kayhan.ir

کد خبر: ۲۷۲۳۰۱
تاریخ انتشار : ۱۰ شهريور ۱۴۰۲ - ۲۱:۱۴
کیهان بررسی می‌کند

بحران «سلاح دزدی» در ارتش رژیم صهیونیستی

سرقت دامنه‌دار سلاح و تجهیزات نظامی از ارتش رژیم صهیونیستی به یک بحران تبدیل شده و این بحران نشانه بارز آن است که ارتش اشغالگران حتی توانایی و شایستگی مراقبت و نگاهبانی از تجهیزات خود را هم ندارد، چه برسد به آنکه این ارتش بتواند وارد یک نبرد و یا جنگ تمام‌عیار شود!
 
 
 
سرویس خارجی-
 
ساعت 12 بعدازظهر روز پنج‌شنبه گذشته، چند سرباز ارتش رژیم صهیونیستی در حالی که در ماشین مجهز به تیربار مشغول چرت زدن بودند، پس از بیدار شدن متوجه می‌شوند که تیربار وانت نظامی‌شان به سرقت رفته است. کانال ۱۴ رژیم صهیونیستی با تأیید این خبر گفته است که این تیربار در پایگاه نظامی «تزلیم» به سرقت رفته است. خبر بسیار عجیب است و اگرچه گفته شده تحقیقات درباره آن آغاز شده است، اما هنوز واقعا مشخص نیست که در یک پایگاه نظامی با امنیت بسیار بالا و ده‌ها دوربین نظارتی چگونه این تیربار روی وانت به سرقت رفته است. عجیب‌تر آنکه این برای نخستین‌بار نیست که تجهیزات و سلاح‌های ارتش رژیم اسرائیل به سرقت می‌رود، بلکه گزارش‌های متعددی نشان می‌دهد که ارتش رژیم صهیونیستی از سرقت داخلی تجهیزات نظامی خود رنج می‌برد. بررسی‌های کیهان نشان می‌دهد که ارتش رژیم صهیونیستی هر هفته با سرقت تسلیحات رو‌به‌روست. این خبر را «ایتزاک بریک»، افسر ارشد سابق در وزارت جنگ رژیم صهیونیستی به روزنامه یدیعوت آحارونت گفته است و تاکید دارد که هر هفته سلاح از پایگاه‌های نظامی به سرقت می‌رود. بریک این سرقت‌ها را یکی از «شکست‌های بزرگ» ارتش می‌داند. به گفته بریک، همه سرقت‌ها گزارش نمی‌شود و ممکن است برخی از آنها مورد توجه قرار نگیرد، زیرا ارتش آمار و شمارش همه سلاح‌هایی را در اختیار ندارد و یا از همه آنها اطلاعی در دست نیست، چون همه تسلیحات ثبت نشده‌اند. روزنامه عبری ‌هاآرتص گزارش داده است که ارتش تا سال 2015 نمی‌تواند اطلاعات دقیقی درباره میزان سلاح‌های دزدیده‌ شده از انبارها را جمع‌آوری کند و آماری که ارائه شده بسیار کمتر از تعداد واقعی آن است. براساس آمار این روزنامه، ارزیابی می‌شود که هر سال 15 میلیون دلار سلاح از پایگاه‌ها و پادگان‌های ارتش اسرائیل به سرقت می‌رود؛ به‌ویژه سال‌های 2021 و 2022 شاهد سرقت‌های عظیمی از پادگان‌های ارتش بوده است.
سانسور دزدی
یک نکته مهم دیگر آن است که همه دزدی‌ها در ارتش رژیم صهیونیستی گزارش نمی‌شود و یا اخبار همه سرقت‌های نظامی علنی و منتشر نمی‌شود. درواقع ارتش اشغالگر نمی‌خواهد جزئیات سرقت‌ها را فاش کند و همه آنچه که توسط رسانه‌ها گزارش می‌شود، اطلاعات درزکرده درباره سرقت‌هایی است که ارتش نتوانسته از انتشار خبر آن جلوگیری کند.
