kayhan.ir

کد خبر: ۲۷۱۱۸۴
تاریخ انتشار : ۲۵ مرداد ۱۴۰۲ - ۲۰:۱۸

فرسودگی  زیرسـاخت بحـران خامـوش آمریـکا

 
 
همواره تصاویری از منهتن، امپایر استیت، سنترال پارک، تایمز اسکوئر و دیگر زرق و برق‌های ایالات متحده به عنوان نمادی از توسعه‌یافتگی این کشور در فیلم‌ها و سریال‌های آمریکایی نمایش داده شده است. تصاویری که به تنهایی تصورات ما از این کشور را شکل داده و کمتر ما را با مشکلات زیرساختی آمریکا آشنا می‌کند.
در حقیقت آمریکا در کنار تمام توسعه یافتگی خود در بسیار از حوزه‌ها؛ به دلیل فرسودگی زیرساخت‌هایش همواره متحمل هزینه‌های بالایی شده و طی سالیان گذشته در رتبه‌بندی‌های بین‌المللی افت چشمگیری داشته است. از وضعیت فرودگاه‌ها، سیستم برق‌رسانی، آب‌رسانی تا پل‌ها، سدها و جاده‌های این کشور که یکی پس از دیگری در حال فرسوده شدن هستند.
انجمن مهندسان ارتش آمریکا اعلام کرده است که برای تعمیر زیرساخت‌های فرسوده‌ ایالات متحده ۴,۶ تریلیون دلار بودجه مورد نیاز است.
روزانه ۸۵۰ شاه ‌لوله‌ آب در آمریکا می‌ترکد و به‌طور کلی سالانه ۲,۱ تریلیون و روزانه ۶ میلیارد گالن آب در ایالات متحده به دلیل زیرساخت‌های فرسوده به هدر می‌رود. همچنین 2 میلیون آمریکایی به آب لوله‌کشی و فاضلاب دسترسی ندارند. متوسط عمر پل‌های آمریکا ۴۳ سال بوده و ۴ پل از هر ۱۰ پل ایالات متحده ۵۰ سال یا بیشتر عمر دارند. نزدیک به ۱۰ درصد پل‌های آمریکا، یعنی ۵۶ هزار پل معیوب یا ناکارآمد هستند و نزدیک به ۷۰ درصد سدهای آمریکا تا سال ۲۰۲۰ بیش از ۵۰ سال عمر خواهند داشت.
با مطرح شدن طرح 1.2 تریلیون دلاری بایدن برای باز‌سازی زیرساخت‌های فرسوده و رو به زوال آمریکا‌، مسئله ریشه‌دار فرسودگی زیرساخت‌ها در آمریکا بار دیگر بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته است. شورای حفاظت از منابع ملی آمریکا تخمین می‌زند 30 میلیون آمریکایی آب شربی رو استفاده می‌کنند که حاوی سرب هست و 5.5 میلیون نفر از آب شربی استفاده می‌کنند که درصد سرب موجود در آب بیش از حد مجاز می‌باشد.
ترور نوآ مجری کمدین معروف آمریکایی در برنامه Daily Show آمریکا‌، به بررسی ابعاد مسئله فرسودگی زیرساخت‌های آب و فاضلاب آمریکا با بیان طنز پرداخته است.
وضعیت اسفبار زیرساخت‌های تأمین آب آشامیدنی در آمریکا
در شهریور ماه سال گذشته همزمان با بحران آب آشامیدنی در شهر جکسون ایالت می‌سی‌سی‌پی، وال استریت ژورنال در گزارشی با‌ اشاره به فرسودگی زیرساخت‌های تأمین آب آشامیدنی در آمریکا نوشت: بحران آب در جکسون که همه آمریکایی‌ها را تهدید می‌کند، نتیجه سال‌ها بی‌توجهی مسئولان 
است.
این روزنامه آمریکایی نوشت: بیش از ۲.۲ میلیون مایل (حدود ۳.۵ میلیون کیلومتر) مسیر لوله‌کشی آب آشامیدنی در کشور پوسیده شده‌اند و ۱۴۵ هزار تصفیه‌خانه آب نیز رو به خرابی است.
به گزارش انجمن مهندسان عمران آمریکا، در هر ۲ دقیقه، یک لوله در نقطه‌ای از تاسیسات لوله‌کشی آب و فاضلاب این کشور ترک برمی‌دارد.
