آموزش تمام زبانهای خارجی در مهدکودک و دبستان ممنوع است
مدیر پژوهش، برنامهریزی و تبیین ضوابط سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک گفت: آموزش زبان خارجی باید از دوره بعد از ابتدائی آغاز شود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، مسعود تهرانی فرجاد درباره آموزش زبان خارجی در کودکستانها اظهار داشت: طبق اسناد بالادستی و قوانین موجود، آموزش زبان خارجی باید از دوره بعد از ابتدائی آغاز شود و ممنوعیت آموزش زبانهای خارجه فقط مشمول زبان انگلیسی نیست بلکه سایر زبانها همچون عربی را هم شامل میشود.
تهرانی افزود: بر این اساس آموزش زبان خارجی در کودکستانها، پیش دبستانی و دبستانها ممنوع است و باید اقدام اقناعی و تربیتی انجام دهیم تا خانوادهها بدانند اگر آموزش ارائه نمیشود، مبنایی دارد چون در این دوران سنی، هویت ایرانی کودک در حال شکلگیری است.
وی متذکر شد: اینکه برخی کشورهای اروپایی، زبان انگلیسی و فرانسوی را به کودکان زیر 7 سال آموزش میدهند به دلیل اشتراکات پایهای آنهاست اما زبان فارسی این اشتراک پایهای را با زبان انگلیسی ندارد و با زبان عربی اشتراکات فراوانی دارد.
مدیر پژوهش، برنامهریزی و تبیین ضوابط سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک گفت: یکی از برنامههای جدی ما آموزش زبان فارسی به کودکان دو زبانه با حفظ زبان مادری است و شعارها درباره کودکستان چندزبانه غیردقیق است؛ این اقدامات باعث میشود کودک را آنگونه که میخواهیم تربیت کنیم و اجازه نمیدهیم، دوران کودکی خود را به خوبی سپری کند.
فرجاد افزود: با تشکیل سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک در سال 99، امور تعلیم و تربیت کودکان کمتر از 7 سال به آموزش و پرورش واگذار شد.
قانونی که اجرا نمیشود
در همین زمینه خبرگزاری فارس با انتشار ویدئویی مربوط به یکی از دبستانهای معروف غیرانتفاعی در شمال تهران که معلمان در آن مشغول آموزش زبان انگلیسی هستند، نوشت: سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک اعلام کرده آموزش زبان خارجی باید از دورۀ بعد از ابتدائی آغاز شود. این در حالی است که بیشتر مدارس غیرانتفاعی در مقاطع پیشدبستانی و دبستان به دانشآموزان زبان خارجی تدریس میکنند.