kayhan.ir

کد خبر: ۲۷۰۱۶۴
تاریخ انتشار : ۰۸ مرداد ۱۴۰۲ - ۲۲:۱۸
دوراندیشی دولت سیزدهم جواب داد

رکوردشکنی‌های پیاپی خرید تضمینی گندم همزمان با هشدار درباره بحران غلات در جهان

در حالی که صندوق بین‌المللی پول نسبت به افزایش شدید قیمت غلات هشدار داده است، با تدابیر دولت، خرید تضمینی محصول گندمکاران با افزایش 30 درصدی نسبت به سال قبل از ۸ میلیون تُن عبور کرد.

به گزارش مرکز اطلاع‌رسانی شرکت بازرگانی دولتی ایران، مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران از خرید تضمینی ۸ میلیون و ۸۸ هزار تُن گندم تا 6 مردادماه خبر داد و گفت: میزان خرید گندم امسال یک میلیون و ۸۷۸ هزار تُن و به عبارتی، بیش از ۳۰ درصد افزایش داشته است.
سید سعید راد از استان‌های خوزستان، فارس، کرمانشاه، گلستان و کردستان که ۵۵ درصد کل گندم کشور از آنها خریداری شده است به عنوان پنج استان پیشتاز خرید گندم نام برد و افزود: البته در این میان، استان‌های فارس، خوزستان و کرمانشاه، سه استانی هستند که بیشترین رشد تولید را نیز نسبت به سال گذشته داشته‌اند.
وی با اعلام اینکه خرید تضمینی گندم در استان بوشهر با حدود شش برابر و استان یزد با حدود پنج و نیم برابر از رشد کم‌سابقه‌ای برخوردار بوده است، تأکید کرد: بعد از این دو استان، میزان خرید تضمینی گندم در استان کهگیلویه و بویراحمد حدود دو و نیم برابر، استان‌های البرز و فارس بیش از دو برابر و استان اصفهان دو برابر رشد داشته است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی از واریز ۶۱ هزار و ۴۲۹ میلیارد تومان بابت تحویل گندم به حساب کشاورزان خبر داد و خاطرنشان کرد: تاکنون بیش از ۵۱ درصد از مطالبات این عزیزان در سراسر کشور پرداخت شده که البته در این میان، ۷۰ تا ۹۸ درصد مطالبات گندمکاران ۱۰ استان پرداخت شده است.
هشدار نسبت به افزایش شدید قیمت غلات
دولت سیزدهم در دو سال اخیر با تدابیری همچون افزایش نرخ خرید تضمینی و اعلام ‌بموقع آن به گونه‌ای که کشاورزان فرصت تصمیم‌گیری برای کشت داشته باشند، موفق شده میزان کشت محصولات اساسی و راهبردی مورد نیاز کشور را افزایش دهد. این موضوع در شرایطی که جهان با بحران غلات مواجه است اهمیت دوچندان پیدا می‌کند.
در همین ارتباط یک کارشناس صندوق بین‌المللی پول هشدار داد که شکست توافق صادرات غلات بین روسیه و اوکراین می‌تواند به افزایش 15 درصدی قیمت غلات در بازار جهانی منجر شود.
به گزارش خبرگزاری بلومبرگ، «پیر اولیور گورینچاس» گفت که خودداری روسیه از تمدید توافق تجارت غلات با اوکراین می‌تواند به افزایش 15 درصدی قیمت این محصولات کشاورزی در بازار جهانی منجر شود.
وی افزود: این توافق در تضمین جریان عرضه غلات به بازار جهانی طی سال گذشته بسیار کارآمد بود و توقف اجرای آن به فشار افزایشی روی قیمت مواد غذایی در جهان منجر می‌شود.
مسکو البته اخیرا اعلام کرده در صورتی که سازمان ملل بخشی از تحریم‌های علیه روسیه را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ که پیشتر متعهد شده بود، بردارد، روسیه آماده است که به توافق مذکور با اوکراین بازگردد. از دیگر شروط روسیه برای بازگشت به توافق متصل شدن دوباره بانک کشاورزی این کشور به سوئیفت است.