کد خبر: ۲۷۵۸۸۸
تاریخ انتشار : ۰۵ آبان ۱۴۰۲ - ۲۲:۰۳

ایران در رسانه های جهان

 
 
اکونومیست: قدرت آتش نیروهای محور مقاومت تهاجم زمینی اسرائیل به غزه را به تعویق می‌اندازد
 
سرویس سیاسی-
هفته‌نامه اکونومیست روز 25 اکتبر 3 آبان در گزارشی به بررسی قدرت نظامی نیروهای محور مقاومت که در ادبیات غربی‌ها با نام نیروهای نیابتی ایران نام برده می‌شود و میزان و تاثیر آنان بر ادامه جنگ حماس و رژیم صهیونیستی پرداخته است.
این هفته‌نامه چاپ لندن نوشت: هر درگیری در خاورمیانه شامل شبکه پیچیده‌ای از متحدان و دشمنان است. اگر شبه‌نظامیان تحت حمایت ایران- «محور مقاومت»- مشارکت خود را افزایش دهند، خطر گسترش جنگ بین اسرائیل و حماس به فراتر از مرزهای کنونی آن وجود دارد. تا اینجای کار تا حدی احتیاط نشان داده‌اند اما تهاجم زمینی اسرائیل به غزه می‌تواند آن را تغییر دهد.
اکونومیست افزود: اسرائیل دارای نیروی هوایی، سیستم دفاع هوایی گنبد آهنین است که می‌تواند موشک‌ها را رهگیری کند و از حمایت آمریکا برخوردار است اما توازن آتش میان دو طرف مثل گذشته نابرابر نیست. گروه‌های مورد حمایت ایران، شامل حماس، حزب‌الله و حوثی‌ها، در دهه گذشته سلاح‌های باکیفیت‌تری به دست آورده‌اند. نقشه‌های ما قابلیت‌های زرادخانه آنها را نشان می‌دهد.
در ادامه این گزارش عنوان شده است: ابتدا حماس را در نظر بگیرید. گمان می‌رود که شبه‌نظامیان حاکم غزه موشک‌هایی دارند که می‌توانند تا شمال بلندی‌های جولان برسند اما این گروه بیشتر به مجموعه گسترده پرتابه‌های کم‌هزینه خود متکی است. 7 اکتبر حماس چندین هزار از این موشک‌ها را به سمت اسرائیل پرتاب کرد. بیشتر آنها به آن سوی مرز رسیدند اما برخی تا حومه جنوبی تل‌آویو نیز رسیدند. 
این هفته‌نامه مطرح اقتصادی بین‌المللی همچنین اذعان داشت: فراتر از غزه، خطر جنگ حزب‌الله، مسلح‌ترین بازیگر غیردولتی جهان، وجود دارد. تخمین زده می‌شود که زرادخانه موشکی آن 150000فروند باشد. در میان آنها صدها موشک بالستیک فاتح 110 وجود دارد که گمان می‌رود بردی معادل 260 کیلومتر
داشته باشد و بیشتر رژیم صهیونیستی را در دسترس خود قرار دهد. 
اکونومیست همچنین مدعی است: با کمک ایران، این گروه در یک دهه گذشته کمیت و کیفیت زرادخانه خود را بسیار افزایش داده است. به‌ویژه دارای پرتابگرهای کوچک و چابکی است که شلیک بی‌رویه راکت را امکان‌پذیر می‌کند. مقابله با چنین تسلیحاتی با نیروی هوایی سخت‌تر است، به این معنی که اسرائیل برای اطمینان از توقف آنها باید نیروهای خود را به لبنان بفرستد. جنگ با حزب‌الله نه‌تنها جبهه دوم را در لبنان باز می‌کند، بلکه می‌تواند جبهه سومی را در شرق سوریه باز کند، جایی که این گروه و دیگر جنگجویان مورد حمایت ایران پایگاه‌هایی دارند.
این رسانه انگلیسی در ادامه همچنین تصریح کرد: رژیم صهیونیستی در جنوب با شبه‌نظامیان حوثی(انصارالله یمن) که کنترل پایتخت یمن را در اختیار دارند، رو‌به‌رو است. قدرت حوثی‌ها گرچه کمتر از حزب‌الله است و در نگاه اولیه آنها احتمالاً زرادخانه بزرگی از موشک‌های دوربرد که قادر به رسیدن به اسرائیل باشد، ندارند، به گفته اندیشکده آمریکایی GlobalSecurity.org، یکی از دوربردترین موشک‌های آن، بورکان- h2 است، این موشک بالستیک می‌تواند حدود 900 کیلومتر را طی کند.
در ادامه گزارش عنوان شده است: گزارش‌های دیگر حاکی از آن است که دامنه و برد آتش این گروه (انصارالله یمن) ممکن است فراتر رود. در رژه اخیر، موشک‌های کوتاه‌برد و دوربرد جدید خود ازجمله موشک‌های بالستیک طوفان با برد تا 1900 کیلومتر را به نمایش گذاشت. (مشخص نیست که آیا حوثی‌ها اکنون می‌توانند این موشک‌ها را خارج از رژه‌های نظامی مستقر کنند یا خیر) یک ناوشکن آمریکایی اخیراً سه موشک کروز میان‌برد و تعدادی پهپاد پرتاب شده توسط حوثی‌ها به سمت اسرائیل را رهگیری کرد. حمله ناموفق حوثی‌ها این نگرانی را ایجاد کرد که سلاح‌های آنها فراتر از تخمین‌های فعلی باشد.
اکونومیست در پایان گزارش مدعی شده است: تهدیدهای ناشی از محور ایران ممکن است حرکت بعدی اسرائیل را بسیار محدود کند. یکی از دلایلی که این کشور حمله خود به غزه را به تعویق انداخته است، ممکن است تقویت آمادگی‌ها برای گشایش جبهه دوم باشد. احتمالاً ایران خود مستقیماً به اسرائیل حمله نخواهد کرد، اگرچه این موضوع دور از ذهن نیست. دوست دارد مستقیما درگیر جنگ نشود. ایران به نایبانش اجازه می‌دهد که نبرد را انجام دهند.