kayhan.ir

کد خبر: ۲۷۰۴۶۱
تاریخ انتشار : ۱۵ مرداد ۱۴۰۲ - ۲۳:۰۶

نقد تند اساتید علوم اجتماعی و حقوق آمریکا به نحوه پوشش اخبار یمن در رسانه‌های این کشور

 

به اعتقاد دو پژوهشگر و متخصص آمریکایی در علوم جامعه‌شناسی و حقوق بشر، رسانه‌های غربي و آمريكايي در برخورد با بحران اوکراین و یمن داراي استانداردهاي دوگانه و متناقض هستند.
تمركز رسانه‌هاي آمريكايي و غربي بر تحولات اوكراين همزمان با ناديده گرفتن بحران انساني يمن صداي پژوهشگران بي طرف در آمريكا نيز درآورده است، تا آن‌جا كه «استر بریتو رویز» و «ژیو باخمان» دو تن از محققان و اساتید علوم اجتماعی و حقوق بشر در آمریکا در مقاله‌ای تحت عنوان «سرفصل‌های اصلی و خطوط مقدم: تعصب رسانه‌های آمریکایی در تثبیت تلفات غیرنظامیان در جنگ‌های یمن و اوکراین چگونه آشکار می‌شود؟»، نوشتند، کیفیت و کمیت پوشش رنج‌های مردم اوکراین و یمن در رسانه‌های آمریکایی منصفانه نیست.
در این مقاله آمده است، به عنوان مثال عملیات تحت رهبری عربستان سعودی در یمن در مارس 2015 و حمله روسیه به اوکراین در فوریه 2022 را در نظر بگیرید. پوشش رسانه‌ای هر دو بحران منعکس‌کننده سوگیری‌هایی است که بیشتر بر نقش ایالات متحده و روابط آن با طرف‌های متخاصم مربوطه متمرکز است. حملات هوایی و محاصره یمن توسط ائتلاف تحت رهبری عربستان سعودی که مورد حمایت و تسلیحات آمریکا قرار دارد، رنج انسانی عظیمی را بر مردم یمن تحمیل کرده است. در همین حال، ایالات متحده از عملیات اوکراین در اروپای شرقی با ارائه تسلیحات، کمک به دفع حملات موشکی که زیرساخت‌های غیرنظامی را هدف قرار می‌دهند، و همچنین کمک به بازپس‌گیری مناطق اشغال شده که در آن قتل و کشتار رخ داده است، حمایت می‌کند، اما در برابر يمني‌ها اقدامي براي پايان دادن به رنج انساني در آنجا انجام نداده است و در رسانه‌ها نيز موضوع يمن چندان مورد توجه قرار نگرفته است. بر اساس این مقاله، بدون تردید مخاطبان آمریکایی از حیث خبری، جنگ اوکراین را مهم‌تر می‌دانند، همان‌طور که یکی از روزنامه‌نگاران سی‌بی‌اس نیوز در توصیف جنگ اوکراین از قربانی شدن سفید پوستان صحبت می‌کند. از 25 مارس 2015 یعنی آغاز جنگ یمن تا 30 نوامبر 2022 روزنامه نیویورک تایمز 546 روایت از یمن منتشر کرد و این درحالی است که تعداد مطالب منتشر شده از جنگ اوکراین تنها در طول 3 ماه بسیار بیشتر از این تعداد بود.