مزه ششم شناسایی شد!
یک مطالعه جدید نشان داده است که زبان انسان غیر از پنج مزه شامل شیرینی، شوری، تلخی، ترشی و اومامی که تاکنون تعریف شده است، آمونیومکلرید را نیز بهعنوان یک طعم اصلی تشخیص میدهد.
به گزارش ایسنا و به نقل از نیواطلس، پژوهشگران مکانیسمی را کشف کردهاند که حسگرهای چشایی ما به وسیله آن آمونیومکلرید را تشخیص میدهند که نمونه آن طعم متمایز شیرینبیان نمکی است که در کشورهای حوزه اسکاندیناوی و هلند محبوب است. پژوهشگران میگویند این کشف شواهدی را برای وجود ششمین طعم اصلی ارائه میدهد. طعم اصلی پنجم یعنی اومامی، پس از شناسایی توسط کیکونا ایکدا در سال ۱۹۰۸ سرانجام در سال ۱۹۹۰ بهعنوان یک طعم متمایز شناخته شد و به چهار طعم اصلی تا آن زمان شامل شیرینی، ترشی، شوری و تلخی پیوست. اکنون مطالعهای که توسط پژوهشگران کالج ادبیات، هنر و علوم USC Dornsife انجام شده است، شواهدی از طعم اصلی شماره 6 را یعنی آمونیومکلرید یافته است. امیلی لیمان، نویسنده مسئول این مطالعه گفت: اگر در یک کشور در حوزه اسکاندیناوی زندگی میکنید، با این طعم آشنا هستید و ممکن است آن را دوست داشته باشید. اشاره وی به طعم شیرینبیان شور است که یک نوع آبنبات با افزودنی آمونیومکلرید است که طعم متمایزی دارد و دوستدارانش طعم آن را تلخ، شور و کمی ترش توصیف میکنند. این مطالعه در مجله Nature Communications منتشر شده است.