kayhan.ir

کد خبر: ۲۷۴۴۸۱
تاریخ انتشار : ۱۶ مهر ۱۴۰۲ - ۲۱:۴۹
پرونده بازی‌های آسیایی ‌هانگژو 2022 بسته شد

پایان کار کاروان ایران با کسب 54 مدال دبیر کمیته ملی المپیک: باید به سمت رشته‌های جدید و پرطرفدار برویم

در پایان بازی‌های آسیایی هانگژو، کاروان ایران موفق به کسب ۵۴ مدال شد.

 

سرویس ورزشی-

پرونده بازی‌های آسیایی ‌هانگژو روز گذشته با برگزاری مسابقات کاراته بسته شد. در آخرین روز نوزدهمین دوره بازی‌های آسیایی، سارا بهمنیار در مرحله یک‌چهارم نهایی وزن ۵۰- کیلوگرم کاراته بازی‌های آسیایی ‌هانگژو با نتیجه هشت بر صفر برابر سریفا چون از کامبوج به پیروزی رسید و راهی دور نیمه‌نهایی شد. سارا بهمنیار در مرحله نیمه‌نهایی با نتیجه پنج بر چهار برابر مولدیر ژانگبیربای از قزاقستان شکست خورد و راهی دیدار رده‌بندی شد.
بهمنیار در دیدار رده‌بندی حریف ژاپنی‌اش را که قهرمان جهان در سال‌های 2018 و 2021 بود، با نتیجه 6 بر 5 شکست داد و به مدال برنز رسید. سارا بهمنیار در پایان بازی رده‌بندی گفت: خوشحالم که در این بازی‌ها به مدال برنز رسیدم. البته هدف من مدال طلا بود ولی خدا را شکر که دست خالی نمی‌روم. امروز برابر حریف نامدار ژاپنی پیروز شدم و به مدال برنز رسیدم و این مدال را به مردم خوب کشورم تقدیم می‌کنم و سپاسگزارم که حمایت‌مان کردند.
کسب 54 مدال در بازی‌های آسیایی
این کاروان با 289 ورزشکار در 34 رشته و با شعار «ایمان، ایران و افتخار» عازم ‌هانگژو شد، با این حال با وجود تاکید بر کیفی‌‌سازی و اقدامات انجام‌شده در این زمینه، نتوانست به آنچه می‌خواست دست یابد.
کاروان ایران در این دوره بازی‌های آسیایی با 54 مدال شامل 13 طلا، 21 نقره و 20 برنز در جایگاه هفتم پایین‌تر از چین، ژاپن، کره‌جنوبی، هند، ازبکستان و چین‌تایپه در رده هفتم ایستاد.
این در حالی است که کاروان ایران در دوره پیشین بازی‌های آسیایی 62 مدال شامل 20 طلا، 20 نقره و 22 برنز گرفت و ششم شد. البته طی 16 دوره‌ای که ورزش ایران در بازی‌های آسیایی شرکت داشته، پایین‌ترین جایگاه در بازی‌های 2002 بوسان ثبت شد که 36 مدال گرفتیم و در رده دهم قرار گرفت.
بعد از آن دوره بازی‌ها و در چهار دوره دیگر بازی‌های آسیایی، کاروان اعزامی ایران رده‌های چهارم، پنجم و ششم (2 بار) به خود اختصاص داد. جایگاه کاروان اعزامی به‌ هانگژو نسبت به دوره گذشته بازی‌ها اگرچه یک پله بود اما هشداری است برای ورزش ایران که در این دوره بازی‌ها و در برخی رشته‌ها، در حد انتظار نبود و اگر کشتی مثل همیشه مدال‌آوری نمی‌کرد، چه بسا جایگاه پایین‌تری در جدول داشتیم. اسامی مدال‌آوران ایران در بازی‌های آسیایی به شرح زیر است:
طلا: تیم ملی والیبال ایران، افشین سلیمی در ووشو، یوسف صبری در ووشو، صادق آذرنگ در کوراش، حسین رسولی در دوومیدانی، رضا علیپور در سنگنوردی، محمدهادی ساروی در کشتی، امین میرزازاده در کشتی، سجاد گنج‌زاده در کاراته، یونس امامی در کشتی آزاد، حسن یزدانی در کشتی آزاد، امیرحسین زارع در کشتی آزاد، تیم ملی شطرنج مردان.
نقره: مهسا جاور و زینب نوروزی در قایقرانی، مهسا جاور، نازنین ملایی، فاطمه مجلل و زینب نوروزی در قایقرانی، مهدی حاج‌موسایی در تکواندو، علیرضا حسین‌پور در تکواندو، زهرا کیانی در ووشو، الهه منصوریان در ووشو، شجاع حسینی در ووشو، محسن محمدسیفی در ووشو، آرین سلیمی در تکواندو، مهدی الفتی در ژیمناستیک، مجید وحید بریمانلو در کوراش، دنیا آقایی در کوراش، زهرا باقری در کوراش، احسان حدادی در دوومیدانی، امین کاویانی‌نژاد در کشتی، ناصر علیزاده در کشتی، ترانه احمدی در اسکیت، رحمان عموزاد در کشتی آزاد، تیم ملی کبدی مردان، مجتبی گلیج در کشتی آزاد، علی داودی در وزنه‌برداری.
