kayhan.ir

کد خبر: ۲۶۹۹۴۴
تاریخ انتشار : ۰۳ مرداد ۱۴۰۲ - ۲۱:۵۷

اولین همایش تخصصی مدیریت بحران و پدافند غیرعامل سپاه تهران بزرگ برگزار شد

اولین همایش تخصصی مدیریت بحران و پدافند غیرعامل سپاه تهران بزرگ با حضور مسئولان لشکری و کشوری برگزار شد.
به گزارش فارس، اولین همایش تخصصی مدیریت بحران و پدافند غیرعامل سپاه تهران بزرگ با حضور احمد وحیدی وزیر کشور، سردار حسن حسن‌زاده فرمانده سپاه محمد رسول‌الله(ص) تهران بزرگ، سردار غلامرضا جلالی رئیس‌پدافند غیرعامل کشور، محمدحسن نامی رئیس‌سازمان مدیریت بحران، علیرضا فخاری استاندار تهران و دیگر مسئولان در سالن همایش شهید فهمیده سازمان بسیج مستضعفین برگزار شد.
وزیر کشور: «مدیریت بحران» یک فریضه بزرگ است
احمد وحیدی، وزیر کشور در این همایش که در سالن ۵ آذر سازمان بسیج مستضعفین برگزار شد، با‌اشاره به نقش مردم و تشکیلات مردمی در مدیریت بحران‌ها در تاریخ معاصر کشور، اظهار داشت: حضور مردم در بزنگاه‌ها و صحنه‌های حساس تاریخ معاصر ایران درس آموز است و نشان داده است که مردم همواره یکی از ارکان اصلی مهار و مدیریت بحران‌ها بوده‌اند.
وی گفت: در نظام مقدس جمهوری اسلامی خون و زندگی یک انسان جایگاه فوق‌العاده‌ای دارد و به همین دلیل در مدیریت بحران این موضوع را نباید به عنوان یک کار تلقی کرد، بلکه یک فریضه بزرگ است؛ از همین رو مسئله اول و مهم توجه به جمعیت از نظر خسارت و تلفات جانی و مالی است.
به گزارش ایرنا، وزیر کشور با‌اشاره به اینکه باید مدیریت بحران «منطقه محور» طراحی شود و شکل بگیرد، مدیریت بحران را نیز به شکلی عرصه پدافند غیر عامل دانست که یک کارگاه دانشی تلقی می‌شود و افزود: هر ساختاری در تهران باید طرح مدیریت بحران ویژه خود را داشته باشد.
وحیدی تاکید کرد: شناسایی سازه‌های ناپایدار در کشور به خصوص در تهران و مقاوم ‌سازی در برابر زلزله و حریق نباید از دستور کار خارج شود.
رئیس‌ستاد مدیریت بحران کشور به اهمیت آموزش در بحث مدیریت بحران و پدافند غیرعامل از جمله مسئله روانی منبعث از بحران پرداخت و افزود: آموزش نه فقط برای مدیریت بحران بلکه برای ادامه فعالیت و زندگی در شرایط پسابحران نیز مهم است.
وی ضرورت فرماندهی واحد و عملیاتی در شرایط بحران را نیز مورد تاکید قرار داد و گفت: براساس یک طرح عملیات منسجم و هماهنگ، می‌توان بحران را کم هزینه‌تر مهار و مدیریت کرد.
وحیدی با‌اشاره مصداقی به برخی بحران‌های اخیر در کشور اظهار داشت: یکی از مسائل مهم طرح عملیاتی، فرماندهی واحد است؛ به‌طوری که تجربه آن در سپاه حضرت رسول(ص) حائز اهمیت است که براساس آن بتوانیم یک ساختار عملیات مشترک با جایگاه‌های مشخص تعریف کنیم. به طوری که جای هر کدام از مجموعه‌های مرتبط، اعم از هلال احمر، سپاه، بسیج، ارتش، سازمان‌های
خدمت‌رسان، اورژانس و... مشخص شود.
سردار حسن زاده: آموزش مردم و توانمند کردن مدیران
از مؤلفه‌های مدیریت بحران پایتخت است
سردار حسن حسن‌زاده، فرمانده سپاه محمد رسول‌الله(ص) تهران بزرگ نیز در همایش تخصصی مدیریت بحران و پدافند غیرعامل سپاه تهران بزرگ گفت: این همایش تخصصی، بر مدیریت بحران در پایتخت تمرکز دارد چرا که در تهران با توجه به وسعت و جمعیت میلیونی، با بحران‌های متعددی رو‌به‌رو هستیم و باید به دستگاه‌های مختلف در مدیریت بحران‌هایی که در پایتخت وجود دارد، کمک کرد تا در این شرایط بتوانیم بحران را مدیریت کنیم.
وی خاطرنشان کرد: یکی از اهداف این همایش تخصصی این است که بتوانیم ظرفیت‌های پایتخت را در مقابله با بحران در نظر بگیریم و با هم‌افزایی دستگاه‌ها و سازمان‌ها بتوانیم در مواجهه با بحران‌ها به بهترین شکل مواجه شویم.
سردار حسن‌زاده گفت: نیاز است که سطح مدیریت بحران در پایتخت را ارتقا دهیم چرا که تهران جمعیت زیادی در دل خودش دارد و با توجه به وسعت جغرافیایی‌اش، فقط با هم‌افزایی و همدلی می‌توان در مواقع بحرانی عکس‌العمل مناسب و سریع انجام داد.
فرمانده سپاه محمد رسول‌الله(ص) تهران بزرگ اظهار داشت: برای حل مشکلات و بحران‌های پیش رو در پایتخت باید اقدامات کافی را پیش‌بینی کنیم و یکی از آن موارد، بحث آموزش عمومی آحاد مردم در مقابله با بحران‌هاست؛ نباید از یاد برد که کشورمان جزو ۱۰ کشور مخاطره‌آمیز در جهان است و خطراتی همچون سیل و زلزله مدام در کمین کشورمان است و در این شرایط، باید بحران را مدیریت کرد و راه‌حل اول آن، آموزش مردم در مواقع بحرانی و سپس هم افزایی بین دستگاه‌ها برای مدیریت بحران است.
وی تاکید کرد: آموزش آحاد مردم در بستر آموزش و پرورش و توانمند کردن مدیران از نظر مدیریت بحران، دو مولفه بسیار مهم است که در پایتخت باید برای مقابله با بحران مدنظر قرار بگیرد و برای تحقق این امر، باید کارگاه‌های مدیریت بحران در همه بخش‌ها بصورت سالانه برگزار شود.