کد خبر: ۲۷۳۳۳۱
تاریخ انتشار : ۲۸ شهريور ۱۴۰۲ - ۲۲:۲۱
تحلیل فارن‌افرز از فرجام جنگ اوکراین

کشورهای غربی احتمالا اوکراین را مقابل روسیه تنها خواهند گذاشت

نشریه تخصصی فارن‌افرز در گزارشی با توجه به احتمال تغییر در نظام‌های سیاسی کشورهای اروپایی و آمریکا به ارزیابی این مسئله پرداخته که ممکن است آنها با گذشت زمان دست از حمایت از اوکراین بردارند و این کشور را به حال خود رها کنند.

هر روز که جنگ اوکراین ادامه پیدا می‌کند تردیدها در اروپا و آمریکا نسبت به ادامه کمک‌های مالی و تسلیحاتی به کی‌یف بیشتر می‌شود. طی 18 ماه گذشته مجموع کمک‌های مالی و تسلیحاتی به اوکراین بالای 100 میلیارد دلار رسیده است. هرچند بعضی مقامات سابق آمریکا اعلام کرده‌اند بایدن بیش از 200 میلیارد دلار از جیب مالیات‌دهندگان آمریکایی را سخاوتمندانه به کی‌یف بخشیده است. با شکست اوکراین در ضدحملات اخیر که تلفات انسانی بالایی نیز به همراه داشته است تردیدها نسبت به ادامه کمک‌ها به اوکراین بیشتر شده است. نشریه آمریکایی «فارن‌افرز» نیز در گزارشی به این مسئله پرداخته که ممکن است اروپا و آمریکا با گذشت زمان دست از حمایت از اوکراین بردارند و این کشور را به حال خود رها کنند. به گزارش ایرنا، فارن‌افرز در این گزارش به قلم «لیانا فیکس» و «مایکل کیماژ» آورده است: ادامه تعهد غرب به اوکراین مسئله تضمین‌شده‌ای نیست. حوزه‌های انتخابیه در اروپا و آمریکا درخصوص حمایت درازمدت از اوکراین تردید دارند. تاکنون چنین صداهای مردّدی در اقلیت بوده اما به تدریج در حال گسترش است. در ایالات متحده، جنگ در اوکراین به آخرین نقطه اشتعال در مبارزه بر سر اینکه آمریکایی‌ها چقدر باید به حمایت از شرکا و متحدان خارجی اهمیت دهند و برای آن هزینه کنند، تبدیل شده است. در اروپا، همه‌گیری کرونا، تورم بالا و پس از آن وقوع جنگ فشار اقتصادی به آنها وارد کرده است. خوش‌بینی در مورد موفقیت اوکراین در حال محو شدن است و به نگرانی در مورد یک جنگ بزرگ و بی‌پایان در خاک اروپا تبدیل شده است. این گزارش می‌افزاید: «در همین حال تحولات در خط مقدم جبهه به‌ویژه سرعت آهسته و دستاوردهای اندک ضدحمله اوکراین تردیدها را در مورد ادامه حمایت غرب از کی‌یف افزایش داده است. حتی اگر ضدحمله اوکراین نتیجه نسبتا خوبی را داشته باشد، این مسئله جنگ را به این زودی‌ها متوقف نخواهد کرد. حامیان اوکراین یک تئوری شفاف و مورد توافق را در مورد پیروزی این کشور علیه روسیه ندارند. خارج از اوکراین اخبار حول موضوعات دیگری به غیر از جنگ می‌گردد. هرچه مناقشه طولانی‌تر شود، جنگ روسیه و اوکراین بیشتر به پس‌زمینه ذهن‌ها خواهد رفت و درخواست‌ها برای یافتن حداقل یک راه‌حل برای پایان جنگ را افزایش می‌دهد. این گزارش می‌افزاید: خطر اصلی برای اوکراین در تغییر ناگهانی رویکرد سیاسی در غرب کمتر از کاهش کمک‌های خارجی نیست. با این حال اگر یک تغییر ناگهانی رخ دهد، ابتدا