گزارش خبری تحلیلی کیهان
نوید انتخابات پر رونق با ثبتنام بیش از 30 هزار داوطلب
سخنگوی ستاد انتخابات کشور اعلام کرد: ۳۵۶۱۳ نفر از متقاضیان داوطلبی در دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی اطلاعات و مدارک خود را درسامانه پیش ثبتنام وزارت کشور بارگذاری کردهاند.
سرویس سیاسی-
محسن اسلامی، سخنگوی ستاد انتخابات کشور اعلام کرد: تا عصر شنبه ۳۵۶۱۳ تن از متقاضیان داوطلبی در دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی اطلاعات و مدارک خود را در سامانه پیش ثبتنام وزارت کشور بارگذاری کردهاند.
وی افزود: بر اساس اعلام سخنگوی دولت حضور بانوان و اهل سنت در پیش ثبتنام افزایش یافته است.
این آمار خیرهکننده از تعداد افراد داوطلب نمایندگی مجلس شورای اسلامی در حالی است که در دور قبلی انتخابات مجلس شورای اسلامی در سال 1398 تعداد کل داوطلبان ثبتنام کرده 16145 نفر بود.
رشد بالغ بر 100 درصدی آمار داوطلبان پیش ثبتنام انتخابات 1402 که احتمالا در روز انتهایی پیش ثبتنام به بیش از رقم فعلی برسد بیش از پیش نشاندهنده شکست دشمن و رسانههای غربگرا در داخل است. این طیف مدتی است که ایجاد دلسردی و ناامیدی بین مردم در موضوع انتخابات مجلس را کلید زده است.
اهتمام دشمنان خارجی
بر تخریب مجلس
این جریان که از خارج از کشور با ایجاد موج دلسردی و ناامیدی در بین مردم و بالاخص اقشار جوان درمورد آینده کشور سعی در بریدن و گسستن پیوندهای ملت ایران با نظام برخاسته از اراده ملت دارند، در اقدامی دیگر در پی کوچک نشان دادن نقش مجلس و همچنین تخطئه و تخریب اقدامات مجلس یازدهم هستند. این در حالی است که مجلس یازدهم به رغم برخی نقاط ضعف، توانسته است اقدامات راهبردی و کلانی را در حوزه مسکن، معیشت مردم، اصلاح سازوکارهای اقتصادی و تجاری انجام دهد و طرحها و لوایح راهبردی را در جهت صیانت از منافع ملت ایران به سرانجام برساند. یکی از مهمترین و راهبردیترین اقدامات این مجلس در روزهایی که دولت روحانی با گذشت ماهها از خروج آمریکا از برجام هنوز امید و چشم به اروپاییها و سازوکار دروغین اینستکس داشت و پس از رذیلت و جنایت غربیها و اسرائیل در ترور شهید فخریزاده در اقدامی قاطع به روند بینتیجه و بدون فایده سازش دولت دوازدهم با طرفین غربی در قضیه هستهای پایان داد و از آن تاریخ قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریمها و صیانت از حقوق ملت ایران مبنای عملکرد ایران در موضوع هستهای شد. این قانون به نوبه خود توانست دست بالایی را در مذاکرات هستهای به تیمهای مذاکرهکننده ایرانی اعطا کند. مجلس یازدهم همچنین اقدامات و طرحهایی مثبتی را در حوزه اقتصاد آغاز کرد که اصلاح نظام مالیاتی، تنظیم مجدد قانون واردات خودرو و... از جمله این طرحها بودهاند.از سویی دیگر در حوزه مسکن طرح مالیات بر خانههای خالی تصویب و ابلاغ شد. عملکرد مجلس یازدهم باعث این شد که رهبر معظم انقلاب در بیانات اخیر خود اینگونه از این مجلس نام برده و یاد کنند. ایشان فرمودند:«من از اوّل تشکیل این مجلس، اعتقاد خودم و علاقه خودم به این مجلس را که از روی اطّلاع بود، عرض کردم، گفتم مجلس، مجلسِ انقلابی است. الان هم من بعد از سه سال همین را تکرار میکنم. این مجلس بحمدالله مجلسی است انقلابی، باسواد، جوان، پُرتحرّک، پُرکار»
دهنکجی به منافع ملی
به جای رقابت سالم
جریان مدعی اصلاحات همچون همیشه دهنکجی به منافع ملی را به جای رقابت سالم برگزیده و در این انتخابات نیز همین راهبرد را در پیش گرفته است. این جریان که پیشتر نیز حساب ویژهای را بر روی تحریم انتخابات ریاست جمهوری 1400 پس از هشت سال عملکرد ضعیف دولت مدعی اصلاحات باز کرده بود و با مشارکت ملت ایران در انتخابات 1400 سیلی محکمی را دریافت کرده بودند اکنون نیز با تمرکز بر همچنین بحرانآفرینیهای متعدد در کشور تمام نیروی خود را در جهت بیرونق نشان دادن انتخابات امسال بسیج کردهاند. آنان با تمام توان علاقهمند به ضعیف نشان دادن دولت سیزدهم در برابر دوران غیرقابل دفاع دولت قبل هستند.