برنز: فرانک پرتوآذر در دوچرخه‌سواری، مرجان سلحشوری در تکواندو، مبینا نعمت‌زاده در تکواندو، مهران برخورداری در تکواندو، متین رضایی در تکواندو، ملیکا میرحسینی در تکواندو، محمد رهبری در شمشیربازی، نوشاد و نیما عالمیان و امیرحسین هدایی در تیمی تنیس روی میز، نیما و نوشاد عالمیان در دونفره تنیس روی میز، شهربانو منصوریان در ووشو، علی پاکدامن، محمد رهبری، محمد فتوحی و فرزاد باهر در تیمی شمشیربازی، هانیه رستمیان و امیر جوهری‌خو تیم میکس تپانچه بادی، عادل مجللی و کیا اسکندانی در قایقرانی، سپهر ساعتچی و پیمان قویدل در قایقرانی، ملیکا امید در کوراش، هدیه کاظمی در قایقرانی، سید دانیال سهرابی در کشتی فرنگی، تیم ملی کبدی زنان، فاطمه سعادتی در کاراته، سارا بهمنیار در کاراته.
باید به سمت رشته‌های کم‌خرج پرطرفدار برویم
سید مناف ‌هاشمی دبیرکل کمیته ملی المپیک در پایان این رقابت‌ها به خبرنگاران گفت: خدا را شاکرم که ورزشکاران همه تلاش خود را کردند و آنچه که باید در میدان از خودشان نشان می‌دادند، انجام دادند تا بتوانند پرچم ایران را به اهتزاز دربیاورند و جایگاه ایران را در نقطه‌ای نگه‌دارند که یک رضایت نسبی وجود داشته باشد. به هر حال فضا، فضای بین‌المللی است و فضائی نیست که فکر کنیم سایر کشورها ایستاده‌اند که جایگاه خودمان را بهتر کنیم. مطمئن باشید که خیلی از کشورها با انرژی خیلی بالایی تلاش می‌کنند که جایگاه ایران را بگیرند. حتی برخی از تحلیل‌ها این بوده که با شرایطی که در پنج سال گذشته ورزش ایران داشت، ما هشتم، نهم و دهم شویم. این کارنامه فدراسیون‌های ماست. اعتقاد دارم تمام 34 رشته‌ای که در قالب 28 فدراسیون در اینجا حضور پیدا کردند، ظرف یک ماه بنشینیم و بررسی کنیم، چون مسائل رشته به رشته متفاوت است.
هاشمی عنوان کرد: ما مدال‌های خود را با بانوان شروع کردیم و مدال آخر نیز توسط خانم سارا بهمنیار کسب شد. این نشان می‌دهد که بانوان مدال‌های خوبی گرفتند و اتفاق خوبی تا اینجا افتاد. باید خوشحال باشیم که 5 رشته فارغ از 54 مدال کسب شده، خودشان را نشان دادند و به ما مسئولان کمیته المپیک، وزارت ورزش، دولت و مجلس پیام دادند که اگر در این چند رشته سرمایه‌گذاری شود، می‌توانیم مدال‌های زیادی بگیریم. هیچ‌کس فکر نمی‌کرد که ژیمناستیک مدال بگیرد، در شطرنج همه برآوردها در حد یک برنز بود، ولی به هر قیمت بود در روزهای آخر تصمیم گرفتیم که بیایند و طلای بازی‌های آسیایی را گرفتیم. این نشان می‌دهد که بچه‌های ما باهوش هستند و اگر روی اینها سرمایه‌گذاری کنیم، می‌توانیم افراد زیادی را داشته باشیم که مدال‌های خوش‌رنگی بگیرند.
دبیرکل کمیته المپیک گفت: درست است که رشته‌های خوبی مثل کاراته، تکواندو، کشتی، وزنه‌برداری، تیراندازی و تیروکمان باید برای ما کار کنند و بعضی‌هایشان این را هم انجام می‌دهند و البته برخی در حد انتظار نبودند، ولی باید به سمت رشته‌های جدید برویم که خرجی ندارند، ولی پرطرفدار هستند. ما حتماً برای دوره‌های بعدی باید بتوانیم در ژیمناستیک، تجهیزات را کامل کنیم. در اسکیت قول می‌دهم تعدادی مدال خواهیم گرفت، نه یک عدد.
هاشمی در پایان یادآور شد: تلاش کردیم بچه‌ها اصول و مسائل فرهنگی جمهوری اسلامی در حوزه پرچم و سرود و هماهنگی‌های مختلفی که در این حوزه را داشتیم، بتوانند رعایت کنند. امیدوارم این عملکرد رضایت ملت ایران را داشته باشد. البته باید آسیب‌شناسی کنیم و از امروز برای دوره آینده برنامه‌ریزی کنیم. می‌توانم عملکرد یک‌ساله را بگویم، اما پاسخگوی کل کاروان درخصوص جمع‌بندی کار هستیم. فدراسیون‌ها باید به مردم گزارش بدهند و مردم را قانع کنند. در مجموع تجربه خیلی عالی بود که اگر همین الان برنامه 4ساله داشته باشیم، زیرساخت‌ها را درست کنیم، مدیریت جامع داشته باشیم، کرسی‌های بین‌المللی را به دست بیاوریم و همه اینها را با هم ببینیم، می‌توانیم به آینده امیدوارتر باشیم. اگر کوتاهی داشتیم، مردم ببخشند و اگر کار یا تلاشی هم کرده‌ایم، قطعاً وظیفه ما بوده است.