kayhan.ir

کد خبر: ۲۷۰۶۷۰
تاریخ انتشار : ۱۷ مرداد ۱۴۰۲ - ۲۲:۱۳
قالیباف:

خبرنگاران مجاهدان نبرد پیچیده جنگ شناختی هستند

 

سرویس سیاسی-
رئیس‌ مجلس در نطق پیش از دستور خود گفت: در زمانه‌ای قرار داریم که دشمن با یک جنگ شناختی با مبارزه با مردم ایران آمده است و جهاد تبیین نقطه کانونی خنثی کردن این برنامه قرار دارد و خبرنگاران مجاهدان اصلی این نبرد پیچیده هستند.
روز گذشته جلسه علنی مجلس شورای اسلامی به ریاست محمدباقر قالیباف آغاز شد و مواردی چون گزارش کمیسیون اجتماعی در مورد لایحه یک فوریتی پیشگیری از آسیب‌دیدگی زنان و ارتقای امنیت آنان در برابر سوءرفتار  و سؤال از وزیر دادگستری در دستور کار نمایندگان قرار گرفت.
رئیس ‌مجلس در نطق پیش از دستور خود با ‌اشاره به روز خبرنگار گفت: در زمانه‌ای قرار داریم که دشمن با یک جنگ شناختی با مبارزه با مردم ایران آمده است و جهاد تبیین نقطه کانونی خنثی کردن این برنامه قرار دارد و خبرنگاران مجاهدان اصلی این نبرد پیچیده هستند.
قالیباف همچنین روز خبرنگار را به همه خبرنگاران کشور به‌ویژه خبرنگاران حوزه مجلس تبریک گفت و از تلاش‌های آنان قدردانی کرد.
کارت زرد مجلس به وزیر دادگستری
امین‌حسین رحیمی وزیر دادگستری دیروز در صحن علنی مجلس حاضر شد تا به سؤال محمود احمدی بیغش عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی پاسخ دهد.
سؤال احمدی از رحیمی درباره دخالت وزارت دادگستری در روند رسیدگی به پرونده قضایی بود و احمدی آن را مغایر با اصل ۱۶۸ قانون اساسی دانست.
وزیر دادگستری درباره دخالت در پرونده‌های قضایی گفت: این سؤال مبهم است و برای بنده هم روشن نیست که در کدام پرونده دخالت شده است.
وی با بیان اینکه مطابق اصل ۱۶۰ قانون اساسی وظیفه وزیر دادگستری ارتباط بین قوه قضائیه با دولت و مجلس است، افزود: تصور مردم خصوصا در حوزه‌های نمایندگی کوچک‌تر این است که همه اقدامات را نمایندگان مجلس باید پیگیری کنند، لذا از نمایندگان ملاقات‌هایی را می‌خواهند و معمولا نیز معاونت‌های پارلمانی وزرا وظیفه دارند این ملاقات‌ها را تنظیم کنند. 
رحیمی تصریح کرد: یکی از کارهای مهم ما هم همین است که اگر نماینده‌ای قصد داشت با مقام قضایی ملاقات کند شرایط را برایش فراهم کنیم. 
وزیر دادگستری اعلام کرد: از ابتدای ۱۴۰۱  تا الان مجموع تعداد نامه‌هایی که نمایندگان به بنده و آقای پیرزاده داده‌اند، ۸ هزار ۷۸۶ مورد بوده است که به همه اینها پاسخ دادیم و به رؤسای دادگستری‌ها ارجاع دادیم تا بررسی کنند. این اقدامات دخالت نیست بلکه تلاشی است برای شنیده شدن سخنان مردم و احقاق حق.
وی افزود: ملاقات‌هایی که بنده و آقای پیرزاده با نمایندگان در یک ‌سال گذشته داشتیم بیش از چهارصد مورد بوده است. بیش از ۳۸۷ نفر از مراجعینی که نمایندگان مجلس معرفی کرده‌اند حرف‌هایشان شنیده شده و سپس پیش مقامات قضایی رفته‌اند. باید برای نمایندگان وقت ملاقات بگیریم و باز هم این اقدام را انجام می‌دهیم. 
رحیمی با بیان اینکه بازهم تکرار می‌کنم ملاقات‌ها با مسئولین قضایی بوده است نه قاضی شعبه، تصریح کرد: هیچ دخالتی نکرده‌ایم و نمی‌توانیم هم دخالت کنیم، هیچ کس حتی رئیس ‌قوه قضائیه نمی‌تواند در پرونده‌ها دخالت کند.