اکنون گرچه ملت ایران پس از سالهای سخت دهه 90 در حال بهبودی و نقاهت فشار اقتصادی آن سالهاست ولی با شروع دولت مردمی سیزدهم و همچنین مجلس انقلابی یازدهم روند رو به پیشرفت خود را ادامه داده و میدهد. ثبتنام بیش از 35 هزار نفر از داوطلبین نمایندگی مجلس نماد این بهبودی و اقبال مجدد مردم به مشارکت سیاسی و اهمیت مسائل کشور برای آنان است.
زنان و تعیین سرنوشت کشور
نکته دیگری که حائز اهمیت است این بود که بنابر گفته سخنگوی ستاد انتخابات کشور ما شاهد افزایش ثبتنام بانوان در این انتخابات هستیم که این موضوع به نوبه خود نشاندهنده میزان مشارکت بانوان در تعیین سرنوشت کشور و همچنین جایگاه مهم آنان در روند قانون گذاری هستیم. این افزایش از دید دیگری نیز دارای اهمیت است. دشمن بالاخص در سال گذشته حساب ویژهای را بر ناامیدسازی بانوان و القای دروغهایی همچون ظلم به زنان و همچنین نقض حقوق آنان در نظام جمهوری اسلامی باز کرده است که افزایش مشارکت بانوان در عرصه داوطلبی مجلس شورای اسلامی نشاندهنده دروغ بودن این القائات و همچنین واهی بودن امید آنان به گسستن پیوند بانوان ایرانی با نظام جمهوری اسلامی و واهی بودن آرزوی رویارویی بانوان با نظام بوده و خواهد بود.
اهل تسنن و ناامید کردن دشمنان منطقهای و بینالمللی
از سویی دیگر ما شاهد افزایش حضور اهل تسنن در این انتخابات هستیم که با توجه به بحرانآفرینی دشمنان خارجی و عناصر نادان داخلی در بین مناطق سنینشین کشور حائز اهمیت فراوانی است. دشمنان منطقهای و خارجی برای دو دهه اقدامات گستردهای را در مناطق سنی نشین در جهت ضربه به منافع ملت ایران به انجام رساندند که با هوشیاری و تعلق خاطر هموطنان اهل تسنن در سیستان و بلوچستان و کردستان به نظام جمهوری اسلامی و کشور همچون گذشته هیچ کدام از این بحرانها به سرانجام نرسیده و نخواهد رسید. افزایش حضور اهل تسنن نشانگر این است که هیچ تفاوتی بین شیعیان و اهل تسنن در سرنوشت سیاسی کشور نیست.
نکته دیگری که در باب داوطلبین انتخابات پیش رو حائز اهمیت است ترکیب سن و ترکیب تحصیلی داوطلبین است که به وضوح حضور قشر جوان و تحصیلکرده در این انتخابات را نشان داده و نوید مجلسی قویتر، پرکارتر، جوانتر، انقلابیتر و تحصیلکردهتر از مجلس موفق یازدهم را میدهد. بیشک در گام بعد هوشمندی شورای نگهبان در بررسی صلاحیت داوطلبین میتواند مجلسی دغدغهمند و رو به پیشرفت و حامی و حافظ منافع ملت ایران و رفاه و پیشرفت خانوارهای ایرانی در سالیان آینده به ارمغان آورد.