ارتش رژیم صهیونیستی در حال حاضر به‌دلیل شکاف داخلی بر سر برنامه‌های جنجالی نتانیاهو با موجی از استعفاها و کناره‌گیری‌ها رو‌به‌روست. در یک ماه گذشته تعداد استعفاها و کناره‌گیری‌ نظامیان ذخیره و افسران عادی در بدنه ارتش به بیش از 15 هزار نفر رسیده است و ارتش رژیم اسرائیل با بحران کمبود نیرو مواجه است. از این‌رو ارتش رژیم صهیونیستی برای حفاظت از انبارهای تسلیحاتی و تجهیزات نظامی خود نیروی کافی را در اختیار ندارد. گزارشی از میدل‌ایست مانیتور نیز نشان می‌دهد که ارتش رژیم صهیونیستی میلیون‌ها دلار در انبارهای تسلیحاتی خود سرمایه‌گذاری کرده است، اما این انبارها به‌دلیل کمبود نیروی نگهبانی، متروکه و رها شده‌اند. لذا کمبود نیروی نگهبانی کار سرقت تسلیحات و تجهیزات نظامی در انبارها و پادگان‌های ارتش رژیم صهیونیستی را آسان کرده است.
ارتش فشل
سرقت دامنه‌دار سلاح و تجهیزات نظامی از ارتش رژیم صهیونیستی نشانه بارز آن است که ارتش اشغالگران حتی توانایی و شایستگی مراقبت و نگاهبانی از تجهیزات خود را هم ندارد، چه برسد به آنکه این ارتش بتواند وارد یک نبرد و یا جنگ تمام‌عیار شود! سردبیر روزنامه جروزالم‌پست در یادداشتی که آن را در پائیز سال گذشته به‌دلیل تداوم دزدی‌ تسلیحات نظامیان منتشر کرد، با لحنی انتقادی خواستار توقف دزدی سازمان‌یافته در ارتش شد و گفت: «ارتشی که مسئول حفاظت از مرزهاست، باید ثابت کند که می‌تواند از پایگاه‌های خود در داخل مرزها محافظت کند.» این مطلب انتقادی به طرز غیرمستقیمی تاکید داشت که اگر ارتش نتواند امنیت پایگاه‌های خود را در داخل تامین کند، پس صلاحیت و توانایی حفظ مرزها را هم نخواهد داشت. 
«آنا آهرونهایم»، خبرنگار نظامی جروزالم‌پست نیز در گزارشی اعلام کرده است که بسیاری از سلاح‌های دزدیده شده در سال‌های اخیر توسط سربازانی صورت گرفته که با پیمانکاران غیرنظامی در این پایگاه‌ها همکاری می‌کردند. آنها نه‌تنها به پایگاه‌ها و انبارها دسترسی داشتند، بلکه می‌دانستند که سلاح‌ها در کجا ذخیره می‌شوند. اینها دزدی‌های عمدی و برنامه‌ریزی‌شده بودند که به خوبی اجرا شده‌اند. این دزدی‌ها رسوایی بزرگی است که دامنگیر ارتش اسرائیل شده و نشان می‌دهد که ارتش قادر به محافظت از پایگاه‌های خود نیست.
همچنین باید توجه داشت که سرقت‌ها به آمادگی ارتش رژیم اسرائیل به‌ویژه در مواقع اضطراری آسیب زیادی می‌زند؛ زیرا تایمز اسرائیل به نقل از افسران یگان‌های ارتش گزارش داده است که افزایش سرقت‌ها باعث شده تا نیروها با کمبود قابل توجه گلوله در مواقع بحرانی مواجه شوند. 
سربازان محتاج نان شب 