از ایالات متحده شروع می‌شود که جهت‌گیری اصلی سیاست خارجی آن در نوامبر (آبان/ آذر) ۲۰۲۴ در جریان انتخابات مشخص خواهد شد. از نظر اروپایی‌ها، هرچه جنگ طولانی‌تر شود، می‌تواند غیرقابل حل‌تر و پرهزینه‌تر به نظر برسد و بیشتر وسیله‌ای برای قدرت ایالات متحده باشد تا منافع اصلی اروپا. روزنامه واشنگتن‌پست نیز در گزارشی با اذعان به سخت‌تر شدن ادامه حمایت‌ها از اوکراین نوشته است: بایدن برای نشست امسال مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک یک دستورکار شفاف دارد؛ حفظ «حمایت قاطع» جهانی از اوکراین. اما مسیر همواری پیش‌روی او نیست.
نیویورک‌تایمز: اوکراین عامل حمله مرگبار بود
خبر دیگر اینکه روزنامه آمریکایی نیویورک‌تایمز گزارش کرد که حمله موشکی ۶ سپتامبر (۱۵ شهریور) به بازارچه «کنستانتینوفکا» در شرق اوکراین که یکی از مرگبارترین حملات چندماه اخیر در این کشور محسوب می‌شود و به مرگ ۱۵ غیرنظامی و زخمی شدن ۳۰ نفر دیگر منجر شد، توسط یک موشک اوکراینی صورت گرفته است. طبق این گزارش، کمتر از دو ساعت پس از این حمله موشکی، «ولودیمیر زلنسکی»، رئیس‌جمهور اوکراین، تصریح کرد که «تروریست‌های» روسیه عامل این حمله بوده‌اند و بسیاری از رسانه‌های خبری همین خط‌مشی را دنبال کردند. به گزارش فارس، روزنامه نیویورک‌تایمز با این‌ حال گزارش کرد که شواهد جمع‌آوری‌شده و تجزیه و تحلیل‌های نیویورک‌تایمز از جمله تکه‌های موشک، تصاویر ماهواره‌ای، حساب‌های کاربری شاهدان و پست‌های رسانه‌های اجتماعی به‌طور محکم نشان می‌دهد که این حمله فاجعه‌بار در نتیجه شلیک یک موشک پدافند هوایی اوکراین بوده است که از سامانه پرتاب «باک» شلیک شده و از مسیر خود منحرف شده است. سخنگوی نیروهای مسلح اوکراین اعلام کرد که سرویس امنیتی این کشور در حال تحقیق درباره این رخداد است و طبق قوانین ملی نمی‌تواند در این زمینه اظهارنظر کند.
براساس گزارش نیویورک‌تایمز، مقام‌های اوکراینی بلافاصله پس از حمله موشکی فوق، در ابتدا تلاش داشتند تا مانع دسترسی خبرنگاران نیویورک‌تایمز به بقایای موشک و مناطق آسیب‌دیده شوند اما خبرنگاران درنهایت موفق شدند در صحنه حاضر شده و با شاهدان ماجرا مصاحبه کنند و بقایای تسلیحات مورد استفاده را جمع‌آوری کنند. تصاویر دوربین‌های امنیتی نشان می‌دهد که موشک فوق از سمت قلمرو تحت کنترل اوکراین به سمت کنستانتینوفکا و نه پشت خطوط روسیه شلیک شده است.
در زمان وقوع این رخداد، رسانه‌های غربی از جمله شبکه «یورونیوز» گزارش کرد که در یکی از آخرین حملات هوایی روسیه به شرق اوکراین که به نظر می‌آید حمله‌ای موشکی بوده باشد، دست‌کم ۱۷ نفر کشته شدند. روزنامه نیویورک‌تایمز در گزارش خود نوشته است که شواهد بیشتر نشان می‌دهد که دقایقی قبل از این حمله، ارتش اوکراین دو موشک سطح به هوا به سمت خط‌مقدم روسیه از شهرک دروژکیفکا، ۱۰ مایلی شمال غربی  کنستانتینوفکا شلیک کرده است.

captcha