kayhan.ir

کد خبر: ۲۷۵۵۳۱
تاریخ انتشار : ۳۰ مهر ۱۴۰۲ - ۲۱:۵۵

۱۵کشوری که بیشترین کمک نظامی را به زلنسکی کرده‌اند

پایگاه خبری «اینسایدر مانکی» در گزارشی به ۱۵ کشوری که بالاترین کمک‌های نظامی به اوکراین را ارسال کرده‌اند، پرداخته است. آمریکا در راس این کشورها قرار دارد.


نزدیک به 20 ماه از جنگ اوکراین می‌گذرد جنگی که ده‌ها هزار کشته، میلیون‌ها آواره و کشوری ویران در شرق اروپا از خود به یادگار گذاشته است و البته تبعات منفی آن به دلیل تداوم جنگ همچنان ادامه دارد. طی این مدت مجموع کشورهای ناتو در جنگ نیابتی بین خود و روسیه میلیاردها دلار کمک مالی و تسلیحاتی روانه کیف کرده‌اند. برخی گزارش‌ها حاکی است دولت بایدن حتی حقوق کارمندان و سربازان اوکراینی را نیز پرداخت می‌کند. پایگاه آمریکایی تحلیل مالی «اینسایدر مانکی» در گزارشی به 15 کشوری که بیشترین کمک نظامی را روانه اوکراین کرده‌اند پرداخته است.
به گزارش ایسنا به نقل از این وبگاه مالی اوکراین تا ماه سپتامبر ۲۰۲۳ (شهریور 1402)بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار کمک نظامی از سوی ۴۷ کشور دریافت کرده است. اکثر این کشورها دموکراسی‌های ثروتمند اروپایی به استثنای ژاپن و کره جنوبی از آسیا بوده‌اند. با این حال، میزان کمک آمریکا از دیگر کشورهای کمک‌کننده فراتر رفته است. بر اساس این گزارش آمریکا بزرگ‌ترین کمک‌کننده به اوکراین است که از زمان آغاز جنگ در فوریه ۲۰۲۲(5 اسفند 1400) بیش از ۷۵ میلیارد دلار کمک مالی، نظامی و بشردوستانه انجام داده است. این اولین‌بار از زمان ریاست جمهوری «هری ترومن» است که یک کشور اروپایی بزرگ‌ترین دریافت‌کننده کمک‌های آمریکا شده است.
«اینسایدر مانکی» می‌افزاید: آلمان دومین کشور با بیشترین میزان کمک به اوکراین با 18.90 میلیارد دلار بوده است. بسته کمک نظامی برلین برای کیف شامل چندین خودرو زرهی، خودروهای جنگی پیاده‌نظام، ‌تانک‌های جنگی، سیستم‌های دفاع هوایی، قابلیت‌های مهندسی نظامی، توپخانه و تجهیزات حفاظتی است. بریتانیا در میان کشورهایی که بالاترین کمک نظامی را به اوکراین ارائه کرده‌اند، در جایگاه سوم قرار دارد. علاوه‌بر هزینه بیش از ۷ میلیارد دلاری برای تقویت دفاع اوکراین، این کشور همچنین حدود ۸ میلیارد دلار برای کمک‌های مالی و بشردوستانه به کیف متعهد شده است. در ماه می(اردیبهشت) سال جاری، ریشی سوناک، نخست‌وزیر انگلیس با همتای هلندی خود در ایرلند ملاقات کرد و در مورد تهیه جنگنده اف-۱۶ برای اوکراین و همچنین آموزش خلبانان برای پرواز با این جت‌ها با هدف تقویت نیروی هوایی اوکراین گفت‌وگو کرد.
بر اساس گزارش «اینسایدر مانکی» سایر کشورهای با بیشترین کمک نظامی به زلنسکی به ترتیب عبارتند از: نروژ(4 میلیارد دلار)، دانمارک(3.87 میلیارد دلار)، لهستان(3.32 میلیارد دلار)، هلند(2.74 میلیارد دلار)، کانادا(1.84 میلیارد دلار)، سوئد(1.63 میلیارد دلار)، فنلاند(1.35)، جمهوری چک (1.18 میلیارد دلار)، لیتوانی(0.79 میلیارد دلار)، اسلواکی(0.74 میلیارد دلار)، ایتالیا(0.73 میلیارد دلار) و فرانسه با (0.59 میلیارد دلار)
بحران انرژی در کمین اروپا
با نزدیک شدن به فصل زمستان نگرانی در اروپا از زمستان سخت سال گذشته که این قاره به دلیل تحریم نفت و گاز روسیه گرفتار بحران بی‌سابقه‌ای شد دوباره بالا گرفته است. خبرگزاری رویترز در گزارشی در همین زمینه نوشت: اتحادیه اروپا برای جلوگیری از مواجهه با بحران انرژی در فصل زمستان، تمدید سقف قیمت گاز که در اوایل سال میلادی جاری معرفی شده بود را بررسی می‌کند.
به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری رویترز، این تصمیم به دلیل ترس اتحادیه اروپا از درگیری در خاورمیانه و خرابکاری در خط لوله بالتیک است که احتمال می‌دهند باعث افزایش مجدد قیمت گاز در زمستان شود. در این گزارش آمده است: کمیسیون اروپا اعلام کرده‌ که از زمانی که این سقف قیمت اعمال شده، «هیچ نشانه‌ای از پیامدهای منفی» آن وجود ندارد و قیمت گاز اکنون حدود ۹۰ درصد کمتر از سال میلادی گذشته است. گاردین پیشتر در گزارشی نوشته بود: هرچند بسیاری از کشورهای اروپایی ادعا می‌کنند منابع و ذخایر خود را تا پایان زمستان تکمیل کرده‌اند ولی کارشناسان هشدار می‌دهند که بحران انرژی در این قاره هنوز پایان نیافته است. آلمان به عنوان بزرگ‌ترین اقتصاد اروپا و چهارمین تولید‌کننده جهان از جمله کشورهایی است که پس از آغاز جنگ روسیه و اوکراین با بحران انرژی رو به رو شد و تلاش کرد تا با مجموعه اقدامات مدیریتی ضمن جبران این محدودیت، از کاهش میزان تولید صنعتی خود جلوگیری کند.