kayhan.ir

کد خبر: ۲۷۰۷۶۸
تاریخ انتشار : ۲۰ مرداد ۱۴۰۲ - ۲۲:۱۵

نزدیک به 3 میلیارد دلار در تأسیسات ارتش تایوان گم شد!

 

سرویس خارجی-
روزنامه‌ تایوانی با استناد به حسابرسی تأسیسات دفاعی تایوان گزارش داده است که حدود ۲.۸ میلیارد دلار دارایی نظامی نیروهای مسلح این کشور ناپدید شده است.
چین و آمریکا قطعاً در یک رویارویی تندِ «اقتصادی، سیاسی، دیپلماتیک و امنیتی» هستند. یکی از محورهای رویارویی پکن-واشنگتن که حدود 4 - 5 سال است ابعاد تازه‌ای پیدا و رویارویی چین و آمریکا را تشدید کرده است، مسئله «جزیره تایوان» و «آب‌های مورد مناقشه» اطراف آن است. در نتیجه این رویارویی و از آن‌جایی که مقامات تایوان سودای استقلال از چین را در سر دارند، تجهیزات نظامی فراوانی را آمریکا در سال‌های اخیر به تایوان فرستاده است و این فراوانی فرصت بسیار خوبی برای تشکیل یک شبکه فاسد مالی در تایوان است.
در جریان تطبیق گزارش‌های اداره کل تدارکات با نتایج موجودی اموال یگان‌ها و انبارهای نظامی تایوان، مغایرت‌های بزرگی مشخص شده به ویژه حدود ۴۳۰ هزار قلم از اموال نظامی موجود در ترازنامه نیروهای مسلح که بدون هیچ ردی ناپدید شده و ارتش نتوانست محل نگهداری آن‌ها را توضیح دهد. آن‌طور که ایسنا به نقل از روزنامه «تایپه شیبائو» نوشته، حسابرسی نشان داده که ۵۶۰ هزار قلم کالا در مراکز نظامی وجود دارد که به هیچ وجه در اسناد منعکس نشده است. ارزش کل چنین اقلامی ۴.۴۷ میلیارد دلار برآورد شده است. این روزنامه نام انواع محصولات نظامی را که مفقود شده ذکر نکرده اما گمان می‌رود این سلاح‌ها به گروه‌های جنایتکار سازمان یافته فروخته شده است.گفتنی است، تایوان رتبه بیست و هشتم (از 179 کشور) از فهرست شاخص ادراکِ فساد را دارد و اوضاع بهتر از کشوری چون کره جنوبی دارد. شاخص ادراک از فساد شاخصی است که رتبه فساد در بخش عمومی یک کشور را در میان سایر کشورهای جهان نشان می‌دهد.
تبعات ممنوعیت سرمایه‌گذاری در چین
خبر دیگر از رویارویی تندِ «اقتصادی، سیاسی، دیپلماتیک و امنیتیِ» پکن و واشنگتن آن‌که در پی صدور فرمان دولت «جو بایدن»، رئیس جمهور آمریکا، مبنی بر ممنوعیت سرمایه‌گذاری در برخی فناوری‌های حساس، شرکت‌های آمریکایی نسبت به تبعات این تصمیم و اقدام تلافی جویانه دولت پکن هشدار دادند. رئیس جمهور آمریکا هفته جاری با صدور فرمانی با هدف حفاظت از امنیت ملی و جلوگیری از کمک سرمایه و تخصص آمریکایی به نوسازی نظامی چین، سرمایه‌گذاری‌های جدید به ویژه در بخش فناوری‌های حساس از جمله تراشه‌های رایانه‌ای را در چین ممنوع کرد.
رزمایش‌های ضد آمریکایی و مشترک چین
در این شرایط رویارویی، وزارت دفاع روسیه اعلام کرده است که این کشور طی گشت‌زنی با نیروی دریایی چین در اقیانوس آرام، مانور نظامی مشترک برگزار کرد. ناوهای جنگی دو کشور در این مانور نظامی، با استفاده از بالگرد و هواپیماها دفع کردن حملات هوایی دشمنان را تمرین کردند. همچنین گارد ساحلی چین در بیانیه‌ای از برگزاری مانور مشترک خود با نیروهای گارد ساحلی روسیه و کره جنوبی خبر داد.
«دزدی سایبری» آمریکا
همچنین وزارت خارجه چین با بیان این‌که دولت آمریکا عملیات‌های جاسوسی گسترده‌ای در ژاپن و دیگر کشورها انجام داده، از واشنگتن خواست از اعزام نیروهای سایبری‌اش به سرتاسر جهان دست بردارد. وزارت خارجه چین اعلام کرد که ارتش و نهادهای اطلاعاتی آمریکا در کشورهای متحد خود تشکیلات هکری ایجاد کرده و آن را تحت پوشش «همکاری برای افزایش ظرفیت‌ها» پیش می‌برند،
اما در واقع از آن برای «نفوذ به سامانه‌های سایبری این کشورها» استفاده می‌کنند.