kayhan.ir

کد خبر: ۲۷۲۷۹۲
تاریخ انتشار : ۱۹ شهريور ۱۴۰۲ - ۲۱:۰۰
حال هزار و ۴۰0 تن از مجروحان وخیم است

افزایش قربانیان زلزله مرگبار مراکش به بیش از ۲ هزار کشته و 2 هزار زخمی

 

وزارت کشور مغرب (مراکش) با صدور بیانیه‌ای از افزایش شمار جان‌باختگان زمین لرزه اخیر در این کشور به بیش از دو هزار کشته خبر داد.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری «آناتولی»، وزارت کشور مغرب بامداد روز یک‌شنبه با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که طبق جدیدترین آمار غیرنهایی قربانیان زمین‌لرزه شامگاه جمعه در مرکز این کشور، تاکنون دست‌کم دو هزار و ۱۲ نفر جان خود را از دست دادند و دو هزار و ۵۹ تن دیگر نیز زخمی شدند که جراحت هزار و ۴۰۴ تن از آنان خطرناک است.
در بیانیه وزارت کشور مغرب آمده، آمار مرگ و میر ناشی از زمین لرزه اخیر در ۱۰ منطقه ‌این کشور ثبت شده که شامل هزار و ۲۹۳ مورد در الحوز، ۴۵۲ مورد در تارودانت، ۱۹۱ مورد در شیشاوه، ۴۱ مورد در وزارت، ۱۵ مورد در مراکش، ۱۱ مورد در ازیلال، پنج مورد در اگادیر و اداوتنان، سه مورد در کازابلانکا، یک مورد در یوسفیه و یک مورد دیگر در تغییر می‌شود.
از سوی دیگر، «عبداللطیف وهبی» وزیر دادگستری مغرب در تماس تلفنی با تلویزیون دولتی این کشور، اعلام کرد که برخی از روستاهای واقع در نزدیکی کانون زمین لرزه مذکور، به طور کامل ناپدید شدند در حالی که شماری از محله‌های قدیمی و تاریخی شهر تارودانت نیز خسارت زیادی دیدند. گفتنی است، مؤسسه ملی ژئوفیزیک مغرب، ساعت ۲۳:۱۱ شامگاه جمعه به وقت محلی اعلام کرد که یک زمین لرزه به بزرگی ۷ درجه در مقیاس ریشتر، در عمق هشت کیلومتری زمین روی داده که کانون آن منطقه الحوز بوده و چندین شهر از جمله رباط، پایتخت این کشور، کازابلانکا، مراکش، مکناس، فاس، اغادیر و تارودانت را لرزاند.
به دنبال آن نیز، «محمد ششم»، پادشاه این کشور در جلسه‌ای با حضور مقامات بلندپایه در کاخ پادشاهی شهر رباط، سه روز عزای عمومی صادر کرد و طی این مدت نیز پرچم‌های بر فراز تمامی ساختمان‌های دولتی به حالت نیمه برافراشته درآیند. یک استاد زلزله‌شناسی و حوادث طبیعی در دانشگاه الهاشمیه اردن تاکید کرد که قدرت زلزله ویرانگری که اخیرا مراکش را لرزاند برابر با ۲۵ بمب هسته‌ای است. به گزارش اسپوتنیک، «عید الطرزی» افزود: این زلزله به قدرت ۷ ریشتر بسیار شدید بوده و تأسیسات و ساختمان‌هایی را که اصولی ساخته نشده ویران کرده است.
الطرزی درخصوص تأثیر این زلزله بر کشورهای اطراف گفت: بعید می‌دانم این زلزله قدرتمند بر گسل‌های فعال در مناطق اطراف به ویژه کشورهای شمال آفریقا و یا خاورمیانه تأثیر گذاشته باشد و یا اینکه عامل به وجود آمدن زلزله‌های ویرانگر مشابهی در این مناطق شود.
رئیس‌جمعیتِ هلال احمر ایران گفت: بر اساس روال جهانی باید کشور دچار بحران، فهرست درخواست‌های کمک را ارائه کند، برای همین از طریق وزارت خارجه و در تماس با رئیس‌صلیب سرخ کشور مغرب برای کمک به زلزله زدگان این کشور اعلام آمادگی کرده‌ایم.