در گزارش سازمان حفاظت محیط زیست آمریکا نیز آمده است: به طور میانگین ۱۴ درصد آب تصفیه شده از تاسیسات آبرسانی هدر می‌رود،‌ این در حالی است که برخی تصفیه‌خانه‌ها هدر رفت بیش از ۶۰ درصدی را گزارش می‌کنند.
براساس گزارش رسانه‌ها،بحران آبی که اکنون در شهر جکسون رخ داده‌ است حاصل سال‌ها بی‌توجهی و اهمال‌کاری دولت‌ها و مقام‌های محلی است. مدت‌ها است که مردم این شهر باید آب به ظاهر تصفیه شده را به علت احتمال آلودگی، قبل از مصرف 
بجوشانند.
به گفته «تیت رویز» (Tate Reeves) فرماندار ایالت می‌سی‌سی‌پی، فرآیند تعمیر آسیب‌های وارده به زیرساخت‌ها و تاسیسات تصفیه آب شهر جکسون ممکن است سه تا چهار ماه طول بکشد.
این در حالی است که سی‌ان‌ان‌ همان زمان در گزارشی نوشت: پس از گذشت یک هفته بی‌آبی و بحران آب آشامیدنی برای هزاران نفر ساکنان شهر جکسون، مدیر آژانس مدیریت اضطرار فدرال آمریکا اعلام کرده است که هنوز مشخص نیست تعمیر تصفیه‌خانه این شهر چه مدت دیگر طول خواهد کشید.
در شهریور ماه پارسال پس از ورود سیلاب به تصفیه‌خانه مرکزی شهر جکسون مقام‌های محلی و فدرال این منطقه اعلام وضعیت اضطراری کردند و از آن زمان دسترسی مردم شهر به آب تنها از طریق بطری‌های آب آشامیدنی و ‌تانکرهای آب غیرخوراکی است که در سطح شهر توزیع می‌شوند. در این میان گزارش‌ها حاکی از صف‌های طویل مردم برای دریافت آب است.
وال‌استریت ژورنال در ادامه نوشت: کمبود بودجه برای هزینه‌های تعمیر و نگهداری تاسیسات آب و فاضلاب تنها مختص شهر جکسون و ایالت می‌سی‌سی‌پی نیست و دیگر ایالت‌های آمریکا نیز با این مشکل روبه‌رو هستند به طوری‌که مقام‌های محلی در زمان‌هایی ناچار به رفع آسیب‌دیدگی‌ها به صورت سطحی هستند چرا که بودجه لازم برای راهکارها و امکانات اصولی و بلندمدت وجود 
ندارد.
مدیر یک تصفیه‌خانه در شهر «نیواورلئان»، می‌گوید: شرایط به گونه‌ای است که بخش وسیعی از منابع مالی صرف تعمیرات اضطراری می‌شود و لوله‌ها به حدی پوسیده‌اند که ممکن است یک روز پس از تعمیر دوباره دچار آسیب شوند.
در بخش‌های دیگر آمریکا از جمله مناطق شمالی شهر «دیترویت» بزرگ‌ترین شهر ایالت میشیگان همچنین در «نیوآرک» پرجمعیت‌ترین شهر ایالت نیوجرسی نیز طی ماه گذشته قطعی آب آشامیدنی ناشی از خرابی تاسیسات گزارش شده است.
وال استریت ژورنال گزارش کرده است: اعلام خرابی‌ در تاسیسات آبی و تصفیه‌خانه‌ها و همچنین توصیه‌های مربوط به جوشاندن آب تصفیه شده دیگر برای آمریکایی‌ها عادی شده است.
مشکلات در زیرساخت‌های آبی آمریکا درحالی است که این کشور با خشکسالی و طوفان‌های شدید ناشی از تغییرات اقلیمی و همچنین تورم و رکود اقتصادی دست و پنجه نرم می‌کند.
گاردین نیزدر گزارشی نوشت که به نظر می‌آید زیر ساخت‌های آب و فاضلاب آمریکا در شرایط آب ‌و هوایی کنونی دیگر کارایی لازم را ندارد.