گزارش‌های دیگری نیز سلاح دزدی در ارتش را به وضعیت اقتصادی و معیشتی سربازان و افسران ارتش گره می‌زند. حقوق نظامیان ارتش و سربازان همواره در رژیم صهیونیستی پائین‌تر از حد انتظار آنها بوده است. دو سال پیش پس از ماه‌ها اعتراض و اعتصاب، کابنیه وقت رژیم صهیونیستی اعلام کرد که حقوق سربازان وظیفه از سال آینده 50 درصد افزایش خواهد داد و سربازان نیمی از حداقل دستمزد افسران کادر را دریافت خواهند کرد، اما به نظر می‌رسد این وعده هنوز به‌طور کامل عملی نشده است. از سوی دیگر دوره سربازی اجباری در ارتش برای صهیونیست‌ها 36 ماه یعنی 3 سال است. در این صورت جوانانی که مشغول خدمت در ارتش هستند طی مدت 3 سال مجبور به پذیرش حداقل حقوق هستند و با توجه به گرانی و تورم فزاینده در جامعه صهیونیستی برخی از این سربازان دست به سرقت مهمات و تجهیزات نظامی برای جبران کمبودهای مالی خود می‌زنند. تایمز اسرائیل گزارش می‌دهد که از نظر فنی، به سربازان ارتش اسرائیل حقوق پرداخت نمی‌شود، و پرداختی‌ها تحت عنوان هزینه‌های معیشتی صورت می‌گیرد که بسیار کمتر از حداقل دستمزد است. این حق‌الزحمه تنها در حد تأمین پول جیبی سرباز و هزینه‌هایی مانند بلیط سینما، لباس و وعده‌های غذایی رستوران است و فراتر از این هزینه‌ها را پوشش نمی‌دهد. 
بررسی‌ها نشان می‌دهد که در حال حاضر با افزایش حقوق سربازان ارتش رژیم صهیونیستی، سربازان خط مقدم 984 دلار، سربازان آماده رزم، 795 دلار، نیروهای پشتیبانی رزمی 579 دلار و سربازان اداری هر ماه 399 دلار دریافت می‌کنند. این در حالی است که حداقل دستمزد در رژیم اسرائیل در حال حاضر 1711 دلار در ماه است. لذا این اختلاف درآمدی باعث شده تا سرقت توسط سربازان ارتش پدیده‌ای رایج باشد.
رابطه معنادار سرقت در ارتش 
و عملیات‌های مسلحانه فلسطینی‌ها
از سوی دیگر طی چند سال گذشته که گزارش‌های بسیاری درباره افزایش سرقت در ارتش رژیم صهیونیستی منتشر شده، همزمان عملیات مسلحانه جوانان فلسطینی علیه اشغالگران نیز افزایش یافته است. این رابطه معنادار می‌تواند به معنای آن باشد که بخش زیادی از سلاح‌های سرقتی در ارتش رژیم صهیونیستی به دست جوانان فلسطینی می‌رسد. درواقع جوانان فلسطینی برای مبارزه خود جهت آزاد‌سازی قدس و اخراج اشغالگران، مشتری و خریدار سلاح‌های پیشرفته ارتش رژیم صهیونیستی در بازار سیاه هستند و این تسلیحات به‌واسطه به ‌دست نیروهای فلسطینی می‌رسد. 
روزنامه عبری «جروزالم‌پست» در گزارشی پایگاه‌های ارتش به‌ویژه در نقب را مهم‌ترین منابع تامین تسلیحات در بازار سیاه می‌داند و می‌گوید عمده سلاح‌هایی که از پادگان‌های ارتش در نقب دزدیده شده‌اند، سر از بازار قاچاق اسلحه در اردوگاه‌های فلسطینی کرانه باختری درآورده‌اند. این روزنامه افزود که مقامات تل‌آویو بیم آن دارند که سلاح‌های دزدیده شده شامل مسلسل، نارنجک و مواد منفجره به دست سازمان‌های مقاومت فلسطین در کرانه باختری اشغالی برسد و اوضاع برای ارتش بدتر از آنچه هست شود، چون ارتش بعد از این ناگزیر است با سلاح‌های مشابه خود در دست فلسطینی‌ها مقابله کند و این وضعیت کار را برای نظامیان ارتش بسیار دشوارتر خواهد کرد.