مدیرعامل فرابورس عنوان کرد
افزایش ۴۲۰ درصدی تأمین مالی در فرابورس ایران
مدیرعامل فرابورس ایران گفت: در نیمه نخست امسال تامین مالی ۸۰ طرح انجام شد که نشاندهنده ۴۲۰ درصد افزایش تامین مالی نسبت به مدت مشابه سال گذشته است.
به گزارش ایرنا، محمدعلی شیرازی در آیین افتتاحیه بازار توافقی فرابورس ایران اظهار داشت: ارزش بازار فرابورس در شش ماه نخست سال جاری دو هزار و ۵۰۰ هزار میلیارد تومان بوده است، همچنین دو هزار میلیارد تومان ارزش بازار سهام بوده که حاکی از رشد ۴۱ درصدی است.
وی افزود: معاملات اوراق در فرابورس در شش ماه گذشته ۷۰ درصد رشد را تجربه کرده و معاملات سهام نیز ۱۲۰ درصد افزایش یافته است.
شیرازی با تاکید بر اینکه میزان سهام آزاد شناور نیز افزایش یافته است، خاطرنشان کرد: میانگین ارزش معاملات به شناوری بالا رفته که نشاندهنده افزایش شفافیت است. همچنین در این مدت گشایش نماد ۹ شرکت در فرابورس به سرانجام رسید. وی ادامهداد: در مدت یاد شده سه هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان تامین مالی از طریق عرضه اولیه در این بازار به ثبت رسید و در حوزه تامین مالی جمعی شش موافقت اصولی صادر شد.
مدیرعامل فرابورس ایران با تاکید بر رشد قابل توجه در بازارهای فرابورس، ابراز امیدواری کرد با برنامههای تدوین شده روند صعودی این بازار ادامهدار باشد. بر همین اساس نیز بازاری با فعالیت غیربورسی راهاندازی شد تا عملیات OTC (معاملات خارج از بورس که مستقیما بین دو نفر انجام میشود) نیز در فرابورس اجرایی شود. در فرابورس تنوع کاملی از ابزارها و بازارها برای سرمایهگذاران وجود دارد و هر فرد با هر سلیقه و میزان سرمایه میتواند در این بازار سرمایهگذاری کند.
اتفاقی بسیار مهم برای بازار سرمایه
مجید عشقی، رئیس سازمان بورس هم روزگذشته در آیین افتتاح بازار توافقی فرابورس ایران با بیان اینکه افتتاح این بازار اتفاق بسیار مهمی است، گفت: توسعه فرابورس روندی باشتاب منطقی و مناسب در پیش گرفته است. یکی از ایرادهای جدی بازار پایه نداشتن تفاوت با بازار شرکتهای پذیرفته شده بود که میتوانست ریسکهایی را برای سرمایهگذاران به همراه داشته باشد.
عشقی خاطرنشان کرد: عمده شرکتهای بازار پایه امکان پذیرش در بازارهای بالاتر را ندارند و باید در بازار توافقی درج شوند که این شامل همه شرکتها نمیشود و شرکتهایی که امکانپذیرش در بازارهای بالاتر را داشته باشند باید به بازارهای اصلی منتقل شوند. وی با تاکید بر اینکه معاملات سهام در بازار پایه ریسکهای بسیاری برای سهامداران دارد و برخی بدون توجه به این ریسکها، خرید و فروش میکردند، اظهار داشت: فرابورس پیشنهاد راهاندازی بازار توافقی را بر همین اساس مطرح کرد که موضوعات فنی متعددی به دنبال داشت زیرا روند معاملات مانند سایر بازارها نبود.
رئیس سازمان بورس با اشاره به اینکه پیام بازار توافقی، وجود تفاوت محسوس بین شرکتهای پذیرش شده و پذیرش نشده در روند معاملات است، تاکید کرد: در این بازار سرمایهگذاران باید بیانیه ریسک را امضا کنند و همچنین از نظر حجم مبنا و دامنه نوسان محدودیتهای کمتری دارد. وی با بیان اینکه در بازارهای بینالمللی مشابه بازار پایه وجود ندارد بلکه بازارهای خاصی با معاملهگران خاص فعال است، گفت: از این پس ورودی بازار پایه بسته است و شرکتهایی که به لحاظ قانونی باید وارد بازار سرمایه شوند و امکان ورود به بازارهای اصلی را ندارند، وارد بازار توافقی خواهند شد. به گفته عشقی، سایر شرکتهای بازار پایه نیز باید در کوتاهترین زمان شرایط خود را برای ورود به بازارهای بالاتر احراز، یا به بازار توافقی ورود پیدا کنند.