وال استریت ژورنال با ‌اشاره به بخش‌های مختلفی که بودجه‌های دولتی و مالیات‌های مردم در آنها هزینه می‌شود ادامه داد: برخلاف زیر ساخت‌های شهر‌سازی مانند پل‌ها و جاده‌ها، مراکز تصفیه آب بودجه‌ای از محل مالیات‌ها دریافت نمی‌کنند و بیش از ۹۰ درصد منابع مالی بخش آب و فاضلاب از طریق قبوض آب تأمین می‌شود. 
در شرایطی که تورم و بحران اقتصادی، تأمین هزینه‌های زندگی را برای آمریکایی‌ها دشوارتر کرده‌، بهای قبوض آب و سایر خدمات نیز رو به افزایش هستند، به طوری‌که به گزارش اداره کار آمریکا هزینه‌های مربوط به آب و فاضلاب خانوارها در این کشور در طول ۱۰ سال گذشته نزدیک به ۵۰ درصد افزایش پیدا کرده‌است.
این گزارش با ‌اشاره به تخصیص ۵۵ میلیارد دلار توسط دولت بایدن برای توسعه بخش آب ‌آشامیدنی، این مقدار را ناچیز توصیف کرد و نوشت: بنابر برآورد انجمن مشاغل آب آمریکا تعمیر و توسعه زیرساخت‌های آبی این کشور بیش از یک‌هزار میلیارد دلار بودجه نیاز دارد.
تارنمای دیده‌بان حقوق بشر نیز با ‌اشاره به بحران تأمین آب‌آشامیدنی در شهر جکسون و بیان اینکه احتمالا دسترسی به آب سالم از موازین حقوق بشر در نظر گرفته نمی‌شود، نوشت: این بحران ممکن است برای سایر مردم آمریکا شوکه‌کننده باشد اما برای ساکنان این منطقه امری عادی است چرا که مردم شهر جکسون سال‌هاست قربانی تبعیض نژادی هستند.
جکسون بزرگ‌ترین شهر ایالت می‌سی‌سی‌پی با ۸۰ درصد جمعیت سیاه‌پوست است و آب آشامیدنی حدود ۱۸۰ هزار نفر ساکنان این شهر و حومه آن توسط تصفیه خانه او.بی.کرتیس که سال‌ها است با مشکلات تعمیر و نگهداری روبه‌رو است تأمین می‌شود.
حزب سبز آمریکا با انتقاد از سیاست‌های دولت بایدن در ارائه کمک‌های حمایتی و نظامی به اوکراین در توئیتی نوشت: مردم شهر جکسون آب آشامیدنی ندارند با این حال دولت بایدن ۱۳.۷ میلیارد دلار در اختیار اوکراین قرار می‌دهد و ۳۷ میلیارد دلار برای استخدام یکصد هزار افسر نیروی پلیس در نظر می‌گیرد. این در حالی است که مردم این شهر برای دسترسی به آب آشامیدنی تنها ۲ میلیارد دلار نیاز دارند.
بلومبرگ نیز در گزارشی به بحران آب‌ آشامیدنی در آمریکا پرداخت و به نقل از انجمن مهندسان عمران آمریکا نوشت: سرمایه‌گذاری در بخش آب آشامیدنی کشور یک نیاز مبرم است.
بنابر گزارش بلومبرگ، مقام‌های دموکرات شهر جکسون به منظور رفع بحران آب در این شهر 
۴۷ میلیون دلار درخواست کردند، در مقابل اما مقام‌های جمهورخواه می‌سی‌سی‌پی تنها سه میلیون دلار را در اختیار مقام‌های محلی این شهر قرار داده‌اند.
اختلاف‌های حزبی در این منطقه در روزهای ابتدایی بی‌آبی در شهر جکسون آشکار شد. پس از اعلام وضعیت اضطرای در این منطقه، شهردار دموکرات جکسون و فرماندار جمهوریخواه می‌سی‌سی‌پی در کنفرانس‌های خبری جداگانه یکدیگر را به بی‌توجهی به مسئله آب در این شهر متهم کرده بودند.
منابع:
۱. حقایق آمریکا، زیرساخت‌های آمریکا، 
https://usfacts.ir/13992021815-2
۲. ایرنا، وضعیت اسفبار زیرساخت‌های تأمین آب آشامیدنی در آمریکا، https://www.irna.ir/news/84878397