۰ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران دانست و آن را ابطال کرد.
البته به موجب ماده ۹۱ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت، چنانچه رئیس ‌قوه قضائیه یا رئیس ‌دیوان یا ۲۰ نفر از اعضای هیئت عمومی، هر یک از آرای هیئت عمومی یا آرای قطعی هیئت‌های تخصصی را اشتباه یا مغایر قانون تشخیص دهند، رئیس ‌دیوان موضوع را جهت رسیدگی مجدد به هیئت عمومی ارجاع می‌دهد؛ در صورتی که هیئت عمومی رأی صادره را اشتباه یا مغایر قانون تشخیص دهد، نسبت به نقض آن و صدور رأی صحیح اقدام می‌کند.
تعدادی از خانواده‌های دانش‌آموزان سمپاد دیروز شنبه ۶ آبان مقابل دیوان عدالت اداری تجمع و اعتراض خود به این رأی را بیان کردند.
این خانواده‌ها مدعی هستند که رأی صادره مغایر با اسناد و مقررات بالادستی، اساسنامه، آیین‌نامه همچنین مغایر با استراتژی و برنامه‌ریزی مدارس سمپاد که بر پایه یک دوره ۶ساله و با سنجش و پایش شرط معدل بوده، صادر شده است و قطعا اجرای این رأی، ساختار آموزش و برنامه‌ریزی و تربیتی این مدارس را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد و از مسیر موفقیتی که در چهار دهه گذشته داشته است، منحرف خواهد کرد. از نظر این خانواده‌ها، رأی صادره هیئت عمومی دیوان کاملا مغایر و خلاف با رأی صادره شماره ۵۹۰ تاریخ دوم آذر ۱۳۹۵ همان هیئت عمومی است. از طرفی با توجه به اینکه حدود ۶۰هزار دانش‌آموز در حال تحصیل در مدارس دوره اول متوسطه سمپاد در پایه‌های هفتم، هشتم و نهم با استناد به آیین‌نامه تحصیلی مدارس سمپاد (شرط و حق استمرار تحصیل در ۲ دوره اول و دوم متوسطه و عدم الزام به آزمون مجدد وارد این مدارس شدند) بنابراین حقوق این دانش‌آموزان در رأی صادره لحاظ نشده است.