آفریقا در آستانه جنگ داخلی آکواس: به زودی به نیجر حمله میکنیم
سرویس خارجی-
«جامعه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا»، موسوم به «آکواس» که یک اتحادیه سیاسی-اقتصادی متشکل از ۱۵ کشور آفریقاست با مداخله نظامی «در سریعترین زمان ممکن» در کشور بحرانزده نیجر موافقت کرده است. مسئلهای که در صورت وقوع میتواند قاره آفریقا را وارد یک جنگ داخلی گسترده کند. 3 عضو این جامعه اقتصادی، در کنار نیجر ایستادهاند.
کودتای نظامی ضد غربی در کشور آفریقایی نیجر می رود که به جنگ داخلی گسترده در قاره آفریقا منجر شود. جامعه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا موسوم به «آکواس» با وجود اینکه در درون خود درباره شیوه مواجهه با کودتای نیجر اختلاف نظر است در صدد حمله به این کشور برای بازگرداندن نظم قبلی است و اتحادیه آفریقا نیز حمایت کرده است. براساس گزارش
یورو نیوز، با وجود اینکه شورای نظامی نیجر تهدید کرده است که در صورت هرگونه اقدام نظامی رئیس جمهور مخلوع را میکشند، آکواس دستور استقرار نیروهای آماده به اقدام را برای بازگرداندن دموکراسی در نیجر صادر کرده است. شبکه خبری العربیه نیز به نقل از «آلاسان کواتارا»، رئیسجمهور ساحل عاج بعد از بازگشت از نشست اضطراری روز پنجشنبه آکواس اعلام کرد که این سازمان در صدد حمله به نیجر است. طبق این گزارش، رئیسجمهور ساحل عاج گفت: «روسای ستاد مشترک ارتش همایشهای دیگری برای نهایی کردن امور خواهند داشت اما آنها از موافقت کنفرانس سران دولتها برای شروع عملیات در سریعترین زمان ممکن برخوردارند». «کواتارا» گفت که ساحل عاج بین ۸۵۰ تا ۱۱۰۰ نیرو اعزام خواهد کرد. نیجریه و بنین نیز در کنار سایر کشورها نظامیانشان را روانه منطقه خواهند کرد. به گفته وی این کشورها آماده بازگرداندن «محمد بازوم»، رئیسجمهور مخلوع نیجر به قدرت هستند.
سران آکواس روز پنجشنبه در اقدامی که احتمالاً از قصد آنها برای اقدام نظامی علیه نظامیان حاکم در نیجر حکایت دارند اعلام کردند که آماده اعزام «نیروهای کمکی» هستند. حمایت آکواس از مداخله نظامی در نیجر درحالی است که مالی و بورکینافاسو از دیگر اعضای آکواس تهدید کردهاند در صورت مداخله نظامی در نیجر آنها به نفع نیجر وارد جنگ خواهند شد.
حمایت اتحادیه آفریقا از مداخله نظامی
به دنبال تصمیم آکواس برای مداخله نظامی در نیجر و آنچه که بازگرداندن دموکراسی در این کشور خوانده شده است ، اتحادیه آفریقا از این تصمیم حمایت کرد. این اتحادیه روز جمعه گفت که از تصمیمات آکواس درباره نیجر حمایت میکند و از جامعه جهانی نیز خواسته که جان رئیسجمهور محمد بازوم را نجات دهند. «پیتر استانو» سخنگوی مسئول سیاست خارجی و سیاست امنیتی اتحادیه اروپا نیز پیش از این از حمایت بروکسل از تصمیم آکواس و اتحادیه آفریقا در این زمینه خبر داده بود.
تشکیل دولت
خبر دیگر از نیجر اینکه شورای نظامی نیجر که قدرت را در این کشور به دست گرفته است از تشکیل کابینهای متشکل از 20 وزیر خبر داد. به گزارش فارس به نقل از العربیه، حکم تشکیل دولت به دست «عبدالرحمن تیچانی» فرمانده کودتاگران و رئیس شورای نظامی نیجر امضا شده است. این کابینه متشکل از ۲۰ وزیر نظامی و غیر نظامی است و شخص «علی الامین زین»
نیز با حفظ سمت وزارت اقتصاد و دارایی را بر عهده خواهد داشت. او پیش از این در پست نماینده بانک توسعه آفریقا در «جامنا» پایتخت چاد فعالیت داشت.