گزارش والاستریت ژورنال از فعالیت گسترده جاسوسهای چین در آمریکا
سرویس خارجی-
نشریه والاستریت ژورنال به نقل از مقامهای آمریکایی نوشت، چینیها در سالهای اخیر بالغ بر 100 بار به پایگاههای نظامی و دیگر مکانهای حساس در آمریکا دسترسی پیدا کرده و یک تهدید بالقوه جاسوسی را ایجاد کردهاند.
به گفته افسران متخصصِ حوزه چین در سازمان سیا، سرویس اطلاعاتی غیرنظامی اصلی پکن موسوم به «وزارت امنیت کشور» در سال ۲۰۰۵ به آمریکا اعلان جنگ کرد. از آن زمان تاکنون، در حالی که واشنگتن درگیر جنگهای خود در غرب آسیا بود، این وزارتخانه بهترین منابع خود را به کار برد و نفوذ افسرانی در دولت آمریکا و شرکتهای آمریکایی را فراهم کرد، تا آنجا که ممکن است اسرار علمی و فنی را به سرقت میبرند تا اقتصاد چین و قدرت نظامی آن را تقویت کنند.
نشریه آمریکایی والاستریت ژورنال در همین مورد نوشت، اتباع چینی حتی در پوشش گردشگر، در سالهای اخیر بالغ بر 100 بار به پایگاههای نظامی و دیگر مکانهای حساس در آمریکا دسترسی پیدا کرده و تهدید بالقوه جاسوسی را ایجاد کردهاند. وزارت دفاع آمریکا، اف.بی.آی و چند سازمان دیگر این کشور سال گذشته میلادی به بررسی تلاش برای محدود کردن این دست حوادث پرداختند. به نوشته والاستریت ژورنال، مقامهای آمریکایی به این اتباع چینی بهدلیل دست زدن آنها به آنچه تلاش عمدی یا تصادفی برای ورود بدون مجوز به پایگاههای نظامی و دیگر تأسیسات حساس ارتش آمریکا خوانده شد لقب «مهمان ناخوانده» را دادند.
طبق این گزارش، موارد دسترسی این اتباع چینی به مکانهای حساس در آمریکا شامل ورود آنها به محدوده آزمایشهای موشکی ارتش آمریکا در نیومکزیکو و همچنین شنا کردن آنها در لباس غواصی در آبهای گلآلود در نزدیکی یک تأسیسات پرتاب موشک دولت آمریکا در فلوریدا میشوند. آنطور که ایسنا نوشته، مقامهای آمریکایی مدعی شدند، این حوادث، شکلی از جاسوسی محسوب میشوند که ظاهراً هدف از آنها بررسی و آزمودن رویههای امنیتی در تأسیسات ارتش آمریکا و دیگر مکانهای فدرال بوده است. به نوشته والاستریت ژورنال، مقامهای آگاه به رویههای امنیتی در آمریکا گفتند، این افراد معمولاً اتباع چینی هستند که تحت فشار به خدمت گرفته و ملزم به گزارش دادن به دولت چین شدهاند. به نوشته این روزنامه آمریکایی، همچنین در پارهای از مواقع، این موارد ادعایی نفوذ اتباع چینی به مکانهای حساس، در نواحی روستایی دور از فرودگاههای تجاری، جاهایی که گردشگران کمتر به آنجا میروند، اتفاق افتادهاند.
گفتنی است، تنشها بین چین و آمریکا بهویژه بعد از جنجال واشنگتن بر سر پرواز یک بالون چینی در حریم هوایی آمریکا در اوایل سال جاری میلادی که به گفته مقامات حامل تجهیزات جاسوسی بود، تشدید شده است. این حادثه باعث نگرانی آمریکا درخصوص استفاده پکن از شیوههای غیرسنتی برای جمعآوری اطلاعات در خاک آمریکا، چه از طریق نزدیک شدن به پایگاهها و چه از طریق تجهیزات تجاری چینی با امکان استفاده برای جاسوسی شده است. البته سفارت چین در واشنگتن دیدگاه آمریکا نسبت به این حوادث را به چالش کشید. «لیو پنگیو»، سخنگوی سفارت چین در آمریکا، اظهار کرد: «ادعاهای مذکور از سوی آمریکا ساختگی و از روی سوءنیت هستند. ما از مقامهای آمریکایی میخواهیم ذهنیت جنگ سردی را کنار بگذارند، دست از مطرح کردن اتهامات بیاساس بردارند و بیشتر به تقویت اعتماد دوجانبه بین دو کشور و دوستی بین مردم دو کشور کمک کنند.»
هشدار چین به کشورهای آسیایی
خبر دیگر از چین آنکه دیپلمات ارشد چین هشدار داد، کشورهای جنوبشرق آسیا باید از پیروی از اوکراین اجتناب کنند و مراقب باشند که از آنها بهعنوان مهرههای ژئوپلیتیکی توسط نیروهای خارجی که در حال ایجاد اختلاف در این منطقه برای منافع خود هستند، استفاده نشوند. «وانگ یی» وزیر خارجه چین در جریان کنفرانس ویدیویی به میزبانی جامعه سیاست خارجی اندونزی در جاکارتا گفت: «بحران اوکراین زنگ خطر را برای بشریت به صدا درآورده است و تراژدیهای مشابه نباید در آسیا رخ دهد. ما باید امنیت منطقه را از طریق گفتوگو و همکاری ارتقا دهیم و با امنیت مطلق به قیمت امنیت سایر کشورها مخالفت کنیم.»