اعتصاب و تظاهرات ضد دولتی4 کشور اروپایی را فرا گرفت
همزمان در چهار کشور اسپانیا، انگلیس، بلژیک و آلمان مردم تظاهرات ضددولتی یا اعتصاب برگزار کردند.
با وجود مخالفت دادگاه قانوناساسی اسپانیا با استقلال، 100 هزار کاتالان روز یکشنبه در هواداری از استقلال در شهر بارسلون تظاهرات کردند.
بر اساس این گزارش مردم با پوشیدن لباسهای زردرنگ پرچم زرد و قرمز کاتالونیا را در دست داشتند و برخی از اعضای جنبش جداییطلبانه نیز در این تظاهرات از آرتور ماس رهبر کاتالونیا خواستند تا انتخابات زودهنگام به جای همهپرسی استقلال در کاتالونیا برگزار کند.
کارمی فورکادل رئیس مجمع ملی کاتالونیا نیز در جمع تظاهرکنندگان تاکید کرد که «ما خواستار برگزاری انتخابات زودهنگام در ۳ ماه آینده هستیم.»
«آرتوس ماس» رئیسجمهور منطقه کاتالونیا تحت فشار دولت مرکزی سهشنبه هفته گذشته برگزاری همهپرسی را لغو کرد، که این مسئله باعث خشم استقلالطلبان کاتالان شده است.
بر اساس گزارش رسانههای خبری بیش از ۱۰۰ هزار نفر در این تظاهرات شرکت کرده بودند ولی پلیس این آمار را تایید نکرده است. کاتالونیا یک منطقه ثروتمند در شمال شرق اسپانیا است که زبان و فرهنگ خاص خود را دارد. بحران اقتصادی اسپانیا موجب تشدید تحرکات مردم این منطقه برای استقلال از این کشور در ده سال گذشته شده است.
در بلژیک نیز هزاران نفر از مردم روز یکشنبه به خیابانهای بروکسل ریختند تا اعتراض خود به سیاستهای ریاضتی دولت را به نمایش بگذارند.
سایت «پرستیوی» در این مورد نوشت: معترضان، مخالف برنامه جدید دولت مبنی بر افزایش سن بازنشستگی از 65 سال به 66 و تا سال 2030 به 67 سال هستند. تظاهرکنندگان شعار میدادند«مسنها استراحت کنند و جوانها کار کنند»بلژیکیها همچنین به قانون جدید که بنابر آن، افزایش پرداخت حقوق آتی آنها به تعویق خواهد افتاد هم اعتراض دارند. دولت راستگرای میانه « شارل میشل» که دو هفته پیش سوگند یاد کرد از برنامه خود مبنی بر اصلاحات مالیاتی و کاهش هر چه بیشتر در هزینههای عمومی خبر داد.
یورش پلیس لندن
به تظاهرات ضد دولتی
پلیس لندن نیز یکشنبه شب برای متفرق کردن صدها معترض جنبش موسوم به اشغال دموکراسی که در میدان پارلمان لندن حضور داشتند اقدام به بازداشت تعدادی از این افراد کرد.
دهها معترض انگلیسی جنبش اشغال دموکراسی پس از بازداشت دیگر معترضان توسط پلیس در میدان پارلمان لندن همچنان به اعتراض خود ادامه میدهند.
به گزارش تسنیم، معترضان برای سومین روز در این میدان حضور داشتند و پلیس به آنها 30 دقیقه فرصت داد تا صحنه را ترک کنند. پلیس انگلیس پس از پافشاری معترضان برای ادامه حضور در میدان به زور متوسل شده و تعداد زیادی از افراد حاضر را بازداشت کرد. یکی از افراد حاضر در این تحصن نیز به صورت زنده رفتار پلیس با معترضان را در اینترنت منتشر کرد.
سخنگوی این جنبش رفتار پلیس را «دیوانهوار» خواند. از سوی دیگر جنبش اشغال لندن در صفحه توییتر خود اعلام کرد: «دیوید کامرون از اعتراضات مدافع دموکراسی در هنگکنگ حمایت میکند اما قصد سرکوب همین اعتراضات در انگلیس را دارد.»
اعتصاب خلبانان خطوط هوایی لوفتهانزای آلمان نیز در اعتراض به وضعیت شغلی و پرداختهای بازنشستگی، مشکلات گستردهای برای مسافران به دنبال آورده است.
به گزارش فارس، لغو هزار و 450 پرواز خطوط هوایی لوفتهانزا منجر به سرگردانی 200 هزار مسافر این خطوط هوایی شد. شبکه خبری «راشاتودی» در این مورد نوشت که لغو این پروازها در پی اعلام اتحادیه خلبانان مبنی بر اعتصاب فراگیر دو روزه و در اعتراض به پرداختهای بازنشستگی صورت میگیرد.
این در حالی است که خدمات ریلی این کشور هم به دلیل اعتصاب آخر هفته گذشته رانندگان قطار دچار مشکل شده بود و میلیونها مسافر سرگردان شدند.
کشورهای حوزه منطقه یورو از سال 2008 میلادی وارد دوره رکود شدید شدهاند و برنامههای ریاضتی دولتها نیز تاکنون برای خروج از بحران موثر نبوده است.