kayhan.ir

کد خبر: ۲۷۴۱۸
تاریخ انتشار : ۲۹ مهر ۱۳۹۳ - ۲۱:۲۳
معاون نهاد کتابخانه‌های کشور:

وضعیت بازار نشر کتاب در کشور مناسب نیست

معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، گفت: بازار نشر کتاب در کشور، از وضعیت مطلوبی برخوردار نیست.

همدان - خبرنگار کیهان:

امین متولیان در نشست مدیران و کارشناسان منابع کتابخانه‌های عمومی کشور در همدان، با اشاره به اینکه بازار نشر کتاب در کشور در سال‌های اخیر، وضعیت مطلوبی نداشته است ادامه داد: تاکنون نتوانسته‌ایم خرید کتاب را در سبد خرید خانواده‌ها نهادینه کنیم که البته دلایل مختلف از جمله اوضاع اقتصادی و مالی یا سیاسی و فرهنگی برای این امر ذکر می‌شود اما هیچ یک از دلایل قانع‌کننده نیست.
معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی نهاد کتابخانه‌های کشور یادآور شد: در مجموع هزینه پرداختی خانواده‌ها برای خرید کتاب در مقایسه با هزینه‌های پرداختی برای تفریحات و سرگرمی، بسیار پایین است.
متولیان با اشاره به لزوم رسیدن به اهداف برنامه‌ریزی‌ها و از جمله تلاش برای اجرای برنامه نهضت مطالعه مفید، اظهار داشت: نهاد کتابخانه‌ها، هم‌اکنون جهت افزایش سرانه مطالعه و نیز بهبود بازار و خرید کتاب، برنامه‌ریزی‌هایی را به عنوان طرح‌های راهبردی در دست اجرا دارد.
وی اضافه کرد: برنامه‌ریزی برای تعامل با بازار کتاب و بررسی تاثیر متقابل بازار و نیاز کتابخانه‌های عمومی بر یکدیگر در حال انجام است.
متولیان ادامه داد: بر این اساس باید تعیین تکلیف شود که بازار نشر بر اساس نیاز کتابخانه‌های عمومی تنظیم شود یا اینکه برنامه‌ریزی‌ها و اهداف نهاد کتابخانه‌ها بر مبنای بازار انجام بگیرد.
متولیان تاکید کرد: در صورت به نتیجه رسیدن این طرح و مشخص شدن تکلیف، می‌توانیم در بازار نشر کتاب تحول مطلوبی ایجاد کنیم.
وی افزود: مطابق روند فعلی، چشم‌انداز خوبی برای بازار نشر پیش‌بینی نمی‌شود و برای بهبود آن لازم است تا سایر نهادهای مرتبط با امور فرهنگی و نشر نیز وارد عمل شده و همکاری کنند.
همچنین ابراهیم شمشیری مدیرکل کتابخانه‌های عمومی کشور در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در شهرستان چالوس اظهار داشت: طرح استانداردسازی کتابخانه‌های سیار در کشور تدوین شد و در صورت تامین اعتبارات لازم به زودی شاهد اجرای این طرح در کشور خواهیم بود.
وی درباره توسعه کتابخانه‌ها در روستاهای کشور افزود: نهاد کتابخانه‌های کشور در نظر دارد تا نقشه راهی را برای توسعه کتابخانه‌ها براساس چشم‌انداز 1‍404 در روستاهایی با جمعیت یک هزار تا یک هزار و 500 نفر با استفاده از کتابخانه‌های سیار ترسیم کند.
مدیرکل کتابخانه‌های عمومی کشور ادامه داد: بر اساس این چشم‌انداز با ایجاد هر کتابخانه سیار، 12 روستا به صورت تجمیعی از خدمات آن برخوردار می‌شوند.