طوفانالاقصی طرح کریدور آمریکایی هند به اروپا را به بنبست کشاند
کارشناسان و مراکز مطالعاتی در منطقه میگویند که عملیات طوفانالاقصی و به دنبال آن تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه، طرح کریدور اقتصادی هند به اروپا را به بنبست کشاند.
به گزارش فارس، هند و احتمالا کشورهای حاشیه خلیجفارس این روزها با تشدید تنش در غزه و احتمال گسترش دامنه درگیریها در منطقه نگران تزلزل پروژه کریدور اقتصادی هستند که قرار است با حمایت آمریکا از این کشورها عبور کرده و به سرزمینهای اشغالی فلسطین و سپس اروپا برسد.
کریدور اقتصادی هند- خاورمیانه- اروپا یک پروژه بلندپروازانه زیرساختی عظیم است که قرار است هند را مستقیماً با خاورمیانه (امارات عربی متحده عربی، عربستان سعودی، اردن و سرزمینهای اشغالی) و 10 کشور در اروپا (قبرس، یونان، آلبانی، مونته نگرو، بوسنی و هرزگوین، کرواسی، مجارستان، اتریش، جمهوری چک و آلمان) از طریق کابلهای داده پرسرعت زیر دریا، راهآهن، زیرساخت انرژی و خطوط کشتیرانی مرتبط کند.
این پروژه از دو کریدور تشکیل شده است: کریدور شرقی که هند را به کشورهای عربی حاشیه خلیجفارس متصل میکند و کریدور شمالی که کشورهای عربی حاشیه خلیجفارس به ویژه عربستان سعودی و امارات را از طریق اردن و اسرائیل به اروپا متصل میکند.
این پروژه توسط ایالات متحده و اتحادیه اروپا حمایت میشود و چندین کشور از جمله هند، امارات، عربستان سعودی، اردن و اسرائیل در آن مشارکت دارند. رهبران این کشورها توافق کرده بودند که ظرف 60 روز از زمان اعلام این پروژه در سپتامبر گذشته (شهریور ماه) به یک طرح عملی دست یابند.
عامر الشوبکی، کارشناس اقتصادی در گفتوگو با العربی الجدید با بیان اینکه دلایل واقعی جنگ علیه غزه تخلیه آنجا از ساکنانش است، گفت: این کریدور در مسیر باریکی بین کرانه باختری و نوار غزه قرار خواهد داشت و در بهترین حالت تنها 25 کیلومتر با غزه فاصله دارد، جایی که نیروهای مقاومت فلسطین در آنجا مستقر هستند و از همین رو کریدور در تیررس مقاومت خواهد بود.
شوبکی همچنین گفت: ذخایر گاز موجود در میدان «مارین» در نزدیکی غزه، که از آبهای سرزمینی فلسطین محسوب میشود و میدان «اور» که بین مرزهای دریایی غزه وسرزمینهای اشغالی قرار دارد، نیز در تیررس بالقوه مقاومت خواهند بود.
این کارشناس اقتصادی معتقد است: کریدور پیشبینی شده تنها جادهای برای حملونقل زمینی بار نیست بلکه یک مسیر ریلی و همچنین شامل خطوط لوله نفت، گاز و هیدروژن و یک شبکه نوری برای انتقال داده و اینترنت است.