هیچ پولی نباید خارج از کنترل خزانه جابهجا شود
محمد باقر قالیباف رئیسمجلس شورای اسلامی صبح روز دوشنبه در نشستی که با موضوع «ارائه اولیه گزارش تفریغ بودجه ۱۴۰۱» در دیوان محاسبات کشور برگزار شد، اظهار داشت: اگر از منظر یک مدیر اجرایی به دیوان نگاه کنیم میبینیم که این دیوان چگونه میتواند نقش کلیدی و جدی داشته باشد.
وی در بخشی از سخنان خود تاکید کرد: دو تصمیم میتوان گرفت که بدون هیچ خطا صفر تا صد آن را انجام دهیم. اگر در کشور عرضه نداشته باشیم و اجازه دهیم پولی از بیتالمال در حسابهای تجاری بماند و همه به حساب خزانه نرود، کار دچار خطا شده است از این رو باید این موضوع را تخلف قطعی محسوب کنیم تا حداقل بدانیم پول کجاست.
قالیباف در ادامه با تأکید بر اینکه از سوی دیگر نباید پول به صورت نقدی منتقل شود بلکه باید به صورت اعتباری باشد، گفت: یعنی تا کار به مرحله آخر نرسیده نباید پول پرداخت شود و این پول برای انجام کار نباید دست به دست شود چرا که در نهایت میبینیم ۳۰ درصد اعتبارات در بین راه رسوب کرده است. گاهی پول را از حساب برمیدارند و به حسابهای تجاری واریز میکنند و یک سال در آن حساب میماند؛ طی این زمان مسئولان جابهجا میشوند و فراموش میشود که پولی در حساب مانده است لذا این موضوعات را با پیچیده نکردن میتوان حل کرد.
قالیباف همچنین با بیان اینکه اگر قرار است در جمهوری اسلامی مسیر خود را با جدیت و دقت پیش ببریم باید بدانیم هرچه داریم فرصت است و تهدید نیست، اظهار کرد: تمام مسیر ما در دو موقعیت فرصتهای با ریسک و فرصتهای بدون ریسک تعریف میشود. در حقیقت مدیران انقلابی و شجاع به تهدیدها به چشم تهدید نمینگرند بلکه آنها را به چشم فرصتهای با ریسک میبینند. حرکتهای جهشی در فرصتهای معمولی رخ نمیدهد بلکه در فرصتهای با ریسک اتفاق میافتد که شجاعت، درایت، گذشت، محبت، برادری و اخلاص میخواهد تا به نتیجه برسد.