پس از توضیحات وزیر، رأی‌گیری در صحن علنی صورت گرفت و نمایندگان با 80 رای موافق، 140 رای مخالف و 18 رای ممتنع از مجموع 238 رای، توضیحات وزیر را قانع‌کننده ندانستند و به این ترتیب، وزیر دادگستری از مجلس، کارت زرد گرفت.
سازوکار مولد‌سازی اموال دستگاه‌های اجرایی
تعیین شد
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه دیروز، گزارش شور دوم کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید و نظارت بر اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی در مورد طرح تامین مالی و جهش تولید از طریق اصلاح قوانین حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی کشور و حمایت از کالای ایرانی و رفع موانع تولید رقابت‌پذیر و ارتقای نظام مالی کشور را بررسی کرده و مواد 35 و 36 این طرح را به تصویب رساندند و بر اساس آن، به دستگاه‌های اجرایی اجازه دادند تا بر مبنای قیمت روز کارشناسی و در شرایط رقابتی با بخش‌های غیردولتی اموال، دارایی‌ها، زمین‌ها و مستحدثات ملکی خود را مولد‌سازی
کنند.
بر اساس ماده ۳۵ این طرح، به دستگاه‌های اجرایی اجازه داده می‌شود در راستای تأمین مالی طرح‌های تولیدی، زیربنایی و تملک دارایی سرمایه‌ای با استفاده از هوش مصنوعی و هوشمند‌سازی سازوکارهای اجرایی و ارائه خدمات به دستگاه‌های اجرایی خود، در قالب سرمایه‌گذاری و مشارکت و با رعایت شرایط رقابتی، اقدام به عقد قرارداد با بخش‌های غیردولتی (خصوصی، تعاونی و عمومی غیردولتی) کرده و اصل و سود سرمایه‌گذار را از محل عایدی‌های حاصل از اجرای پروژه پرداخت کند. دستورالعمل این ماده ظرف مدت سه (۳) ماه پس از ابلاغ این قانون توسط وزیر امور اقتصادی و دارایی تهیه و به تصویب شورا می‌رسد.
درخواست نمایندگان از رئیس‌جمهور
برای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان
الهام آزاد، نماینده مردم نائین در مجلس شورای اسلامی در گفت‌و‌گو با فارس، از نامه جمعی از نمایندگان مجلس و تقاضا از رئیس‌جمهور برای متناسب‌‌سازی حقوق بازنشستگان خبر داد.
وی اظهار داشت: این نامه تاکنون به امضای بیش از 100 نفر از نمایندگان رسیده و امضاهای آن همچنان رو به افزایش است.
ساختمان‌های فروریخته منطقه 19 را
چه کسانی ساخته بودند؟
اقبال شاکری نایب‌رئیس‌کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با فارس با ‌اشاره به فروریختن سه ساختمان در منطقه 19 تهران در روزهای اخیر، گفت: این ساختمان‌ها توسط زمین‌خواران ساخته شده بود و از هیچ یک از قوانین ساخت و ساز تبعیت
نمی‌کرد.
وی افزود: باید با زمین‌خوارانی که اقدام به ساخت این ساختمان‌ها کرده‌اند و کسانی که در دستگاه‌های مختلف با آنها همراهی کرده‌اند که این زمین‌خواران کارشان را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ تا به این مرحله پیش ببرند، برخورد جدی صورت گیرد.
نایب ‌رئیس‌ کمیسیون عمران مجلس اظهار کرد: این زمین‌خواران بدون سند و جواز قانونی می‌خواستند واحدهای مسکونی این ساختمان‌ها را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ به مردم بفروشند که قبل از اتمام کار، این ساختمان‌ها فرو ریخت.