کمپ دیوید میزبان رهبران کره جنوبی و ژاپن با هدف اتحادسازی علیه چین
سرویس خارجی-
والاستریت ژورنال نوشته است، رئیس جمهور آمریکا که به زودی نخستین میزبانی خود را از رهبران کره جنوبی و ژاپن در «کمپ دیوید» به عمل خواهد آورد، سعی دارد در این دیدار آنها را در مقابله با «خطر چین»، متحد کند.
«کمپ دیوید» در واقع محل استراحت و خانه ییلاقی رئیس جمهورهای آمریکا است که در ۱۰۰ کیلومتری شمال-شمالغربی «واشینگتن دی. سی.» و در میان تپههای جنگلی قرار دارد و پیشتر نیز پایگاهی نظامی بوده است. ساخت کمپ دیوید در سال ۱۹۳۵ شروع شد و سه سال بعد، در ۱۹۳۸ پایان یافت. اما شهرت این محل بیشتر به قراردادی بازمیگردد که سالها پیش در آنجا امضا شد: «پیمان کمپ دیوید» که به وسیله «انور سادات»، رئیس جمهور مصر و «مناخیم بگین»، نخستوزیر رژیم آپارتاید اسرائیل در تاریخ ۱۷ سپتامبر ۱۹۷۸ (26 شهریور 1357)، به وساطت «جیمی کارتر»، رئیسجمهور آمریکا، به امضا رسید.
باز خبرهای مهمی از این کمپ به گوش میرسد. «آیا کمپ دیوید دیگری، اینبار علیه چین، در راه است؟» روزنامه آمریکایی والاستریت ژورنال در گزارشی به نشست آتی رهبران آمریکا، کره جنوبی و ژاپن در کمپ دیوید پرداخته است: «دو سال قبل، گفتوگویی میان سئول و توکیو برقرار نبود. حالا در نشست روز جمعه سران دو کشور به میزبانی آمریکا، مشخص خواهد شد که این وضعیت تغییر کرده است یا نه.» در واقع «جو بایدن»، رئیسجمهوری آمریکا جمعه آتی میزبان «یون سوک یول»، رئیسجمهوری کره جنوبی و «فومیو کیشیدا»، نخستوزیر ژاپن است.
نشست کمپ دیوید که نخستین نشست سهجانبه مستقلی است که رهبران این کشورها در آن شرکت میکنند، با محوریت مقابله با چین و کره شمالی برگزار خواهد شد. آنطور که ایسنا نوشته است، مقامات اعلام کردهاند که این سه رهبر قرار است از برگزاری یک رزمایش مشترک خبر بدهند و این نشست را به یک رویداد سالانه تبدیل کنند. همچنین قرار است مشاوران امنیت ملی این سه کشور دو بار در سال دیدار کنند و یک خط ارتباطی مستقیم میان رهبران این کشورها هم در دستور کار قرار گرفته است. آنها همچنین قصد دارند همکاری اقتصادی خود را تقویت کرده و زنجیره تامین را در برابر مشکلاتی که ممکن است از سوی چین متوجه آن شود، حفاظت کنند. گفتنی است، بایدن گفته است در انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۴ شرکت خواهد کرد؛ اما ممکن است فردی به جای او روی کار بیاید که تعهد کمتری به اتحادهای جهانی داشته باشد، از طرف دیگر روابط کره جنوبی و ژاپن از لحاظ تاریخی همواره مستعد عقبنشینی ناگهانی بوده است؛ در نتیجه استواری این قرارومدارها چندان محرز نیست. در همین مورد، «تونگفی کیم»، استاد ژئوپلیتیک آسیا در مدرسه حکمرانی بروکسل با بیان اینکه یکی از اهداف مهم نشست کمپ دیوید، تثبیت دستاوردها است تا روابط سهجانبه تقویت شود، گفت: «باید کاری کرد که جدایی دشوارتر شود.»