kayhan.ir

کد خبر: ۲۷۳۹۳
تاریخ انتشار : ۲۹ مهر ۱۳۹۳ - ۲۰:۴۵
معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده:

محیط ورزشگاه‌ها برای زنان مناسب نیست

معاون رئیس‌جمهور در خصوص ممنوعیت حضور زنان ایرانی در ورزشگاه‌ها گفت: محیط استادیوم‌ها و ورزشگاه‌ها به دلیل به کار بردن برخی شعارها برای زنان مناسب نیست.


شهیندخت مولاوردی در پنجمین اجلاس وزرای امور زنان کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی در باکو در رابطه با ممنوعیت حضور زنان ایرانی در ورزشگاه‌ها تأکید کرد: بسیاری از این اقدامات که از آن به عنوان محدودیت یاد می‌شود با هدف حمایت از زنان صورت می‌گیرد.
وی افزود: دلیل این ممنوعیت این است که محیط استادیوم‌ها و ورزشگاه‌ها به دلیل به کار بردن برخی شعارها برای زنان مناسب نیست، هر چند رویکرد دولت یازدهم این است که به جای حذف زنان از این محیط‌ها باید به سالم‌سازی این مکان‌ها اقدام کرد.
معاون رئیس‌جمهور با یادآوری افتخارآفرینی دختران ایرانی در بازی‌های آسیایی، اظهار داشت: دولت برای حضور بانوان و دختران در ورزشگاه‌ها برنامه مشخصی دارد و در این زمینه کمیته مشترکی را با وزارت ورزش و جوانان تشکیل داده است.
به گزارش روابط عمومی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، مولاوردی با اشاره به ماده 9 طرح جامع جمعیت و تعالی خانواده افزود: این پیشنهاد در چارچوب طرح یاد شده صورت گرفته که اکنون در کمیسیون فرهنگی مجلس مطرح است.وی تصریح کرد: پیش از این، طرح جمعیت و تعالی خانواده در کمیسیون بهداشت مجلس مورد بررسی قرار گرفت اما دوباره برخی از نمایندگان پیشنهادهایی را دادند که از جمله منع به کارگیری مجردها اعم از دختر و پسر در هیئت علمی دانشگاه‌ها است.
مولاوردی تسهیل در امر ازدواج جوانان، رفع مشکل مسکن آنها و راهکارهایی برای متقاعد کردن  جوانان برای تشکیل خانواده را از جمله راهکارهای جایگزین طرح یاد شده عنوان کرد.وی اظهار داشت: تا زمانی که جوانان ما به آن باور قلبی نرسند که زمینه لازم برای ازدواج آنها فراهم شده تن به این کار نخواهند داد.معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده درباره عملکرد معاونت متبوع خود در دولت یازدهم اظهار گفت: یک‌سال زمان زیادی برای قضاوت درباره عملکرد یک دولت نیست اما با توجه به جابه‌جایی دولت و تغییر رویکرد نسبت به زنان و خانواده، مقدمات برای برنامه‌ریزی 3 سال آینده را فراهم کرده‌ایم.وی تصریح کرد: در آغاز سال دوم کار دولت تدبیر و امید چند لایحه را برای ارایه به دولت آماده کرده‌ایم که می‌تواند در جهت اصلاح قوانین و مقررات به بهبود وضعیت کمک کند.وی ادامه داد: در کنار این لوایح برنامه‌هایی نیز به منظور توانمندسازی زنان و خانواده داشته‌ایم که از آن جمله می‌توان به بیمه زنان خانه‌دار اشاره کرد زیرا باور داریم این زنان نقش مهمی در اقتصاد خانواده و جامعه دارند، از این رو باید برای آینده آنها تدبیری داشته باشیم.
مولاوردی تصریح کرد: اکنون زنان خانه‌دار می‌توانند خود را «بیمه خویش‌فرما» کنند اما بر سهم دولت در تأمین این بیمه نیز تأکید داریم.مولاوردی با بیان اینکه همزمان با آغاز به کار دولت یازدهم و در ماه‌های پایانی دولت قبل مرکز امور زنان به معاونت امور زنان و خانواده ارتقا یافت، گفت: این مسئله سطح انتظارات از ما را در جامعه افزایش داده است.
وی ادامه داد: از نظر بهداشت هم طی دهه‌های اخیر شاخص امید به زندگی زنان افزایش یافته است اما هنوز از نظر میزان مشارکت سیاسی و اقتصادی جای کار وجود دارد. تلاش می‌کنیم تا در انتخابات آتی مجلس زنان بیشتری به مجلس راه پیدا کنند و آنها از نظر میزان مشارکت اقتصادی در وضعیت اقتصادی جامعه نقشی بهتر و موثرتر را عهده‌دار شوند.
مولاوردی در پاسخ به سوالی مبنی بر افزایش نرخ طلاق و کاهش نرخ ازدواج هم گفت: در این دو مورد با یک پدیده جهانی روبرو هستیم. اکنون سن ازدواج در سراسر دنیا یک مسئله است و باید ریشه و علل وقوع طلاق نیز که متعدد است بررسی شود زیرا بیشتر طلاق‌ها در سال‌های اولیه زندگی اتفاق می‌افتد.
معاون رئیس جمهور درباره ملاله یوسف زی دختر 17 ساله برنده جایزه صلح نوبل گفت: این اتفاق چهره واقعی اسلام را نشان می‌دهد که دین ما مدافع صلح و حقوق انسان‌هاست، مایه مباهات برای مسلمانان است که یک دختر مسلمان جایزه صلح نوبل را از آن خود کرده است.